Ahoj 🙂 Beru vitaminy femibion 1. Pise se tam, ze se to ma brat do konce 12. tydne. Mne to vychazi tak, ze jedno baleni doberu na konci 9.tydne.
Mam si potom koupit dalsi baleni femibion 1? Jeste na ty 3 tydny?
Moc dekuju za rady 🙂
@michaela1990xx můžu se zeptat, jaké uváděli kolegové zdravotníci důvody? Zajímám se o to a nacházím různé názory. Děkuji.
@milefoli prý po tom bývají velké děti. Ja tomu teda moc neverila, ale nakonec jsem na ně dala, protože mi to samé rekla paní lékárnice, která mě ani nezná 😀 Bylo mi teda doporučeno brát jen kyselinu listovou. Tu beru od asi 6 týdne az doposud)(30tt) a nedávno jsem pridala ten hořčík kvůli krecem v lytku. Ale znáte to, co člověk, to jiny nazor. Tak jen rikam, co vykládali mně 🙂
já bych řekla, že stačí brát jen kyselinu listovou, ta je důležitá pro vývoj miminka během těhotenství, třeba mě se femibion blbě polykal, tak jsem ho brzo brát přestala a řešila jsem to pestrou stravou 🙂
Moje gynekolozka doporucuje brat kys. listovou pred otehotnenim a pak pouze do 10. tydne tehotenstvi. A k tomu samozrejme pestrou stravu.
@michaela1990xx beru Femibion cele tehotenstvi a pani doktorka odhaduje porodni vahu male kolem 3000 g☺️
@michaela1990xx Brala jsem Femibion cele tehotenstvi a pak dvojku v prubehu kojeni. Male je rok a je opravdu hodne droboucka, porodni vaha 3010 g.
Je to asi individualni, ale u nas tedy velke dite opravdu nehrozilo 😀
@makovice88 Otazkou je, kolik by miminko vazilo, kdybys femibion nebrala.
@michaela1990xx tak nevím. Já jsem brala femibion cele tehotenstvi a malinka se narodila 6 dni po termínu a měl 3040 gramu. Nepřijde mi ze by byla nějaká veliká . Ale koupila bych opět ještě femibion 1i když je to jen na tři týdny
@puhelin Tezko rict no, to uz se nedozvime. Ale asi to funguje spise jako placebo, i kdyz to stoji majlant. 😊
@makovice88 Verim tomu. Odmitam to podporovat 🙂
@michaela1990xx já brala femibion od doby, co jsem zajistila těhotenství, takže asi od 5.tt a malý měl 2720g 😁 takže tímhle bych se neřídila. Ale ne pravda, že teď beru jen listovku a když se zadaří, tak nic jiného nenasadím
Jak říkám, co člověk, to jiny názor. Ja to posoudit nedokážu, jen rikam, co radili mne ostatní 🤷♀️🙂
@makovice88 proč placebo??
@veroniquecz Ja to brala s vedomim, ze pro sebe a pro malou delam neco navic. A ze kdybych ty vitaminy nebrala, mala by treba nebyla zdrava nebo by ji neco chybelo. To je podle me placebo.
Skoro jsem se i bala je nebrat, protoze jsem dost pochybovala o tom, zda je moje strava dostatecne vyvazena a pestra.
@michaela1990xx hloupost. Velke deti se po vitaminech nerodi. Jen je to pekne rozsirena fama
@makovice88 A kdyz jsi porodila, pokud jsi kojila, brala jsi dal to stejne mnozstvi vitaminu?
@puhelin Ta jednicka se myslim bere jedna tableta a dvojka pak dve tablety (jedna je takova klasicka a druha jakasi gelova). Takze jsem brala tak, jak psali na obalu.
@journals vsak ja neříkám, ze tomu tak je. To bych si ani nedovolila, kdyz nejsem odborník 🙂
@makovice88 A to se bere i po porodu?
@puhelin Ano, dvojka se bere i po porodu, behem kojeni. Ja to brala asi 8 mesicu male. Kojim teda stale, ale Femibion uz neberu. 😊
Femibion jsem brala celé těhotenství a dcera velká nebyla, měla 3kg,ale názor o velkých dětech z vitamínů jsem taky slyšela.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Já beru po celou dobu jen kyselinu listovou a ted jsem začala magnesium. Byla jsem od spouste lidí a především kolegyn zdravotníků, od veškerých těhotenských vitaminu odrazena. Femibion jsem si taky koupila, ale nakonec jsem ho brala jen pár dní.