HCG na začátku 16 000 jednotek a 6+4tt bez srdeční akce

llua
1. kvě 2017

Zdravím, všechny! Poprvé otvírám diskuzi na internetu. Ráda bych znala Váš názor. Zde je můj příběh: Jsem z toho takové celá nesvá a lituji toho, že jsem šla na kontrolu poměrně brzy. Poslední MS jsem měla 12.3. (možná 13.3.) MS trvala týden, mám delší cykly, takže jsem otěhotněla buď 23.3. nebo pak 26.3., popř. ještě později. Jelikož mám cykly cca co 33 dnů (někdo i 40 dnů), čekala jsem do 12.4., udělala jsem si těhot. test a vyšel pozitivně. 21.4. jsem šla k doktorovi. Nicméně viděl je gestační váček, ale nebyl si sám jistý zda to je váček nebo ne… a říkal, že bych měla být tak cca v 5 týdnů, což mi moc nesedí. Strašil mě hned zamlklým a hlavně mimoděložným těh. Vzal mi HCG měla jsem 16 000 jednotek, což je opravdu dost.. Na kontrolu jsem pak šla v úterý, tj. 25.4. a už ten gestační váček byl velký, byl tam i žloutkový váček a prý zahlédl i plod. Nicméně hcg vzrostlo za 3,5 dne na cca 35 000, což není prý moc, pry mělo být přes 70tis. jednotek, má se znásobovat každý den dvojnásobně, i když jsem četla, že prý obden, tak nevím, kde je pravda.... Na kontrolu jsem šla minulý pátek a viděl 5mm embryo, jde tam vidět vývoj. Měla jsem tam velkou krevní sraženinu (asi) a ta je už fuč. Jinak je bez srdeční akce :(, takže mě posílá na revizi a pro jistotu mám žádanku na kontrolu v nemocnici, zda nezačne bít srdíčko. Myslím, že je vše ale ok, jen mě hlodá to hcg, které by extrémně vysoké. Začínám uvažovat, zda ta sraženina nepohltila další zárodek ... Podle jeho papíru jsem 6+4, abych řekla nevím, jak se to počítá… pokud by se to počítalo od poslední ovulace (otěhotnění 24.3), bylo by to teď 5+2, pokud to dobře počítám. Jsem z toho jelen. Je to mé první otěhotnění, otěhotněla jsem hned po ustálení MS po vysazení antikoncepce. Takže se zadařilo, ale nevím, s jakým výsledkem. Jinak mě nic nebolí, nešpiním… naopak mám těhotenské příznaky, čím dál silnější 🙂 . Budu ráda za vaše příspěvky, co si o tom všem myslíte… děkuji moc.

properjoey
1. kvě 2017

Já ti moc neporadím,jen že bys měla být teď 8.tyden,tj 7+ něco.podle kalkulačky na netu,žádala jsem ti tam délku cyklu 33dni.tehotenstvi se počítá od prvního dne poslední menstruace.ne od ovulace.ty hodnoty z krve ti neporadím,na tom jsem nikdy nebyla,jen test a pak dr.jedtli do nejsi jistá,jdi ještě třeba příští týden k dr znovu...držím moc palce

llua
autor
1. kvě 2017

@properjoey Děkuji za odpověď. Na poslední kontrolu jdu v pátek a když to nebude ok, tak jdu rovnou na revizi. Uvidíme...

marryjanew
1. kvě 2017

Ohledně toho hCG je to divné. Je možné že byli mimča dvě a jedno odešlo s tou krevní sraženinou, ale jsou to jen domněnky. Já měla na konci 4tého tydne necelé 2tis. Vyšetřili mě v nemocnici a jelikož mám hodně nepravidelnou ms tak jsem měla už dávno podle ms být v nějakém 8mém týdnu. Chtěli si mě tam nechat pro mimoděložní, ale podepsala jsem reverz, pač jsem věděla kdy přesně došlo k oplodnění, ale to je nezajímalo. Moje dr mě druhý den vyšetřila a řekla že počkáme ještě týdne. No a nakonec tam bylo mimčo i se srdíčkem. Někde prostě mimčo je mladší, kord jak píšeš že máš nepravidelnou ms Vyčkala bych na další vyšetření, je možné se se embryjko se srdíčkem už ukáže když je vidět vývoj. každopádně budu držet palce...

zmrz_lina
1. kvě 2017

Já bych počkala, na revizi je času dost, obzvlášť je-li tam vidět vývoj. Koneckonců, přirozený potrat je vždycky lepší, než revize a vím, co říkám, jednu už mám za sebou a mrzí mě, že jsem neměla dost času na to, aby mohlo miminko odejít samo.

