Mile zeny, nemate prosim zkusenosti s faraonovou pomstou v egypte? Jaky lek se muze na uplnem zacatku Tehotenstvi? Dekuji za nazory
@kleera český lék žádný a ten tamní nevím jestli je vhodný pro těhotné
Kamarádce delegátka řekla, že české léky samozřejmě žádné a jejich tamní je prý v těhotenství absolutně nevhodný. Prý to tehdy zjišťovala pro jinou klientku.
Můžete užívat během celého těhotenství Smectu.
Chápu, že nepomůžu, ale upřímně, musíte za každou cenu v 1. trimestru zrovna do Egypta?
Jasně, virózu nebo cokoliv člověk chytne i u nás, ale zde je to přeci jen jiné a můžete to zkonzultovat....Buď letět nebo jet později, ale 1. trimestr je dost rizikový a ještě do takovéto země a volila bych určitě Evropu nebo ČR. Já mám obě děti letní, tj. poslední 2 měsíce před porodem by mě nikdo nikam nedostal a to léto jsem vždy měla novorozence, tudíž jsme nikam nejeli🙂. A jeli až další rok, kdy děti byli téměř roční, ale Chorvatsko......s malými dětmi do takovéto země nikdy. No, tedy mám teď děti 9 a 15 let a stejně bych tam nejela. Krásné léto je teď v celé Evropě, jedině snad to potápění, ale teď díky "žraločí tragédii", bych se bála☹.
Ono je asi "jedno" jestli 1 nebo 2 trim. Pokud neco chytnete, tak i v CR je to z hlediska dehydratace komplikace natoz Egypt apod. Taky jsme chteli ted letet do Egypta, ale vzdy v minulosti jsem si davala slivovici rano a vecer, coz samozrejme ted nelze a preci jen si nedovedu predstavit, tam ve svem stavu neco chytit, neohrozujete jen sebe a muze se to zmenit v nocni muru. Nejsem pesimista a vetsinou si nevsimam co kdo si rika, ale....
Ceske leky nemusi pomoct a kdovi, jaky "bacil" muzes chytit v Egypte.
Nejsem fanouškem dovolené v Egyptě, ale i kdybych byla, tak bych asi v prvním trimestru takovou dovolenou nevolila. Může ti být špatně i bez toho, natož si to komplikovat ještě tímto. České léky ani nekupuj, jsou v Egyptě zbytečné. Já bych si to teda určitě neužila...
Jejda a co vás táhne zrovna do Egypta - pyramidy 🙂), je to příliš velké riziko a nejde jen o faraona, můžete tam chytnout cokoliv, známá se před 2 roky vrátila s úplavicí, asi bych do tak velkého rizika vůbec nešla.
V Egypte setim vetsinou posere 90% turistů a rozhodně bych si neriskla to absolvovat. Na průjem i pomáhá si vzit a zapít 8 kuliček černého pepře (babska rada) ale nevim jak v těhotenství (kdyz se nesmí kořeněné a tak)
Nejela bych tam v tehotenstvi
Ten jejich lék na faraonovu pomstu se jmenuje Antinal...
Nejela bych už ani zadarmo, natož v těhotenství. Odnesla jsem totiž takovými problémy se žaludkem, že ještě měsíc jsem se z toho doma dostávala.
@kleera Byla jsem v Egyptě v 5tt. Ze jsem tehotna, jsem nevěděla. Byli mi zle, myslela jsem, ze mam Faraonovu pomstu, ale Antinal vubec nezabiral, nakonec jsem skoncila na kapacce v nemocnici nekolikrat. Az po priletu do Cr jsem zjistila, ze jsem tehotna a antinal byl z tech leku nejmensi zlo. Takze tak 😊
Ten Antinal snad odpovídá českému Ercefurylu, na předpis, ale momentálně snad k nesehnani jako endiaron. Mně vždy pomohl na ty naše “salmonely”, ale do Egypta bych nejela, neb když muzu něco chytit, tak to chytim.
@kleera Nevim,ale je na povazenou jet do Egypta v tomto stavu. Letadlo,mistni podminky,spina,co si budeme vykladat o tamnich obyvatelich..... Ti jsou zvykli,my ne. Ceske leky vubec,na miste bych jim s leky neverila. Egypt je levny,kazdy vi,proc to tak je. V Evrope je tolik hezkych mist!!!
@kleera Ahoj, také jsem zjistila své v těhotenství těsně před plánovaným odletem do Egypta, ale neváhali jsme a zájezd zrušili. I podle doktorky jsou zde moc velká rizika - dlouhý let (riziko potratu), extrémní teploty, riziko střevní infekce, špatná lékařská péče apod. Polovinu nám cestovka vrátila, druhou polovinu jsme uplatňovali na pojišťovně - na základě lékařské zprávy, kde doktorka důrazně nedoporučila cestování do této rizikové destinace, nám po stržení asi 3000 Kč (spoluúčast), vrátili i druhou půlku. Rozhodně bych to neriskovala, pokud sis miminko přála 🙂
Byla jsem tam po druhe, cca ve 13 a pak s manzelem, byla jsem tehdy ve 26tt, ja nic nechytla, manzel lehce a to jsem si nevedomky dala ledove kafe - no nedoslo mi to... Uzili jsme si to, byli jsme na 2 vyletech, vse probehlo bez problemu, uzivala jsem celou dobu probiotika 2x denne a zelezo (ktere stavi), mozna to bylo prevenci mozna jen nahodou, ale ja byla 100% bez problemu 😉
Já v obou těhotenstvích prožila jednodenní čertovu otočku, jednou z pražské vody, jak byla ve 2015 ta aféra, a podruhé nějakej bacil, zvracení, průjem, bolesti břicha, bylo to hnusné, ale miminka v pohodě. I u Dr. mi řekli, že střevní potíže mimino ohrozit nemůžou. Ale zase proč to zbytečně riskovat.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@kleera Z ČR vám žádný lék nepomůže a v Egyptě Vám to nikdo na 100% neřekne, jaký lék by byl pro Vás vhodný. Pokud léky by jste brala stejně Vám na 100% nepomůžou a dojde stejně ke střevním obtížím. Můžete také mít těhotenské nevolnosti a spolu s Faraonovou pomstou můžete miminko ohrozit. Nepočítám létat v prvním trimestru je samo o sobě riziko.