Čím se mám řídit při výpočtu týdne těhotenství?

kacik88
21. zář 2017

Ahoj maminky, poradí mi některá podle čeho se mám řídit?....podle PM jsem 10 tt ale gynekolog mi napsal že podle plodu to odpovídá 7tt, čím se mám tedy v tabulce řídit?? Blbě je mi furt, prsa mi začala růst a mám je citlivá, chutě a hlady mám už 4 týdny, tak na který týden tady v těch popiscích se mám dívat???🙉

lmartinkova85
21. zář 2017

Co si dobre pamatuju tak jsou tři termíny podle MS, podle ultrazvuku a později podle pohybu? Doufám 😀 je možné ze jsi měla pozdější ovulaci proto podle ult. je to menší, nic si z toho nedělej to se jeste muze změnit, a nikdo ti stoprocentně nemůže říct kdy jsi otěhotněla vždy je to orientačně plus minus 14dni

kacireksro
21. zář 2017

ja teda mela termin porodu podle menstruace a druhy je podle ultrazvuku.nikdo ti asi nerekne na 100% ,ktery tyden jsi,nikdo nevim presne kdy si mela ovulaci.termin porodu se pocita myslim podle mestruace.

eliza1
21. zář 2017

Řiď se podle TP z utz, protože podle něj se bude řídit i tvůj dr pokud ti to tam tak napsal.. každopádně přesnější termín podle kterého se budou všichni řídit bude z utz na prvním screeningu kolem 13tt, i pak se to může měnit, ale to spíš plus mínus nějaký den... stoprcentní není ale nic 🙂

lucievitackova
22. zář 2017

@kacik88
My jsme na tom stejne-TP podle menstruace se lisi od TP podle UZ cca o 10dni,nase dr.se ridi podle terminu,ktery nam vypocitali na genetickem UZ ve zhruba 12.tt.
Jedeme takhle od zacatku,dneska jsme 33+0tt a podle kontroly prcek naprosto odpovida terminu porodu podle UZ z 12.tt 😉

beruda
23. zář 2017

Na začátku se TP řídí podle data poslední menstruace a potom se upřesní podle screeningu. Je to tak mimo jiné proto, že většina žen ani neví kdy má ovulaci a kdy tedy přesně došlo k početí. Stejně musíte počítat s odchylkou porodu plus mínus 14 dní.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru