Fyzická těžká práce v těhotenství ano či ne?

matesojda
22. zář 2017

Dobry den, jsem tehotna par tydnu, coz me prekvapilo, jelikoz me dost boli podbrisek a ocekavala jsem prichod menstruace... Bolest mi strili az do zad.Problem je me zamestnani, ktere je velmi fyzicky namahave. Delam v ustavu, kde cvicime postizene klienty a zvedani tezkych bremen se nejspis nevyvaruji...pichani a napinani se mi pak pochopitelne horsi.Nevim, jestli jsou tyto pocity normalni, ale mam obavy. Co si o tom myslite? Dekuji za vase nazory🙂. 👍

konidana
23. zář 2017

Těhotné urcjtr

konidana
23. zář 2017

Určitě nesmějí zvedat těžká břemena. Jak těžká nevím. Kdyby to bylo moc a nepreradi te na jinou práci, tak by te meli nechat doma za plny plat.

matesojda
autor
23. zář 2017

Dekuju za rady. Nevim jestli jste nekdy slysely o Therasuitu. Je to cvicebni metoda pro neurologicke pacienty. Tu prave provuzuji a je to zahul. Neco jako navsteva v telocvicne :D. Presunu sem tam je habadej, nehlede na to, ze cvicit nekdy nechteji a o to vic je musite tahat:(...bohuzel presun na jine pracoviste neni mozne...Samozrejme nechci nechat kolegy ve stichu, ale na druhou stranu musim myslet na miminko.

jipe
23. zář 2017

@matesojda už se to tady řešilo mnohokrát, jako těhotná nesmíš v práci zvedat těžká břemena. Dones zaměstnavateli potvrzení od dr., že jsi těhotná a požádej o přeřazení na práci vhodnou pro těhotnou. POkud zaměstnavatel takovou práci nemá, je to překážka na jeho straně a jsi doma za 100 % mzdy.

http://www.guard7.cz/lexikon/prace-zakazane-teh...

matesojda
autor
23. zář 2017

Dobra, moc dekuji. Ja jen jestli to moc nehrotim 🙂. Poprve jsou asi vsichni vyjukani...Jsou tam kolegyne, ktere delaji do 5. Mesice. Nevim, jak to delaji, ale ja se osobne bojim.

jipe
23. zář 2017

@matesojda můžeš se ještě poradit s lékařem, ale pokud se na to necítíš, tak určitě neriskuj, tahání těžkých věcí není pro těhotné vhodné a můžou kvůli tomu nastat komplikace

dc2015
23. zář 2017

Nehrotíte, Váš postoj vůči zaměstnavateli je hezký, zodpovědný, ale podle mě je Vaše hlavní zodpovědnost miminko. V tomto bych nebrala ohledy... A to jsem byla vždy loajální zaměstnanec a pracuji i při RD, ale priority jsou jasné.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru