Co pomáhá na nevolnosti v těhotenství?

svetty
27. čer 2018

Holky prosím co vám pomohlo na nevolnosti v těhu ? Mě je špatně od rána do večera, snad všechno co sním ze mě do 15min letí ven 😞 Už nevím co si mám koupit 😞 Děkuji za každou radu nebo zkušenost 🙂

snahnah
27. čer 2018

@svetty Vychlazená perlivá sladká minerálka nebo po doušcích Coca cola, na snídani jedině slabý černý čaj s cukrem a piškoty, někdy jeden, někdy třeba 10. A pak jak kdy jsem snesla taky pomeranče a rajčata. A hlavně vydržet 🙂

svetty
autor
27. čer 2018

@snahnah dekuju, vyzkousím ty piskoty a colu, cerny caj taky nee :( no jo no musim to nejak pretrpet.... 🙂

miskamed
27. čer 2018

já pila ráno mátový čaj, zobala piškoty, když to šlo... a ta studená cola mi pomáhala. Pak celkem i ty zázvorový lízátka pro těhotný. Všechno to bylo jen na chvilku a rychle se to měnilo, někdy jsem nemohla piškoty ani vidět a někdy to bylo jediné, co jsem do sebe dostala za celý den. Já jsem tedy zas tak moc nezvracela, ale zle mi bylo hrozně. Od rána do večera mi bylo těžko a pocity na zvracení. Teď jsem 14tt a mám u cca 2 týdny pokoj 😉 Jinak mě tohle odbobí stálo -4kg, ale to mi zas tak moc nevadí 😀

xkalisto
27. čer 2018

Byla jsem na toustech a mandarinkach. Mandarinky mi dělaly líp, zkusila jsem je potom co jsem dočetla že citrusy maj pomáhat a pak je jedla zbytek prvního trimestru. Servis manžel donesl ráno dvě oloupané do postele. Kupovali jsme je po krabici v Makru.

Polívky šly, jak jsem to nemusela žvejkat tak to bylo lehčí, ale fakt pomalu. I když z vůně se mi dělalo šoufl něco jsem do sebe potřebovala dostat.

Prej je super zázvor, ale ten já nemusím tak jsem to nezkoušela.

svetty
autor
27. čer 2018

@miskamed
@xkalisto
děkuju holky,nakoupim piskoty,mandarinky colu a uvidim co ve me vydrzi :D

No zázvor moc nemusím,tak nevím jestli ty lízátka, no vyzkousím....

radkan91
27. čer 2018

@svetty ono každý snese něco jiného...já zvládala sníst banán,piškoty,kompot,vařené samotné brambory,krupickovou kasi...a na pití mi dělal dobře heřmánkový nebo meduňkový čaj...

codal
27. čer 2018

Zázvor pomáhá a cucani ledu...

keksikpepsik
27. čer 2018

Já prozvracela první tři měsíce. Jeste z 1.screeningu jsem jela s kýblem v autě. A třeba i 20x denně jsem zvracela. Pak už teda i žaludeční šťávy, protože nebylo co. Jediné co mi pomáhalo byla Coca Cola vychlazená a piškoty. Doktor mě chtěl už poslat na kapacky, ale nakonec ne. Tak mi doporučil pít Magnesii a aspoň smothie. (Ovoce rozmixované) ať do sebe dostanu minerály a vitamíny. To jsem udržela o chvíli dýl. No a na cesty do hrnečku mega oslabený černý čaj a zázvorové lízátka. Ještě teď je mi z toho zle když si na to vzpomenu, tak přeji ať to brzy přejde

arielka222
27. čer 2018

Me pomáhá ledová coca cola a sucha stará houska. Teď mám dny kdy je mi líp a zvladnu něco sníst a neletím na záchod. Jinak ještě piju černý a zázvorový čaj. A když mám extra krizi tak mi pomáhá thajská paliva polévka s kokosvym mlikem a zeleninové sushi. To zatim nikdy nevyzvracim, i minulé tehu mi to pomahalo 🙂

keksikpepsik
27. čer 2018

@svetty jo a hlavně nejez to co nechceš mít zprotiveneho 😀já jsem se snažila do sebe dostat maso a vývary a když párkrát letělo ven, tak jej do dneska (26tt) nemůžu ani vidět. Hold miminka už jsou chudaci vegetariáni 😀

svetty
autor
27. čer 2018

Holky moc děkuju za rady....jak to tak vidím musím přežít na coca cole a piskotech :D , jinak všechno leti, polívky vůbec nemuzu... včera jsem si dala s chutí meloun ze je to jen voda a i ten za chvilku letel...tak budu doufat ze to brzo prejde..... co by jme pro ty nase mimulka nevytrpeli :D

lobella
27. čer 2018

Ahoj, ja tedy nezvracela ani jednou, ale az do 17tt jsem mela celodenni nevolnosti, obcas jsem skoncila s hlavou v mise, ze to pujde ven, ale vzdy se to udrzelo, pomahaly mlecne kysele vyrobky, bily jogurt, kefir jsem pila ve velkem, pak ovoce, hlavne broskve, hroznove vino, jahody, banan a jabko nee... Jinak mne nevadili prasarny jako je smazak, hranolky, knedliky s omackou, ale kuskus, ryze vse zdrave co jsem jedla predtim ve velkem, jsem nemohla ani citi natoz snist,... At je brzy lepe