no_title
1. kvě 2017

já bych počkala, na revizi je času dost... Nic hrozného se ti nestane, pokud se revize posune (samozřejmě u mimodělžního by to počkat nemohlo, ale tam je to s HCG přesně naopak, bývá příliš nízké). Výška HcG je dost individuální, hlavní je, že se nějak vyvíjí. Třeba tam byly fakt 2 a jedno odešlo, jak píšou holky.

keksikova1
1. kvě 2017

Me přišli na těhotenství cca v 7.tt,ale dle uz to vypadalo asi na 5-6.tt,taky nejdřív bez akce. (Naštěstí jsem to nespocitala,neměla jsem cyklus vubec a všechno se pak odhadovalo zpětné podle screeningu).Hcg jsem mela 16 tis a za dva dny taky cca 35tis,dal jsem nenabírala.. Já bych flintu do žita nehazela,ted mi to hcg lezi tady v náručí 😉

keksikova1
1. kvě 2017

Ale je fakt,že za 4 dny by melo byt asi vyšší, nicméně kontrola je urcite na miste si myslim

zuzajulie
1. kvě 2017

Mela jsem ve 4+2 2903. 'bala' jsem se dvojcat, a on Patau.

keksikova1
1. kvě 2017

No a k tomu "strasne vysokymu" hcg -
referenční hodnoty,orientacne treba tady : http://www.zbynekmlcoch.cz/informace/medicina/a...

Osobne si myslím, že o těhotenství nevypovídá ani tak izolovana hladina hcg,pokud je v normě, jako dynamika růstu. .

llua
autor
1. kvě 2017

Ahoj holky, jste moc hodné, že jste mi napsali Váš názor. Uvidíme, jak to dopadne... já bych taky raději spontánní potrat než nějakou revizi. Ale mě zas doktor říkal, že to může být nebezpečné víc, než ta revize. Nicméně v pátek zajdu na poslední kontrolu přímo do nemocnice a uvidím, co mi řeknou, podle toho se rozhodnu.
Naději mi dodává, že je tam neustálý vývoj a o tom "druhém mimču" jsem dnes taky uvažovala, že by tam mohlo být a to vysoké hcg je dáno tím... Napíšu pak, jak to dopadlo... díky za naději ;).❤

llua
autor
7. kvě 2017

Ahojte holky, tak mi možná neuvěříte. Ale byla jsem v pátek na kontrole a pan primář mi řekl, že je to dobrý a vše co mi říkal můj doktor mi vyvrátil. Např. i to HCG, že není směrodatně, je to jen doplňující informace, ale není zásadní... Mám tam zas jít v úterý tak, uvidíme. Dal mi obrovskou naději, že je to ok 😍
Navíc tam byla i "zběsilá" srdeční akce 😍❤

marryjanew
7. kvě 2017

@llua gratuluji ;)

keksikova1
7. kvě 2017

@llua No vidís,js to rikala,ze nemas házet flintu do žita 😊Držím palce 🙂

llua
autor
7. kvě 2017

Stejnak nechápu, že mě můj doktor posílal už hned na revizi, ještě že jsme vyčkali. Nějak jsem to tušila...

keksikova1
7. kvě 2017

@llua no to je docela zvláštní, no..A už ti dal zadanku? Nebo to bylo jakoby ke kontrole teprve a o revizi jenom mluvil?

llua
autor
7. kvě 2017

@keksikova1 no právě že mi dal žádanku, dokonce mi ji dával už na druhé kontrole. A na té první mluvil vlastně taky o revizi, popř. mimoděložním... úplně mě vystresoval. Vlastně každou prohlídku mě stresoval. Navíc pokaždé šel vidět vývoj, vždy byla změna a nic mě nebolelo, vůbec jsem nešpinila. Ale ten primář vše vyvrátil, nicméně v úterý mám jít znovu a uvidíme...

wivisek
7. kvě 2017

na začátku druhého těhotenství (první skončilo potratem) jsem ležela v nemocnici, protože jsem začala krvácet. V nemocnici mě dost stresoval jeden doktor, který mi říkal ať se připravím na nejhorší, že tomu moc šancí nedává...nízké HCG (hodnoty si už fakt nepamatuju), takže do mě cpali ultrogestan horem dolem, do toho velmi slabá až skoro neznatelná srdeční akce...po cca 5 dnech stresování tímto dr....mi tedy nakonec oznámil, že to bude ASI dobrý....no dneska mám doma skoro tříleťáka - je to můj malej bojovník 🙂....takže si myslím, že né vždycky jsou první dojmy doktora ty správné...vše má svůj čas...držím pěsti 🙂

keksikova1
7. kvě 2017

@llua odešla bych od tohohle doktora. Já jsem se dostala k jednomu "cizimu" v poradne v III.trimestru,na ultrazvuku mi tvrdil,jak je holka nesymtricky obrovska atd atd,strasil me vsim moznym,odeslal me na urgentní UZ do nemocnice,kde se prokázalo, že doktor je jen ehm.. řekla jsem,ze k němu už nikdy,byla jsem strasne vystresovana. Moje doktorka vždycky říkala, že je velka,ale v pohodě.. proste k němu už ne a byt tebou,od tohoto bych taky odešla, akorát by ti znechutil tehotenstvi..

