Co na nízký tlak v těhotenství?

nnniki
2. bře 2016

Holky, poraďte prosím, co pomáhá na nízký tlak? Jeden den jsem v pohodě, a další zase padám:-/ Káva mi moc nejede a cpát se nějakýma práškama se mi taky nechce ☹ Děkuji za rady, jsem v 11tt

olivie14
2. bře 2016

Ahoj moc toho není .......čaj, čokoláda, tudíž třeba kakao, víc mě nenapadá pro těhotnou.

maxinkaa
2. bře 2016

Jo tak na to trpím taky, jsem už ve 20tt a je to pořád stejný. 3x se mi udělalo špatně doma, začne mi hučet v uších, je mi hrozně zle, nic nevidím, jen tmu...minulý týden se mi to stalo v autobuse.... Pomáhá to kafe- hodně sladké, lehnout si a dát nohy nahoru, třeba opřít o zeď, pít Magnesii, hroznový cukr a vyhýbat se vydýchanému vzduchu. Mně se to stalo, i když jsem měla krájet syrové maso, jen jsem zakrojila nožem a začalo to, takže to nedělám. Držím pěsti,ať to zvládáme co nejlépe. 😉

nicky25
2. bře 2016

Ahoj,na nizky tlak nefunguje asi nic,pokud jsi tehotna. Ppradne silnyho turka si dat asi nemuzes,alespon ja se mu v tehotenstvi vyhybala a jedine,co fungovalo a funguje do dneska je prrslapovat a nestat na.miste. Na nizky tlak tepim od 14. Drzim pesti,at se to brzy zlepsi 🙂

maxinkaa
2. bře 2016

Sestřička u doktora mi řekla. že v pohodě můžu 3 kafča dennš,slabé. Já si dávám dopo jedno a odpo taky. 😉

akankeo
2. bře 2016

@nnniki na nizky tlak se nic nedava, takze to musis vydrzet. Me dr doporucovala hooodne pit, pres den sklenku cerveneho, nepiju kafe, takze kvlaitni cokoladu nebo kakao a rano rychle i pomale cukry, protoze v kombinaci s nizkym cukrem sem to mela jen tak tak neomdlit a ihned po nastupu na materskou sem mela zakaz vylezat sama z baraku, ale to uz sem mela tlak nizky extremne, 80/50, takze pak uz jen pockat az porodis a nikde nestat, jakmile se toci hlava, okamzite sednout na zadek, protze v pokrocilem stadiu uz je pad nebezpecny, takze radsi se uspinit, no...

lamia
2. bře 2016

Já si dávám dvě kafe denne, v prvním trim.jsem teda pres nevolnosti nemohla, tak jsem pila aspoň silný černý čaj, jinak mám fakt stavy na kolaps.

nnniki
autor
2. bře 2016

Děkuji moc za rady...kafé pomohlo tak na hodinu a pak zas zle :-/ je to boj, zkusím vše 🙂

maxinkaa
2. bře 2016

Ještě pomáhá ponořit ruce po lokty do studené vody 😉

songs
7. bře 2016

Ahoj ja nemam uplne nizky tlak ale porad se mi mota hlava, minuly tyden se mi stalo ze jsem spadla. Kafe mi taky nepomaha, snazim se hodne pit a pkkud to jde tak si sednout, ale v praci to moc nejde. Zitra jdu k doktorovi tak napisu co mi doporucil.

alunka01
5. dub 2016

Me doporucila v ptvnim tehotenstvi doktorka pit coca colu a vazne mi pomohla...ale vaha taky byla uzasna 🙂

pavses
5. dub 2016

Mám také nižší tlak, v průběhu dne vypiju konvici čaje a sem tam kávu.
Není to nic proti ničemu, jen se musíte o to víc zavodňovat i jinými nápoji, třeba vodou 🙂
Na gynekologii mi to posvětili, prý těhotné s nízkým tlakem neublíží ani to, když si dá klidně 3 kávy denně. Je to jen klišé, že se tyhle věci nesmí, je to zobecněná prevence, ale když se přirozeně zamyslíte, tělo a pocit Vám samo řekne, co Vám udělá dobře.

michaelamen
5. dub 2016

Ahoj, mám stejný problém 🙂 Doktor mi řekl, že mám hodně pít, že by to pak mělo být lepší, ale jinak, že na nízký tlak nic není :/ Pomáhá mi ještě, že u sebe nosím hroznový cukr a když to na mě jde, tak si okamžitě vezmu a je to fakt lepší.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru