Co pomáhá na bolest zubů z rovnátek v těhotenství?

nanyh
25. zář 2019

Holky, prosím. Jsem v 6tt a do toho rovnátka na pevno. Dnes mi to utáhli a přidali mi pružiny, takže šílená bolest zubů. Co mohu na bolest? Vím, že brufen ne, ale úplně trpět, ty blahoooo.

nita1984
25. zář 2019

Pouze paralen. Max panadol. Jinak bych to řešila s doktorem. Sama bych si nic neordinovala

zuzzik82
25. zář 2019

Obycejny Paralen. Pripadne Algifen kapky, ty jsem v tehu dostala na zuby.

malytlustyhroch
25. zář 2019

Zasla bych na ortodoncii a nechala si to o neco povolit. Jako urcite jsou situace, kdy je lepsi si v tehu vzit neco na bolest nez nechat telo produkovat tuny stresovych hormonu, ale moc si nedokazu predstavit, ze zrovna utahovani rovnatek o par mesicu nepocka. Paralen je sice vseobecne povazovany za "jediny bezpecny na bolest v tehotenstvi", ale zrovna se obevuji studie, ze muze ovlivnit u ditete hyperaktivitu, plodnost, imunitu... Jasne je to " jen statistika" a jedna studie jeste nedela vedu, ale osobne bych se fakt snazila jeho potrebe v tehu predchazet.

hope09
25. zář 2019

Mně pomáhalo něco žvýkat a čistit si častěji zuby.. taková masáž. Po utažení to bolelo tak den dva, pak už lepší, tak vydrž ✊

luckylee
25. zář 2019

Ja bych taky pouvazovala zda to teda nepocka.
Mi na zacatku tehu hormony delaly dost neplechu a hrozne me bolely zuby.Vsechny.A az ted skoro v osmem mesici jsem sla na dent.hygienu a dost se mi ty dasne rozkrvacely a zhorsily.Tehu je uz tak dost narocne i na zuby.Tak aby se to jeste nejak nezhorsilo.

hezz17
25. zář 2019

Lednaky, chlad. To pomáhalo mě. Mám je taky v těhotenství a bez problémů. Se správnou hygienou je to zásadní. Teď jsem šla u své zubarky a Říkala že dlouho neviděla tak perfektně vycistene zuby a ještě s rovnatky...

nanyh
autor
25. zář 2019

@hezz17 Já dnes taky dostala pochvalu. Ale dala mi na dratky i pružiny, takže mazec.

nanyh
autor
25. zář 2019

Holky, díky za rady. Hold to budu muset vydržet. A že by utahování mohlo počkat... já už je mám rok, je to opravdu nepříjemné a nemohu se dočkat sundání. Člověk má strach se usmát, neustále mám po probuzení rovnátka ze vnitř ve rtech přilepený tak, že ve rtu cítím dratek a jiné... takže už aby mi je dali naopak dolů

hezz17
25. zář 2019

@nanyh tak pruzinky jsem asi nikdy nemela, nevím co to je.... někdy mě taky chytá dratek za vnitřní tvar, ale většinou stačí, když ho malinko zatlačim dovnitř. Takhle prudit by to asi nemělo ne?

aselluska
25. zář 2019

@hezz17 to jsem měla taky :D uplně rozpíchanou tvář a sama jsem si to zastrkávala :D

aselluska
25. zář 2019

@nanyh až ti je konečně sundají, nos prosím ten plast, který ti potom dají ... já ho nenosila a nejraději bych si nechala dát rovnátka zase, ale už to nechci absolvovat... zapomněla jsem si ho vzít sebou na prázdniny k dědovi a ten týden byl znát. Na kontrole mě pak doktor seřval. Bohužel v té době byl v okrese jeden! doktor a další až v Praze.

nanyh
autor
25. zář 2019

@aselluska Já už je měla v pubertě 🤣 jenže dratek který jsem měla za zuby, mi táta vyrval, jelikož mi řezal jazyk a já už nešla na ortodoncii a zuby se mi rozjely ještě hůř než kdysi. Tudíž je mám teď podruhé a doufám, že naposled. 🤣

amazonkajanik
25. zář 2019

Zkus Dologel. Je to gel i pro děti když rostou zoubky,ale přírodní homeopatikum. Mazala jsem tím zub,když mě v tehu chytil a nechtěla jsem se cpát paralenem než jsem se dostala k zubaři

nanyh
autor
25. zář 2019

@amazonkajanik Moc děkuji. Užitečná rada 😊🍀

aselluska
27. zář 2019

@nanyh jo to chápu, to jsi stejný PŘÍPAD :D

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru