Fetální věk

baskervile
1. únor 2016

Ahoj,jsem celá popletená a prosím o radu.Byla jsem na ultrazvuku dle PM 8+1,ale podle ovulace (tedy skutečné stáří těhotenství od oplodnění) jsem byla 6+0.Nevím jestli to dobře popisuji...Ale doktorovi jsem řekla jen termín PM (přibližnou dobu oplodnění jsem si spočítala až doma).No a on mi řekl,že nevidí srdíčko a vypadá to na ZT,velikostně 6+0,že se to asi přestalo vyvíjet.V nemocnici to samé,jen velikost odhadli na 6+3.Jdu po pěti dnech na kontrolu a teď nevím,jestli můžu čekat ještě,že to bude ok.Všude se uvádí vývoj podle týdnů dle PM,že akce by měla být cca v 7.,ale kdy tedy podle skutečného stáří těhotenství......?Chápete to některá?Jsem z toho jelen (nebo úplně blbá),doufám,že jsem dotaz popsala srozumitelně a pochopili jste o co mi jde🙂 Děkuju,děkuju

atka68
1. únor 2016

Ahoj, ja jsem mela dvakrat zamlkly potrat vzdy v 8. TT dle PM....to stejne co pises, plod maly a nevyvijejici se.... Nicmene mam nakonec dve deticky, u dcerky srdicko uz v 7. TT dle PM a u synka v 8.TT. Drzim ti palce, at tam srdicko je a kdyby ne, hodne sily a nadeje, ze miminko mit budes tak, jako ja.

bajana
2. únor 2016

Skutocny vek plodu sa nikde neuvadza ani sa s nim nepocita, vzdy sa k ovulacii pripocitavaju 2 tyzdne, aj utz je uz tak "nastaveny"...ak si podla PM v 9.tt a utz to vidi na 7.tt, tak si bud o 2 tyzdne neskor otehotnela (nejaky 28.dc), alebo to je ZT. Ešte nie je nič stratene, drzim palce.

mrskato
2. únor 2016

Ahoj, já měla v září něco podobného, velikost plodu neodpovídala o asi 14 dní a bohužel jsem potratila. Kamaradka měla ale obě děcka také se 14ti denním zpožděním a obě jsou zdravé a v pořádku. Držím palce!

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru