Dobry den, jsem tehotna par tydnu, coz me prekvapilo, jelikoz me dost boli podbrisek a ocekavala jsem prichod menstruace... Bolest mi strili az do zad.Problem je me zamestnani, ktere je velmi fyzicky namahave. Delam v ustavu, kde cvicime postizene klienty a zvedani tezkych bremen se nejspis nevyvaruji...pichani a napinani se mi pak pochopitelne horsi.Nevim, jestli jsou tyto pocity normalni, ale mam obavy. Co si o tom myslite? Dekuji za vase nazory🙂. 👍
Určitě nesmějí zvedat těžká břemena. Jak těžká nevím. Kdyby to bylo moc a nepreradi te na jinou práci, tak by te meli nechat doma za plny plat.
Dekuju za rady. Nevim jestli jste nekdy slysely o Therasuitu. Je to cvicebni metoda pro neurologicke pacienty. Tu prave provuzuji a je to zahul. Neco jako navsteva v telocvicne :D. Presunu sem tam je habadej, nehlede na to, ze cvicit nekdy nechteji a o to vic je musite tahat:(...bohuzel presun na jine pracoviste neni mozne...Samozrejme nechci nechat kolegy ve stichu, ale na druhou stranu musim myslet na miminko.
@matesojda už se to tady řešilo mnohokrát, jako těhotná nesmíš v práci zvedat těžká břemena. Dones zaměstnavateli potvrzení od dr., že jsi těhotná a požádej o přeřazení na práci vhodnou pro těhotnou. POkud zaměstnavatel takovou práci nemá, je to překážka na jeho straně a jsi doma za 100 % mzdy.
Dobra, moc dekuji. Ja jen jestli to moc nehrotim 🙂. Poprve jsou asi vsichni vyjukani...Jsou tam kolegyne, ktere delaji do 5. Mesice. Nevim, jak to delaji, ale ja se osobne bojim.
Nehrotíte, Váš postoj vůči zaměstnavateli je hezký, zodpovědný, ale podle mě je Vaše hlavní zodpovědnost miminko. V tomto bych nebrala ohledy... A to jsem byla vždy loajální zaměstnanec a pracuji i při RD, ale priority jsou jasné.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Těhotné urcjtr