Genetické vyšetření v 10. týdnu hradí pojišťovna?

markytanka2010
24. zář 2017

Potřebovala bych vědět zda když se jde na genetické vyš. v 10 tydnu zda to hradi pojištovna nebo nějak přispivá, mam vzp ,111. děkuji

janyshka
24. zář 2017

Záleží jaké vyšetření myslite. Pokud máte na mysli kombinovaný prvotrimestralni screening - to jsou odběry krve kolem toho 10.týdne a ultrazvuk mezi 12.-14. týdnem tak tam pojišťovna vetsinou přispívá cca 1000 Kč- ale zpětně takže zaplatíte a ukážete pojišťovně doklad a oni vám dají peníze. To je standardní vyšetření, které je doporučeno provést u všech těhotných.

Z dalších genetických vyšetření v prvním trimestru může být odběr choriovych klku -plně hrazeno zdravotní pojišťovnou a dělá se na doporučení genetika, invazivní zákrok a od 10.tydne.
Neinvazivní např. Trisomy test z krve matky od 11.týdne. Hradí si žena sama a cena kolem 10 tisíc...

pasteta
24. zář 2017

Mě čeká v 10.týdnu PrenatalSafe a ten pojišťovna nehradí. Cena je od 10 tisíc výš. Jednou jsem měla zamklé těhotenství a genetika mně nevyšla taky úplně v pořádku, tak proto by bylo doporučeno toto vyšetření.

markytanka2010
autor
24. zář 2017

@janyshka jo myslim tim klasicky screening v tom 10 tydnu a pak ultrazvuk. moc diky, vim že se platí ale neveděla jsem zda jej pak pojištovna proplací.

vvercatkoo
24. zář 2017

Ono taky záleží, kde jdeš. Já platila 1200kč a pojišťovna mi 800kč proplatila a švagrová neplatila nic

rousse
24. zář 2017

jj někde je to zdarma, někde docela mastné, jinak my byli v soukromém centru, takže tuším tehdy nějakých 1200, taky mám VZP a proplatili 500 Kč

markytanka2010
autor
24. zář 2017

holky diky, zkusím zítra zavolat do pojištovny a zjistim jak je to

lucievitackova
24. zář 2017

Zalezi jakou mas pojistovnu,my mame OZP a proplatili nam cekou castku a jeste nam proplaci fotky z 3D ultrazvuku...

mku
25. zář 2017

Ja jsem zpmvcr a byla jsem na obou velkych screeningach v genetu a neplatila jsem nic.

markytanka2010
autor
27. zář 2017

ja mam VZP , uz jsem se informovala a proplaci 1000kč , a ja mam platit asi 1400 kč, tak uvidim, odběry mam planovane na 3.10

pxtulka
27. zář 2017

my byli v Gennetu a neplatili jsme nic. Ale u nás to bylo asi taky proto že jsem byla jejich pacientka a postoupila jsem u nich IVF.

miccone
29. zář 2017

Platila jsem 1500Kč, pojišťovna VZP mi zpětně na účet vrátí 1000 Kč, během 14 dní.

markytanka2010
autor
6. říj 2017

tak odběry máme za sebou a ted 16.10 jdeme na ultrazvuk a to vychazi asi 12 tt., take uvidim kolik mi poj. vrátí. Myslíte zě lze jiz zjistit pohlaví ditěte?

ilonne
6. říj 2017

@markytanka2010 Ja mam ZP MV CR a na zadnem screeningu jsem.neplatila nic. Letos jsem byla potreti. UTZ jsem mela ted v 12tt, pohlavi videt nebylo.

monny3
6. říj 2017

@markytanka2010 VZP ti proplatí 1000,- tak jak ti to řekli, musíš na pobočce ukázat těhu průkazku a předložit doklad od vyšetření (jako v dnešní době dost nepochopitelné, když jim člověk může všechno naskenovat a originál dokladu třeba poslat poštou). Jinak nám pohlaví řekli už v tom 12.týdnu a jestli se nikdo nespletl ani na těch dalších vyšetřeních, tak to pořád dál jen potvrzují (30 tt) 😉

markytanka2010
autor
24. říj 2017

monny3 jo již jsem byla na VZP a jak řikaš vrací 1000kč, pohlavi mi neřekly, bylo špatně otočené a nízko položené. Špatně se mu i měřila delka plodu, změřil delku hlavičky podle které mi jen řekl že jsem o tyden vic, takže ted 14+3tt

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru