Ahoj, zítra mě čeká prvomenstralni screening, odběry mám už za sebou a jdu na ultrazvuk, když jsem se objednavala dostala jsem lísteček s popisem diety. Tři dny před nemám jist pečivo, luštěniny, ovoce pouze jednu porci denně(na ovoci jsem téměř živa), sladké, zeleninu, měla bych jist vejce a tvaroh. Podle lístečku mi to přijde jako velký nesmysl, každopádně jsem dietu nedokázala dodržet. Piju aspoň druhy den kmínový čaj proti nadýmání. Chci se zeptat je ta dieta opravdu tak důležitá? Nikde jsem se o ni nic nedocetla.
@michaelasv14 fakt jsi dostala něco takového? To jsem vůbec neslyšela a už mám screening za sebou.
To jsem teda nikdy neslyšela a to už mám za sebou screening dvakrát.
Žádný pokyn k dodržování jsem nedostala a na screeningu bylo vidět vše potřebné.
Taky jsem o tom nikdy neslyšela
Ano dostala, říkala jsem to i známé ta na mě koukala jako puk řekla mi, ze jediný co tak měla mít plnější močák o tom jsem zase od doktorky neslysela já.
@michaelasv14 To je nějaká novinka?! Absolvovala jsem screening taktéž dvakrát (jednou s dvojčaty) u Apolináře a žádné pokyny ohledně diety...
No, já nic nedržela, možná by viditelnost byla lepší, kdybych jedla nenadymavou stravu. Dej si fenyklový čaj a ten kmínový a na zbytek kašli. Nejezchlebová do zítra luštěniny 😂
Jinak tenhle popis diety co max se dává před klasickým ultrazvukem břišní dutiny a ledvin. 😂👌👍 To kdybys to někdy chtěla absolvovat, tak si vzpomeň 👌👍😂
Byla jsem na screeningu 3 a v životě jsem takový papír nedostala..ani o něm neslyšela a dietu nedržela..
Já jsem slyšela jak o dietě, tak o plném močovém měchýři před vyšetřením, ale mě nikdo nic takového neřekl a vyšetření proběhlo naprosto v pořádku. A to jsem i silnější postavy - 95kg.
Co to je za kravinu? :D a kdyz se neco doktorovi nebude zdat, posle pacientku hned s zadankou na utz do porodnice (nebude mit treba tak dobry utz), tak taky pojede zenska hned a nebude cekat s nejakou dietou. Tohle je fakt blbost. Jeste jsem neslysela v ordinaci > taaak se mi tu polozte a dodrzela jste dietu? :D
Takže nejsem jediná komu to přijde jako kravina. 😀
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Zkus kouknout na Youtube na video od Maruška VEG - prvotrimestrální screening, tam to docela hezky popisuje. Vlastní zkušenost nemám, jsem teprve v začátcích.