Ahoj holky, prosím o názor: jsem 5+0, planujeme na září dovolenou, máme rezervovane Řecko, vyšlo by to cca 15tt... jeli byste? Samozřejmě to chci konzultovat s doktorkou a jen za předpokladu, že bude vše v poradku, ale zajímaly by mě vaše názory... díky moc!
@makiska1 jasně že jo. 15tt je brzy na to aby ses bála cestovat. Buď v klidu. Nejsi v nějakém 30tém😀
Ja jsem 10+0 a v zari se na dovolenou urcite chystam. Tesim se cely rok🙂
A já bych nejela. Od zjištění těhu jsem měla několik týdnů průjmy, přešly průjmy, krvácela jsem, skončilo krvácení, začala jsem urputně zvracet, a to trvalo téměř do poloviny těhotenství, pak jsem zvracela míň a míň, ale bylo mi často zle a slabo. Dobré dny bych s nadsázkou snad spočítala na prstech ruky. V kombinaci se snažením otěhotnět několik let jsem měla až panický strach z jakéhokoliv cestování. Těšila jsem se až to skončí a pojedeme na dovolenou už jako rodina.
Ale chápu, že takto to má jen mizivé procento žen a většina by jela. Takže záleží na vás. 🙂 Jen jsem chtěla napsat svůj názor.
@klik68
@lastovenka
@westie
@elesse
@bayt holky díky... ještě nemám od doktorky tehu potvrzené, ale právě potřebuju teď akutně vyřešit tu dovolenou... dovcu zaplatíme, pojištění storna určitě bude a uvidíme... je to už druhé těhotenství, máme už pětiletou dceru... právě si říkám že dlouho se nikam nepodivame tak bychom chtěli ještě někam vyrazit...
@daisymaminka děkuji i za tvůj názor... právě proto to řeším... první těhotenství bylo relativně v pohodě... tak uvidíme jak se bude vyvíjet tohle... zkonzultuji to samozřejmě s doktorkou a uvidím... moc děkuji
Ahoj, já bych se nebála pokud bude všechno v pořádku. Byla jsem taky na dovolené v 16tt na 11 dní v Chorvatsku a všechno bylo ok a to jsem asi 14 dni před tím krvacela a i tak mi doktorka řekla že jsem v pořádku a že není důvod abych na dovolenou nemohla jet, samozřejmě jsem byla několikrát před tím na kontrole abych něco nepodcenila a vše ok🙂 takže já bych jela pokud nebudeš mít žádné problémy🙂.
@daisymaminka Ono je otázka, jak by si zakladatelka pomohla, kdyby místo Řecka zvracela doma :D
Byla jsem loni v Chorvatsku v 28tt a v pohodě. Problém je v tom, že člověk nikdy neví, co se může přihodit. Se starší jsem začala mít od 20tt problémy, ale to přijít může a nemusí... Pojišťovny v 15tt pojišťují, problém je od 26tt dál - mrkni tady: https://www.top-pojisteni.cz/pojistovaci-poradn...
Takže já bych jela 😉
V prvním bych jela klidně, teď ve druhém bych to nedala, snáším to daleko hůř, takže ani žádnou velkou dovolenou neplánujeme v ČR. Ale záleží, jak ti bude, to sama teď neodhadneš, ale z principu by to neměl být problém. Jen si ohlídat pojištění, že nejsi jako těhotná ve výlukách.
@bayt No, to nevím, jestli by si zakladatelka pomohla. 🙂 Ale v mém případě, kdy jsem byla několikrát hospitalizovaná, jelikož jsem neudržela ani vodu, by mi bylo lépe doma. Ono je zvracení a zvracení. Ale fakt věřím, že to odnese jen pár vyvolených žen.
Před týdnem jsem se vrátila z Řecka - 22./23.týden. Kupovali jsme lastminute po velkém UTZ, takže bych určitě doporučila pojištění storna, kdyby náhodou něco. Pojištění u klasických pojišťoven není problém. Při vzletu a přistání a tam ve vedru přes poledne (měli jsme 38stupňů) mi bylo malinko divně, což mi normálně není. Lety zvládám v pohodě, horko miluji. Ale přičítám to tomu, že toto těhotenství snáším celkově hůř než první. Dovolenou jsme si parádně užili. Nejvíc vystresovaná jsem byla z babiček, které plašily, že letem ohrožuju dítě 🙄 Z toho důvodu jsme i byli na pevninském Řecku, kdyby se něco stalo a nemohla jsem se vrátit letadlem 😀 Takže, když bude všechno v pořádku a budeš se cítit fajn, jela bych.
Záleží na tvém stavu. Pokud se budeš cítit dobře a pokud nebudou žádné komplikace, vůbec bych se nebala jet. Ale určitě doporučuju pojištění storna, kdyby se náhodou těsně před něco pokazilo. Řecko je v pohodě, žádná exotická destinace.
Já letěla 2x 9-10tt, pak 2x 15-16tt a naposled 2x 22-23tt. Vše naprosto OK a to létání nemusím. 😀 Krátký lety po Evropě jsou taky bezpečný, horší by byl dlouhej let. A chystáme se na dovolenou posledních 14dni v srpnu, kdy budu 29-30tt. Ale to už jen autem tady po Francii s tím, že 10hod cestu dáme na dvakrat. 🙂
@daisymaminka Tak to pak jo, to bych samozřejmě zůstala doma 🙂
@bayt
tos zabila :D
No... jedna znama jela takhle na zacatku tehu do Thajska a tam se ji udelalo zle a bylo z toho mimodelozni tehotensti a byla tam operovana a 3 tydny v nemocnici.. a to v takove destinaci nechces... druha zase letela na dovolenou do Panamy..let pry silenej malem umrela jak zle ji bylo a trvalo to vecnost.. a stejne pomalu nemohla vylezt z hotelu potazmo z pokoje.. bylo ji zle jako das.. a z toho horka omdlivala.. za sebe pokud byh chtela do zahranici v tehotenstvi, tak bych asi zvolila nejakou evropskou destinaci se zdravotnictvim alespon trochu na urovni...
@peggy_5
vsak pise,ze jedou do Recka
@zelenaesmolda ja reagovala na tu touhu po Turecku..
@g_m já právě od té doby co máme dceru to beru jako ten největší relax... ona nemá zájem někde trajdat, pro ni je ideální rano vlézt do bázenu a večer z něj vylézt...a mě to vyhovuje, mám klid, vypnu a odpočívám... musím to nějak rozseknout... jde nám taky o peníze, letos už jsme na jedné dovci bylo ale tím že jsem těhotná tak hory a několik dalších let se nikam moc nepodivame, jsme se rozhodli že dáme ještě jednu dovcu, ale nechceme právě aby nás to stalo majlant....
@makiska1
pokud mate omezeny rozpocet vzala bych nejaky last minute v zari,asi turecko nebo to recko.
@zelenaesmolda když ono toho právě moc není, jsme 4 dospěli a dcera, toho moc nesezeneme no... proto to řeším už teď, máme jeden hotel rezervovaný, spíš řeším termín, aby tam bylo teplo a tak no... chtěla jsem právě vědět názor na cestování v těhotenství...
Normalne bych jela. Stat se muze vzdycky cokoli a to i netehotne. Navic uz budes za prvnim trimestrem, takze ti pravdepodobne bude dobre 😉
@makiska1
v zari bude teplo jak v recku tak v turecku
@martiniquest díky moc... pojedeme určitě, teda pokud bude vse ok... teď ještě rešíme kam...
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@makiska1 jak píšeš 🙂 pokud nebudou žádné problémy tak bych normalně letěla 🙂