Holky, prosím. Jsem v 6tt a do toho rovnátka na pevno. Dnes mi to utáhli a přidali mi pružiny, takže šílená bolest zubů. Co mohu na bolest? Vím, že brufen ne, ale úplně trpět, ty blahoooo.
Obycejny Paralen. Pripadne Algifen kapky, ty jsem v tehu dostala na zuby.
Zasla bych na ortodoncii a nechala si to o neco povolit. Jako urcite jsou situace, kdy je lepsi si v tehu vzit neco na bolest nez nechat telo produkovat tuny stresovych hormonu, ale moc si nedokazu predstavit, ze zrovna utahovani rovnatek o par mesicu nepocka. Paralen je sice vseobecne povazovany za "jediny bezpecny na bolest v tehotenstvi", ale zrovna se obevuji studie, ze muze ovlivnit u ditete hyperaktivitu, plodnost, imunitu... Jasne je to " jen statistika" a jedna studie jeste nedela vedu, ale osobne bych se fakt snazila jeho potrebe v tehu predchazet.
Mně pomáhalo něco žvýkat a čistit si častěji zuby.. taková masáž. Po utažení to bolelo tak den dva, pak už lepší, tak vydrž ✊
Ja bych taky pouvazovala zda to teda nepocka.
Mi na zacatku tehu hormony delaly dost neplechu a hrozne me bolely zuby.Vsechny.A az ted skoro v osmem mesici jsem sla na dent.hygienu a dost se mi ty dasne rozkrvacely a zhorsily.Tehu je uz tak dost narocne i na zuby.Tak aby se to jeste nejak nezhorsilo.
Lednaky, chlad. To pomáhalo mě. Mám je taky v těhotenství a bez problémů. Se správnou hygienou je to zásadní. Teď jsem šla u své zubarky a Říkala že dlouho neviděla tak perfektně vycistene zuby a ještě s rovnatky...
Holky, díky za rady. Hold to budu muset vydržet. A že by utahování mohlo počkat... já už je mám rok, je to opravdu nepříjemné a nemohu se dočkat sundání. Člověk má strach se usmát, neustále mám po probuzení rovnátka ze vnitř ve rtech přilepený tak, že ve rtu cítím dratek a jiné... takže už aby mi je dali naopak dolů
@nanyh až ti je konečně sundají, nos prosím ten plast, který ti potom dají ... já ho nenosila a nejraději bych si nechala dát rovnátka zase, ale už to nechci absolvovat... zapomněla jsem si ho vzít sebou na prázdniny k dědovi a ten týden byl znát. Na kontrole mě pak doktor seřval. Bohužel v té době byl v okrese jeden! doktor a další až v Praze.
Zkus Dologel. Je to gel i pro děti když rostou zoubky,ale přírodní homeopatikum. Mazala jsem tím zub,když mě v tehu chytil a nechtěla jsem se cpát paralenem než jsem se dostala k zubaři
@amazonkajanik Moc děkuji. Užitečná rada 😊🍀
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Pouze paralen. Max panadol. Jinak bych to řešila s doktorem. Sama bych si nic neordinovala