Ahojky,jsem v 6 tt a trápí mě nevolnosti.Sotva ráno vylezu z postele,už běžím na wc.U synka jsem to měla stejně cca do 20tt,ale to mi alespoň zabírala cola,mohla jsem ležet a měla jsem klid..ALe teď s ročním capartem to bohužel nejde.A coca cola taky nezabírá.Poradte prosím,co na nevolnosti 🙂 A ještě se chci zeptat,jestli jste některá v těhu brala oxazepam? Bylo potom miminko v pořádku,zdravé? Děkuji
Zkusím díky.Podle moji dr se oxazepam může. Brala jsem Neurol, ale ten mi zakázala.
@ancickahyksova Sertralin, Zoloft idealne. Pak davaji i Citalec, ci Eliceu apod. , tam uz pak je pravdepodobnost poporodnich abstinencnich priznaku. Oxazepam vazne ne (vseobecne benzodiazepiny), pokud to neni pouze jednorazove. A resit to primo s psychiatrem.
Jinak na nevolnosti kdyztak cipky Torecan muze napsat gyndr, pak je dobry na rehydrataci a doplneni iontu atd. je Kulisek Forte. Jinak jak zminila i @lv lizatka, kola, zazvorova limonada po douskach, zvykacky. Me treba v prvnim tehotenstvi nezabiralo nic. Preslo to az nejak v 24tt 🙂
Beru to právě jednorázově.. Jinak pravidelně beru citalon. Dr ví,že jsem těhotná, přece by mi nenapsala něco špatného?
@ancickahyksova evidentně ano, pokud ta jednorázovost není 1x za měsíc.. Benzodiazepiny se nesmí. Neurol je taky že skupiny benzodiazepinů.
No tak to je skvělí,ještě kvůli dr budu mít postižené dítě :( a máte zkušenost s citalonem?
A nevíte co se tedy může místo oxazepamu brát?
@ancickahyksova mela by jsi to resit se svym psychiatrem, my nemuzeme tady z fleku Ti doporucovat co brat, byt napriklad babske rady ohledne bylinek.
Pokud Ti Oxazepam predepsal psychiar tak vymenit ho/ji - lekare.
@ancickahyksova s Citalonem zkušenosti nemám, ale při správné léčbě, dávce, by už další lék na jednorázové zklidnění být potřeba neměl, což u rozjeté nemoci (třeba panické poruše) může být z počátku těžké..určitě zajdi za lékařem se poradit, co se dá dělat.
@gepe díky za radu,ale stejně mi to neleze na mozek.S psychiatrickou si píšu i email,zkopiruji to co mi napsala.Budu ještě zítra volat na gyndu,co si o tom myslí...
Dobrý den p. Hyksová,
omlouvám se , že píšu až nyní. Máte pravdu, že je to takový pel mel. K citalonu jde i nárazově užívat lék proti úzkostem, ale neměl by to být neurol, který v těle zůstává poměrně dlouho, ale těhotných ženám je povolen oxazepam.Rozumím tomu, že je to pro Vás moc náročná situace, snažte se co nejvíce věnovat spíše praktickým věcem, pohybu a tak, abyste se nesoustředila na myšlenky. nevím, jak byste se mohla stavit, napište a domluvíme se, i oheldně případného receptu na oxazepam.
Tak toto mi napsala a dnes jsem se za ní stavovala pro recept.Včera jsem měla úzkost takže jsem si vzala Neurol. Dnes jsem se dr ptala,jestli je to velký problém a ona že by to bylo horší, kdybych ho brala dlouhodobě, ale ať už se snažím brát jenom ten oxazepam.No nic,zkusím najít jinou psychiatricku
@ancickahyksova na gyndu si zavolej, lék neber.
@ancickahyksova jak pise @lv a i Ty noveho lekare. Chapu, ze Ti to hlava nebere, taky nechapu ze Ti s klidem napise.
Kdyztak si zavolej i na www.nudz.cz drive to bylo PCP. Jsou velmi dobri, muzes si zkonzultovat napr. ty leky, doporuci Ti pripadne i psychiatra ve Tvem okoli,pripadne moznosti terapie ci adekvatnich terapeutu. 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
co lízátka proti nevolnosti?
Oxazepam se v těhotenství nesmí, psychiatr může napsat jiné léky na potlačení úzkostí, které se v užívat můžou.