Hematom v děloze - mohu brát ascorutin?

hnby
7. lis 2018

Ahoj holky u doktorky jsem byla na 1.ultz v pondeli 5.11 kdy jsem byla 6+5 tt. Lehce jsem spinila druhym dnem, doktorka na ultz nevidela nic co by to zpusobovalo. Nasledujici noc jsem se mnohem vice rozespinila (neslo o cerstvou krev) a pres den se objevili i kousky krve(stare). Sla jsem znovu na ultz a tam doktorka potvrdila stale srdicko a hematom. Je mozne aby se ani ne po 24h objevil a predtim nebyl? Dostala jsem Utrogestan 3x2tbl. Na 20 dnu a klid na luzku. Dale jsem drive bravala ascorutin kvuli krehkosti cev. Nevim, zda ho znovu zacit uzivat ikdyz pisou, ze se ma clovek poradit s lekarem, ze prasky mohou ovlivnit vyvoj ditete. Mate nekdo zkusenosti, rady? 😊

makronka222
8. lis 2018

Ja mela hematom velky, bez krvace a bez obtizi. Zjistilo se to 7tt a 9tt byl pryc. Mela jsem take utrogestan. Pry se to mohlo udelat z tech zmen a prokrveni co se tam pak dejou... takze neboj. Jinak utro jsem pri zakrvaceni mela uzivat oralne. Bylo mi po nem celkove mega blbe

linee
8. lis 2018

@hnby drzim palce,ale opravdu poradne lez at se vstreba.Mas ho nad nebo pod plodem? Proc chces brat ascorutin?Nemyslim,ze je potreba ...

zelenaesmolda
8. lis 2018

@hnby ja mela taky hematom,vstrebal se nastesti a mala je naprosto zdrava 🙂

lucifux
8. lis 2018

Ahoj, s hematomem mám taky zkušenost. V každém případě opravdu jen lež, jen na wc a zpatky ležet. Nechci tě strašit, ale já kvůli hematomu ve 13tt potratila. Ale já to měla asi tehdy daný. Protože to byl třetí potrat v řadě a to i přesto, že jsem měsíc ležela ve špitále a stejně jsem i pod dohledem zkušených doktorů potratila. Jen ti tím chci říct, že hematom je pěkně nevyzpytatelný. Takže to opravdu nepodceňuj. Držím palce ať to dobře dopadne.

priefi
8. lis 2018

@hnby ahojky, ja zacala spinit 5+5, v 6+0 kontrola a tam mimi se srdickem. Nevidela duvod proc spinim, nasadila gynprodil (to je to same, co mas ty, jen pod jinym nazvem) a ascorutin V 9+0 dalsi kontrola a tam uz byl zretelny hematom, driv proste nesel videt. Jinak po vysetreni v tehu muzes zacit taky spinit. Ted jsem v 32tt

petyk88
8. lis 2018

Když jsem si v 6tt šla na gynekologii potvrdit těhotenství, doktorka též objevila hematom. Byl velký asi 3 cm a pravděpodobnost donošení miminka mi doktorka řekla, že je 50/50. Brala jsem ascorutin + gynprodyl, byla jsem na neschopence a klid na lůžku. Po 2 týdnech hematom zmizel, já ještě týden léky brala a pak je vysadila, protože jsem nechtěla plod dopovat chemikáliemi. Za týden se hematom objevil zas. Nakonec jsem musela léky brát ještě další dva týdny. Teď jsem 13. týden, hematom je pryč, léky jsme vysadily a miminko je díky bohu v pořádku.

preiba
8. lis 2018

Já brala Utrogestan také a ascorutin není potřeba. Brala jsem ho na hematom, který jsme způsobili sexem. 🤦‍♀️

petyk88
9. lis 2018

@preiba proč myslíte že Ascorutin neni potřeba?

ivis_b
9. lis 2018

Mně zjistili hematon hned v 5tt, dostala jsem utroš a ascorutin, měsíc jsem byla na nemocenský (ležet a nikam nechodit) a vstřebalo se to.

preiba
9. lis 2018

@petyk88 protože mi to doktor řekl?

pavla833
9. lis 2018

Ahoj, já jsem byla na kontrole včera, jsem 7+2 tt a také mi doktor našel hematom (cca 2cm), ale vůbec mi neřekl, že bych měla být v klidu a spíše ležet a ani žádné léky mi na to nepředepsal. Trochu mě teda vyděsilo, co psala Petyk88, že jí doktorka řekla, že pravděpodobnost donošení miminka je jen 50/50😔

hnby
autor
9. lis 2018

Ahojky holky, moc diky za nazory. Ascorutin jsem drive uzivala kvuli posileni cev, ale ja se lecila na hematologii. Jinak dnes jsme hematon probirali s rodinym doktorem a ten zase rekl, ze zalezi kde je hematom, pokud je blizko plodu, placenty je situace horsi. Ono zalezi asi doktor od doktora. 🤔 tak vsem hodne stesti a zdravi pro Vas i mimca ✊✊

janca209
9. lis 2018

@hnby V 7tt jsem skončila na pohotovosti s krvácením, nalezeny 2 drobnější hematomy, cca 1cm, utrogestan jsem brala už předtím. Po týdnu ležení mě pustili ležet domů, šla jsem na kontrolu ke svému doktoru a ten mi řekl, že mám hematom přes celou dělohu, 4cm. Okamžitě nasazen Ascorutin v nejvyšší dávce 3x2 tablety. Dnes jsem byla po 14 dnech na kontrole a hematom se vstřebává, takže Ascorutin klidně nasaď, určitě pomůže. 😉

janca209
9. lis 2018

@pavla833 Záleží asi umístění hematomu, já ho mám přesně u gestačního váčku, okamžitě nařízen klidový režim a už 3 týdny ležím. Taky mi řekli, že to je 50/50.

pulecp
10. lis 2018

Téměř nikdo neodpověděl přímo na ascorutin, tak to napíšu já: Ascorutin je kyselina ascorbová (vitamin C) a rutin je bioflavonoid (přirozená látka v potravinách, která je přítomná v potravě spolu s céčkem a která podporuje a chrání vitamin C). Obě látky výrazně ovlivňují stav cévní stěny, nadbytek se z těla vyloučí. Jediná možná kritika - nevím, zda je v ascorutinu céčko přírodní nebo chemicky vyrobené, ale to, krátkodobě, určitě nebude hrát žádnou roli.
Resumé: Nejde o lék, ale přirozené tělu prospěšné látky, které stav cév prokazatelně zlepšují - není tudíž žádná překážka si ascorutin vzít. Možná není nutný, ale určitě bude prospěšný.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru