Právě jsem zjistila, že jsem těhotná. Za měsíc máme naplánovanou dovolenou na kolech, žádný Tour de France, ale zase ne úplné leháro. Fyzičku moc nemám a na kole jsem teď teprve po letech začínala. Nevím, jestli mám dovolenou raději zrušit, nebo jsem moc úzkostlivá. První těhotenství proběhlo bez problémů, jsem mladá a zdravá, ale na fyzickou zátěž nejsem moc zvyklá, pravidelně nesportuju. Co si o tom myslíte?
@baterie Já jsem jezdila na kole asi tak do 5. měsíce, ale pravda že ke konci už fakt jen krátké trasy po rovině a z kopce 🙂
Dovolenou bych nerušila. Zkusíš to a uvidíš. Buď to půjde, samozřejmě opatrně a zlehka, žádnou velkou námahu, a když to na tebe bude moc, určitě si budeš moct najít náhradní program jako třeba vycházky 🙂
Já jsem jezdila na kole do 6. měsíce, pak už jen na rotopedu a chodila plavat - to jsem byla i týden před porodem ještě 🙂
A nemuzes se vozit za nima autobusem...vim, ze nektere zajezdy berou "odpadliky" autobusem, ten vzdycky popojizdi za nima a bere zasoby, stany atd. Ja davam tak do 10-15km, ale spis ze strachu nez ze bych uz nemohla
před těhotenstvím jsem také jezdila, a doktorka mi hned ze začátku řekla, že mám vynechat dlouhé náročné a hrbolaté cesty, že když na kolo, tak jen zlehka a kochat se okolím 😅 , těžko říct, protože každá ženská to máme jinak. poraď se ty se svým lékařem...
Jezdit ano, padat ne 😉
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@baterie Také jsme plánovali dovolenou na kolech. Nyní jsem v 8 tt. Gynekoložka mi kolo nezakázala, ale prý mám jezdit jen rovinky a žádných 50 km. Jen tak lážo plážo 🙂