Geniální opar v 6tt - může mít vliv na miminko?

andula2021
23. kvě 2021

Ahoj, chtěla bych se zeptat zda má někdo zkušenosti s generálním oparem v 6tt?
Čím jste opar mazaly? A mělo to vliv na mini?
Děkuji za rady.

martinau5
23. kvě 2021

Omlouvám se, ale musím se zasmát 🤣 geniální ani generální opar neznám 🤣 ale chápu, automatické opravy jsou zrádné 😉

andula2021
autor
23. kvě 2021

@martinau5 no to teda :D genitalni 🙂

vero987nika
23. kvě 2021

Geniální opar 😂😂👌ja na to trpím bohužel už roky takže o tom něco málo vím .... v prvním trimestru jsem také měla, a dr mi řekl že mast Herpesin naprosto bez obav používat. Důležité je mazat a udržovat v naprostém suchu (správně prodyšné prádlo) a opatrně při utíraní papírem, resp neutírat ale jemně přikládat aby sis opar nerozthla a neroznesla ho, bylo by to milionkrát horší. U oparu obvykle funguje to, že ty první "návštěvy" jsou úplně nejhorší, ale postupem času se s tím tělo vypořádává čím dál lépe a projevy jsou mírnější. Pokud už jsi mela opar před těhotenstvím tak v těhu nevadí, pokud ho máš teď poprvé, tak by teoreticky mohlo dojít k nějakým vývojovým vadám, ale nenech se prosím vyděsit, není to dané a nevím vůbec jak moc je to časté že by to opravdu k něčemu vedlo, dr by ti určitě řekl víc. Já jsem teď ve 36. Týdnu a začaly se mi znovu objevovat, ikdyž opravdu mírně, nicméně opar v době porodu je 100% indikace pro řez. Ještě jeden tip, obvykle se opar hlásí den dva předem svěděním, pokud začneš okamžitě mazat už v této fázi tak bude průběh mírnější a rychlejší.

andula2021
autor
23. kvě 2021

@vero987nika mockrát Vám děkuji za vaši zprávu. Začala jsem také teda mazat herpesinem a snad vše bude v pořádku. Opar jsem měla už několikrát před otěhotněnim. Děkuji za odpověď.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru