Potřebovala bych vědět zda když se jde na genetické vyš. v 10 tydnu zda to hradi pojištovna nebo nějak přispivá, mam vzp ,111. děkuji
Mě čeká v 10.týdnu PrenatalSafe a ten pojišťovna nehradí. Cena je od 10 tisíc výš. Jednou jsem měla zamklé těhotenství a genetika mně nevyšla taky úplně v pořádku, tak proto by bylo doporučeno toto vyšetření.
@janyshka jo myslim tim klasicky screening v tom 10 tydnu a pak ultrazvuk. moc diky, vim že se platí ale neveděla jsem zda jej pak pojištovna proplací.
Ono taky záleží, kde jdeš. Já platila 1200kč a pojišťovna mi 800kč proplatila a švagrová neplatila nic
jj někde je to zdarma, někde docela mastné, jinak my byli v soukromém centru, takže tuším tehdy nějakých 1200, taky mám VZP a proplatili 500 Kč
holky diky, zkusím zítra zavolat do pojištovny a zjistim jak je to
Zalezi jakou mas pojistovnu,my mame OZP a proplatili nam cekou castku a jeste nam proplaci fotky z 3D ultrazvuku...
Ja jsem zpmvcr a byla jsem na obou velkych screeningach v genetu a neplatila jsem nic.
ja mam VZP , uz jsem se informovala a proplaci 1000kč , a ja mam platit asi 1400 kč, tak uvidim, odběry mam planovane na 3.10
my byli v Gennetu a neplatili jsme nic. Ale u nás to bylo asi taky proto že jsem byla jejich pacientka a postoupila jsem u nich IVF.
Platila jsem 1500Kč, pojišťovna VZP mi zpětně na účet vrátí 1000 Kč, během 14 dní.
tak odběry máme za sebou a ted 16.10 jdeme na ultrazvuk a to vychazi asi 12 tt., take uvidim kolik mi poj. vrátí. Myslíte zě lze jiz zjistit pohlaví ditěte?
@markytanka2010 Ja mam ZP MV CR a na zadnem screeningu jsem.neplatila nic. Letos jsem byla potreti. UTZ jsem mela ted v 12tt, pohlavi videt nebylo.
@markytanka2010 VZP ti proplatí 1000,- tak jak ti to řekli, musíš na pobočce ukázat těhu průkazku a předložit doklad od vyšetření (jako v dnešní době dost nepochopitelné, když jim člověk může všechno naskenovat a originál dokladu třeba poslat poštou). Jinak nám pohlaví řekli už v tom 12.týdnu a jestli se nikdo nespletl ani na těch dalších vyšetřeních, tak to pořád dál jen potvrzují (30 tt) 😉
monny3 jo již jsem byla na VZP a jak řikaš vrací 1000kč, pohlavi mi neřekly, bylo špatně otočené a nízko položené. Špatně se mu i měřila delka plodu, změřil delku hlavičky podle které mi jen řekl že jsem o tyden vic, takže ted 14+3tt
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Záleží jaké vyšetření myslite. Pokud máte na mysli kombinovaný prvotrimestralni screening - to jsou odběry krve kolem toho 10.týdne a ultrazvuk mezi 12.-14. týdnem tak tam pojišťovna vetsinou přispívá cca 1000 Kč- ale zpětně takže zaplatíte a ukážete pojišťovně doklad a oni vám dají peníze. To je standardní vyšetření, které je doporučeno provést u všech těhotných.
Z dalších genetických vyšetření v prvním trimestru může být odběr choriovych klku -plně hrazeno zdravotní pojišťovnou a dělá se na doporučení genetika, invazivní zákrok a od 10.tydne.
Neinvazivní např. Trisomy test z krve matky od 11.týdne. Hradí si žena sama a cena kolem 10 tisíc...