no_title
8. kvě 2017

@llua zdravotníci těhotné bohužel často straší. Já jsem na začátku těhotenství skončila kvůli nevolnostem v nemocnici a každý večer mě hodně pobolívalo v podbřišku - až tak, že jsem ani spát nemohla. Tak jsem šla za sestrou, abych dostala něco od bolesti, abych se aspoň vyspala a ta hned spustila, že když mám bolesti a ještě jsem měla nízké HCG (asi 290, ale byla jsem na začátku 5. týdne), tak to bude mimoděložní těhotenství. No, naštěstí jsem ji brala s rezervou, protože jsem věděla, že před 4 dny jsem měla HCG ani ne 70, takže rostlo jak mělo. No a výsledek? Teď mě to "mimoděložní těhotenství" kope jak o život 😀

llua
autor
9. kvě 2017

Tak holky, zase mám špatné zprávy :(. Čekám dvojčata, resp. nečekám. U toho, kde bilo srdíčko, tak už nebije, nechápu, co se stalo za 4 dny :( a v pátek se uvidí, zda se srdíčko neobjeví u toho druhého. Už vím, proč tak vysoké HCG... Jsem z toho zoufalá... je to pro mě stresující období a mám pocit, že se z toho blázním :(((

marryjanew
9. kvě 2017

@llua jej, to není možné :( vždyt 2 srdíčka by měl poznat už i ten primář... tedy pokud bilo no :( to je mi líto... ale tak snad se ten jeden prcek udrží 🙂 a ten je jak velký? to je divné :(

llua
autor
9. kvě 2017

@marryjanew Sama to nechápu :( jsem z toho nešťastná, fakt :(... a ono tam jedno bilo a teď už tam nebilo... a to druhé, toho si asi ani nevšimli, no určitě si toho nevšimli :(. Ach jo...

marryjanew
9. kvě 2017

@llua no právě, že si ho vůbec nevšimli. To je vážně divné. A v kolikátem bys Teda měla být? To ti dělal zas ten tvůj dr nebo v nemocnici?

llua
autor
9. kvě 2017

@marryjanew no byla jsem v nemocnici, ale byla tam zas jiný doktor, mladá doktorka. Ta na to přišla... Já už fakt nevím, co dělat :( A do zprávy napsali, že jsem v 6+2

nita1984
9. kvě 2017

@llua 6+2 je technicky na srdíčko ještě čas... ale jestli bylo předtím, je to vážně divné ☹

marryjanew
9. kvě 2017

@llua Tak to tam ještě nějaká naděje na srdíčko je, někomu se ukáže třeba až 7-8tt, každopádně je to zvláštní protože když se jedno srdíčko už ukázalo před několika dny a druhé vůbec, nevím no, spekulovat člověk může do nekonečna. Ale jako drž se, naděje umírá poslední alespoň pro to jedno, i když by mě zajímalo co se bude dít s tím druhým, no dej vědět a hodně štěstí.

llua
autor
9. kvě 2017

@marryjanew říkali, že to může být syndrom mizejícího dvojčete. Ono by se "ztratilo", prostě by nebylo, taky si to ale neumím představit, ale asi ví co dělají, mrzí mě, že to srdíčko tam už není, když tam tak šlo krásně v pátek vidět :(, je mi to strašně líto. Furt si říkám, že něco přehlídla, ale to asi tak nebude :(...

marryjanew
9. kvě 2017

@llua Kdo ví jak to je :( tohle by se dít nemělo, každopádně je mi to líto, ale třeba to ještě bude dobré alespon u toho jednoho. jen je divné že to prostě nebylo vidět hned. Ale třeba prostě je ještě brzo...

helen_h
9. kvě 2017

@llua Těžko říct takto brzy, jak to je, ale ono při dvojčatech nebývá vidět všechno. Některé mamince zjistí dvojčátka třeba až ve 12 tt... Ano, jedno mohlo odejít, ale stejně tak mohli mít něco zakryté či více vzdálené atp. Miminka jsou zatím strašně maličká.
Mám kamarádku, ta když porodila syna, tak pak prý ještě porodila nějaký útvar tkání velký jako pomeranč - asi zaniklé dvojče, nicméně za celé těhotenství to nikdo neviděl, nepoznal, divili se až při porodu.
Tím nechci strašit, jen říct, že opravdu na uzv doktoři nevidí vše... Věřím, že alespoň jedno srdíčko tam bude! Držím palce!!!

misulka28
9. kvě 2017

@marryjanew Když jsem čekala dvojčata, tak to 10 TT taky nebyly vidět. Pouze jedno, včetně srdeční akce..

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru