Druhé těhotenství, když mi první děťátko skáče po břiše

mikvitin
16. únor 2019

Ahoj holky, jistě je vas zde spousta co uz mate jedno dite...proto bych se rada zeptala, nejsem žádný plasan a nic nehrotim. Kazdopadne co vy a skákání druhého potomka po vašem břiše at uz na začátku tehu či později. Jeste jsem nebyla na ultrazvuk podle poslední ms bych měla být na začátku 6teho týdne a jdu tam az za dva týdny tak nemam patřičné info. A maly nezbeda mi skáče po břiše jako by nic. Vím, plod ma sotva tři milimetry takze je to téměř nic kazdopadne 12kilo tlaku muže mít taky vliv...zajímají me vaše názory a poznatky dekuji 🙂)) a tehulim zdar

sudylichozrout
16. únor 2019

@mikvitin nase dcerka mi taky chtela skakat po brise. Sice je hubenourek, ale nenechala jsem ji. I tech necelych osm kilo bylo hodne. Tak presedlala na tatinka a skakala po brise jemu 🙂

barumat
16. únor 2019

Hned na začátku jsem řekla, že má maminka bebí a tohle už dělat nemůže a na tom jsem trvala. To samé když se třeba s námi ráno válí v posteli a mazlíme se a děláme kraviny, pozor, nekopni mě do bříška, maminka má bebí. Stejně jsem odůvodnila, proč už ji tak často nezvedám a spíš si k ní třeba dřepnu na bobek, proč ji nepochovám vestoje ale spíš ji vezmu do náručí vkleče na zemi. Prostě mám bebí a nejde to, hotovo.

makronka222
16. únor 2019

Moje me maximalne vzdycky prelezla, vyjmecne, skakani bych ji nedovolila ani normalne. Kdybych byla najedena, tak by to na ni hned pristalo:D ted nas chodi obejmout, z boku je to ok, tam ma jeste misto🙂

mikvitin
autor
16. únor 2019

Dekuji za názory na to skákání to asi začnu aplikovat taky to bebi nebo v našem případě au au 😂 kazdopadne syn ma rok a pul skoro a jsem nosici maminka takze nepoužívám kočár protože to nemáme ani jeden rad moc 😁takze nosím v nositku či satku je tu nekdo taky takoví? A do kdy jste nosily? 🙂

brookmichaela
16. únor 2019

@mikvitin a proč říkat, že máte bebí? Proč neříct pravdu? V bříšku je miminko...apod. Máma přeci nemá žadné bebí. Náš malej ví, že maminka má v bříšku mimi a musí bylt opatrný. Příjde, pohladí mi bříško, dá pusinku a ještě mi řeknu pšššt, že mimi spinká. A to jsou mu dva roky a chápe to.

barumat
16. únor 2019

@brookmichaela Třeba proto, že ještě nebyl screening, a nechci jí motat hlavu, kdyby nakonec žádné mimi nebylo.

martinka8338
16. únor 2019

Ja jsem teda 32 tt a maly 14,5kilo po me skace porad a nenecha si.nic vysvětlit budou mu 3 roky. Staci abych si lehla ze se chvilku natahnu je to pro neho jak magnet a je u me ...

gruyerre
16. únor 2019

Nenechala jsem ročního syna skákat, řekla jsem, že v bříšku je miminko a bolelo by ho to. A když chtěl pohejsat, musel si sednout až pod bříško 🙂

cherris
17. únor 2019

Malý měl taky 12 kilo, od začátku bylo v břiše mimi, na skákání má taťku. Nosila jsem opatrně delší dobu chovala v sedě. Maličká byla do 35 tt koncem pánevní, pak dostal starší ošklivou angínu a já chovala a nosila dva dny a noci prakticky v kuse, dodnes tvrdím, že mi malou otočil🙂. Všechno bylo v pořádku.

cilkat
17. únor 2019

Mám tříleťáka a jsem momentálně 34 tt... tlak na břicho nesnesu zhruba od 4 tt... Syn je vellmi kontaktní, miluje po rodičích různě lézt a tulit se (včetně leháná na břicho a spol.) a před otěhotněním jsem víc jak ůl roku nepoužívala kočár a pouze nosila... Všechno jsem to musela utnout už někdy ve druhém měsíci těhu, páč mi bylo prostě blbě. Syn velmi snadno pochopil, že "na břicho nemůže, protože mámu bolí" a "nosit nemůže, protože už neunese" (vrátili jsme se ke kočáru). Důvod toho jsem začala vysvětlovat až v době, kdy jsme mohli říct "bude bráška". Ne, že bych ho nezvedala vůbec, ne, že by mě občas při hře omylem nekopnul, nebo občas nepelez, ale mimi v bříšku prý vypadá spokojeně a starší si dává výceméně pozor...

mikvitin
autor
19. únor 2019

@cherris super diky za názor 🤗

mikvitin
autor
19. únor 2019

@cilkat diky za názor myslim ze pokud mi nebude vyloženě zle kocar necháme ve sklepě 😂

barumat
19. únor 2019

@martinka8338 No nevím, že to nechce pochopit a poslechnout je věc jedna, ale tak mu to prostě nedovolím, ne? Tříletý dítě si prostě nebude dělat co chce, pokud je to něco takovýho... Tak to teda mám postavený já.

martinka8338
19. únor 2019

Poslechne az kdyz dostane placanec na zadek

barumat
19. únor 2019

@martinka8338 No tak zrovna v tomhle bych se teda vůbec nerozpakovala.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru