Holky prosím o radu, už 14 dní jsem na hromadě, pořád mě bolí v krku to mě řekly že mám kloktat šalvěj ale teď se přidal i kašel a ryma a je to děs...potřebuju se už toho zbavit jsem v 7 týdnu těhotenství a nic jinýho proti bolesti si neberu jen paralen. Vyčetla jsem že bych mohla stopkasel ale nevím jestli můžu ho brát v 1. trimestru těhotenství? Poraďte
Na salvej pozor ta se v tehu nesmi.na krk muzes septilen,na kasel cibuli v medu...stopkasel muzes ja hojsem taky pila pak caj sv medem a citronem
Jestlize 14dni boli v krku a stav se zhorsuje, sla bych k obvodni a zadala vyter, pripadne i krevni rozbor a at nasadi efektivni lecbu. Je dost leku, ktere se muzou v tehotenstvi napr. po porade s lekarem. Pro mimco je horsi tohle prechazeni bez lecby s ucinkem nez leky od doktora
Takže, v těle je bacil a ten jde ven pocením. Paralen bych nebrala, i kydž tě bolí tělo, osobně bych nic nebrala, ale ležela bych dohromady dva dni s tím, že se musím vypotit. Je to ta nejzdravější věc, co můžeš udělat a mimi to neublíží. Byla jsem nemocná sice v druhém trimestru, ale přesně tohle mi i poradila doktorka (gynekoložka - přeci jen ta ví víc o plodu a dopadu čehokoliv na něj než pratický lékař). A řekla mi, že max. si můžu vzít 1x denně jednu lžičku Nurofenu pro děti od 1 roku. Rýma je fajn, díky ní odchází z tělo hnusy, ale je jasné, že není příjemná. A na kašel - to nevím. Kloktat šalvěj klidně můžeš, to fakt ničemu ani nikomu neuškodí. Ale pokud to bude silný výluh, tak fakt nepolykat. Můžeš i heřmánek, zázvor.
Takže dva dni odpočívat a vypotit se + tekutiny a lehká jídla, to je jasné.
A nebo doktor a snad ti dobře poradí.
Minulý víkend jsem právě byla na pohotovosti a tam mi řekli že angínu nemam, brali mi i krev a že crp mám v pohodě že mám kloktat šalvěj. Dneska jsem byla v lékárně a tam mi paní lékárnice doporučila stopkasel tak snad už to bude lepší...
Tak v tom případě je to viróza, která se tě drží. Když i lékaři tvrdí, že angína nic a chřipku by určitě poznali. Krev dobrá. Na tohle neexistuje žádné kouzlo, prostě jen obyčejně ležet a potit se, pít horké čaje, jíst vitaminy a minerály (mě třeba dobře dělala ohřátá Magnesie, chutná jak teply pramen a po krku pohladila) a třeba si něco počíst nebo skouknout film, ať ta nuda v posteli rychke uteče. Přeju oběma hodně zdraví. 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Jitrocelový sirup můžeš. Zajdi si k obvoďačce a poraď se...