Holky, poraďte prosím, co pomáhá na nízký tlak? Jeden den jsem v pohodě, a další zase padám:-/ Káva mi moc nejede a cpát se nějakýma práškama se mi taky nechce ☹ Děkuji za rady, jsem v 11tt
Jo tak na to trpím taky, jsem už ve 20tt a je to pořád stejný. 3x se mi udělalo špatně doma, začne mi hučet v uších, je mi hrozně zle, nic nevidím, jen tmu...minulý týden se mi to stalo v autobuse.... Pomáhá to kafe- hodně sladké, lehnout si a dát nohy nahoru, třeba opřít o zeď, pít Magnesii, hroznový cukr a vyhýbat se vydýchanému vzduchu. Mně se to stalo, i když jsem měla krájet syrové maso, jen jsem zakrojila nožem a začalo to, takže to nedělám. Držím pěsti,ať to zvládáme co nejlépe. 😉
Ahoj,na nizky tlak nefunguje asi nic,pokud jsi tehotna. Ppradne silnyho turka si dat asi nemuzes,alespon ja se mu v tehotenstvi vyhybala a jedine,co fungovalo a funguje do dneska je prrslapovat a nestat na.miste. Na nizky tlak tepim od 14. Drzim pesti,at se to brzy zlepsi 🙂
Sestřička u doktora mi řekla. že v pohodě můžu 3 kafča dennš,slabé. Já si dávám dopo jedno a odpo taky. 😉
@nnniki na nizky tlak se nic nedava, takze to musis vydrzet. Me dr doporucovala hooodne pit, pres den sklenku cerveneho, nepiju kafe, takze kvlaitni cokoladu nebo kakao a rano rychle i pomale cukry, protoze v kombinaci s nizkym cukrem sem to mela jen tak tak neomdlit a ihned po nastupu na materskou sem mela zakaz vylezat sama z baraku, ale to uz sem mela tlak nizky extremne, 80/50, takze pak uz jen pockat az porodis a nikde nestat, jakmile se toci hlava, okamzite sednout na zadek, protze v pokrocilem stadiu uz je pad nebezpecny, takze radsi se uspinit, no...
Já si dávám dvě kafe denne, v prvním trim.jsem teda pres nevolnosti nemohla, tak jsem pila aspoň silný černý čaj, jinak mám fakt stavy na kolaps.
Děkuji moc za rady...kafé pomohlo tak na hodinu a pak zas zle :-/ je to boj, zkusím vše 🙂
Ještě pomáhá ponořit ruce po lokty do studené vody 😉
Ahoj ja nemam uplne nizky tlak ale porad se mi mota hlava, minuly tyden se mi stalo ze jsem spadla. Kafe mi taky nepomaha, snazim se hodne pit a pkkud to jde tak si sednout, ale v praci to moc nejde. Zitra jdu k doktorovi tak napisu co mi doporucil.
Me doporucila v ptvnim tehotenstvi doktorka pit coca colu a vazne mi pomohla...ale vaha taky byla uzasna 🙂
Mám také nižší tlak, v průběhu dne vypiju konvici čaje a sem tam kávu.
Není to nic proti ničemu, jen se musíte o to víc zavodňovat i jinými nápoji, třeba vodou 🙂
Na gynekologii mi to posvětili, prý těhotné s nízkým tlakem neublíží ani to, když si dá klidně 3 kávy denně. Je to jen klišé, že se tyhle věci nesmí, je to zobecněná prevence, ale když se přirozeně zamyslíte, tělo a pocit Vám samo řekne, co Vám udělá dobře.
Ahoj, mám stejný problém 🙂 Doktor mi řekl, že mám hodně pít, že by to pak mělo být lepší, ale jinak, že na nízký tlak nic není :/ Pomáhá mi ještě, že u sebe nosím hroznový cukr a když to na mě jde, tak si okamžitě vezmu a je to fakt lepší.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ahoj moc toho není .......čaj, čokoláda, tudíž třeba kakao, víc mě nenapadá pro těhotnou.