priefi
27. čer 2018

@svetty me pomohlo mit po ruce rohlik nebo chleba a cely den prikusovat, studena voda, lizatka (nemusely byt ani ty pro tehotne), jako prvni pomoc ledove vychlazena vybublinkovana kola. Ja ted nesnesu vubec bublinky... pak jeste studena voda s citronem je fajn. Ono se to casem trosicku zlepsi, nejhorsi jsou ty zacatky... pak se ty nevolnosti da celkem zvladat

dinushka00
27. čer 2018

Me pomohly zazvorove lizatka, ale musela bych je jist non-stop 😀 jinak jsem zvracela, at jsem snedla cokoli, ani ranní piskoty mi nepomohly 🙄 a toto mi trvalo v prvním tehu az do konce 7 měsíce 😀🙄 no mazec.
Tedka jsem v druhem tehu, 14 tt a sem tam taky zvracím, pomuze mi jist i v noci(hlavne me i budí hlad) pak čistá voda a nekdy zabere se po probuzení co nejrychleji najist treba rohliku s máslem, bohužel mi se stává, ze at se najim čehokoli, stava se ze to jde ven 🙄. Asi nic zaruceneho není, hold preckat a snazit se aspon neco v sobě nejak udržet 🙂

lachtanice86
27. čer 2018

@svetty blila jsem do 17tt í po cole. Vydržet.

chumlee71
27. čer 2018

Mě pomohla coca cola a mandle.

2hanah
27. čer 2018

@svetty Jestli je to takhle vážné a už třeba i hubneš, napsal by doktor i v těhu lék proti nevolnosti a zvracení - Torecan, jinak na to bohužel nic není, snad jen místy jsem jedla vodové ovocné nanuky jako Callipo nebo jahodová dřeň. Přeju ať je brzo líp 😕

stefanovamarket
27. čer 2018

Bylo mi zle po vitaminovych tabletkach pro těhotné. Doktorka mi rekla at to nejim a po vysazeni byl klid. Kdybych je nejedla tak si myslim usetrim nevolnosti celkově 😊

svetty
autor
27. čer 2018

@dinushka00 jezisi nestras me .... az do 7mesice :D
@2hanah torecan uz jsem jednou napsany mela a vubec nepomahal :( dekuju, musim to hold preckat

bayt
27. čer 2018

@svetty Mně bylo hrozně zle, a skončilo to 14 tt, tak jako většině. Pomáhalo mi studený sladký pití - pila jsem vychlazený džusy na litry. A jinak jsem jedla hlavně pečivo s máslem a sýrem, to jsem jakžtakž snesla :D

2hanah
27. čer 2018

Ano, mně taky ulevila studená Coca cola z lednice.

2hanah
27. čer 2018

@svetty Tak to mě mrzí, mně vždy zabral dokonale, teda mimo těhu, to jsem ty nevolnosti neměla tak strašné jako Ty.

innocence
27. čer 2018

Blila jsem jak Alík 4 měsíce. Před každým jídlem jsem se musela vyzvracet, abych mohla jíst. Byla jsem hlavně na sušenkách. Z léků mi nepomáhalo, bohužel, vůbec nic. Cola taky ne. Musela jsem to přetrpět. Nakonec jsem stejně musela na kapačky. Držím palce, ať je co nejdřív dobře ❤.

crejzy
27. čer 2018

Tak mě zázvor ani kola nepomahala. Od nevolnosti nepomahalo nic, ale nezvracela jsem po suchým toustu a pomeranči. Pila jsem jen studenou vodu. Okolo 12tt se to pomalu lepšilo a v 16tt jako když utne. Drz se

svetty
autor
28. čer 2018

@xkalisto tak dekuju za tip na mandarinky, ty jedine zatím v pohode :D
včera i par piskotu,ale dneska rano ani ty piskoty :( takže budu asi na mandarinkach :D

@innocence tak doufam že se mi kapacky vyhnou :( dekuju moc 🍀
@crejzy dekuju 🍀

pikl
28. čer 2018

@svetty zkoušela jsi nutridrink? Ségra na něm přežívala celé těhotenství, aby se vyhla kapačkám. Obsahuje většinu důležitých živin, které tělo potřebuje. Ať je brzy líp

svetty
autor
28. čer 2018

@pikl to jsem ještě nezkousela, ja akorát nemuzu laktózu,jen bezlaktozove věci :( ale zeptam se v lekarne, dekuju za tip 🙂

papaja90
29. čer 2018

Zazvorovy caj, staci ten sáčkový, studená cola, zmrzlina, antimetil obcas taky zabral, ale pro me nejlepší homeopatika Sepia officinalis. Taky jsem zvracela vsechno jidlo kazdy den a tohle mi fakt pomohlo nejvíc.

kacinda
5. črc 2018

Tak já mám tu nejhorší radu že vsech, která mi v těhotenství akorát zvedala tlak, a to vydržet. Já zvracela skoro denně asi do 24.tt a to mi nepomohlo fakt nic. Jak u prvniho, tak u druhého tehu. U prvního to bylo ještě v kombinaci s nižším tlakem, tak se mi podařilo zůstat na kapacce asi dva dny. No horor jen si vzpomenu. Jinak ještě mi jedna sestřička radila lékořici, že prý obsahuje nějaké látky, které pomáhají ke zmírnění nevolnosti. Musíš vyzkoušet a Držím palce, aby to brzo ustalo 😉

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru