Ahoj maminky, poradí mi některá podle čeho se mám řídit?....podle PM jsem 10 tt ale gynekolog mi napsal že podle plodu to odpovídá 7tt, čím se mám tedy v tabulce řídit?? Blbě je mi furt, prsa mi začala růst a mám je citlivá, chutě a hlady mám už 4 týdny, tak na který týden tady v těch popiscích se mám dívat???🙉
ja teda mela termin porodu podle menstruace a druhy je podle ultrazvuku.nikdo ti asi nerekne na 100% ,ktery tyden jsi,nikdo nevim presne kdy si mela ovulaci.termin porodu se pocita myslim podle mestruace.
Řiď se podle TP z utz, protože podle něj se bude řídit i tvůj dr pokud ti to tam tak napsal.. každopádně přesnější termín podle kterého se budou všichni řídit bude z utz na prvním screeningu kolem 13tt, i pak se to může měnit, ale to spíš plus mínus nějaký den... stoprcentní není ale nic 🙂
@kacik88
My jsme na tom stejne-TP podle menstruace se lisi od TP podle UZ cca o 10dni,nase dr.se ridi podle terminu,ktery nam vypocitali na genetickem UZ ve zhruba 12.tt.
Jedeme takhle od zacatku,dneska jsme 33+0tt a podle kontroly prcek naprosto odpovida terminu porodu podle UZ z 12.tt 😉
Na začátku se TP řídí podle data poslední menstruace a potom se upřesní podle screeningu. Je to tak mimo jiné proto, že většina žen ani neví kdy má ovulaci a kdy tedy přesně došlo k početí. Stejně musíte počítat s odchylkou porodu plus mínus 14 dní.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Co si dobre pamatuju tak jsou tři termíny podle MS, podle ultrazvuku a později podle pohybu? Doufám 😀 je možné ze jsi měla pozdější ovulaci proto podle ult. je to menší, nic si z toho nedělej to se jeste muze změnit, a nikdo ti stoprocentně nemůže říct kdy jsi otěhotněla vždy je to orientačně plus minus 14dni