Čím posílit imunitu v prvním trimestru?

simina9111992
23. pro 2018

Ahoj chtela bych se poradit co na posileni imunitního systému v prvnim trimestru. Jsem 9tt a jiz podruhe me boli v krku a mam teploty, ale jen zvysene.. Syn stale neco nosi ze skolky a ja se bojim, aby to nemelo vliv na plod.. Nic vazneho to zatim neni, jen teda ty nevolnosti spojene s kaslem a teplotou jsou nic moc.. Zvracet a u toho kaslat je teda vazne super.. Podle meho lekare nic nemuzu jen septilen, ale ten mi nepomuze na odkaslavani.. Pry nenuzu ani zadne byliny.. Tak ted babo rad

lachtanice86
23. pro 2018

@simina9111992 ovoce, zelenina. Ale těžko říct jestli to pomůže i teď

lachtanice86
23. pro 2018

@simina9111992 ovoce, zelenina. Ale těžko říct jestli to pomůže i teď

kaczorka
23. pro 2018

Mě doktorka říkala že můžu až 3 paraleny denně a že si mam koupit celaskon,taky jsem teď co chvíli nachlazena a ten septilen moc nepomáhá,piju třeba čaj s medem a citronem 😉

hafika
23. pro 2018

S bylinkami a léky v těhotenství je to tak, že v řadě případů jen nejsou žádné info, a proto se všichni jistí a raději užívání nedoporučují. Vyloženě škodlivá je z bylinek jen šalvěj, asi bych nedávala ani zázvor, ale lipový nebo heřmánkový čaj by vadit neměl (sama jsem pila v obou těhotenství a bez problémů). Na kašel se dá použít cibule s medem, to je úplně neškodné. Pastilky na krk mi nepomáhaly nikdy, docela ulevuje kloktání slanou vodou, pastilky s vincentkou a vitamínem B (prodává se v lékárně), oboje neškodné. Ještě se dá cucat hřebíček, je to tedy celkem ostré, hlavně se nesmí rozkousnout. Zkoušela jsem to teď v zoufalství poprvé, nic moc jsem doma neměla, už mě dost pobolivalo v krku, třikrát jsem asi půl hodinky cucala a další den mi nic nebylo. Nevím jestli to byla náhoda, placebo, nebo to fakt funguje, každopádně to zabralo. Hřebíček je běžné koření, tak by to taky nemusel vadit.

Jinak bych zkusila zvýšit spíš imunitu dítěti, aby nic nenosilo, nebo bych zvážila možnost být s ním doma. Pro dítě by šlo třeba hlivu nebo colostrum, vitamin D a C, ale u nás jen vitamíny nestačí. Když mám nemocné děti a nechci od nich nic chytit, nesmím po nich nic dojídat ani dopijet, důsledně si mýt ruce po pomáhání se smrkanim a nespat s nimi v noci. A i tak to někdy chytnu.

hafika
23. pro 2018

Ještě jsem teď koukala, že na tabletách s hlivou ustricnou píšou, že jsou vhodné pro těhotné. Mně i synovi to na posílení imunity pomohlo hodně, a to jsem jinak chcipak a chytnu kde co. Není to tak, že bychom nebyli vůbec nemocní, ale vydržíme déle zdraví (a to opravdu zdraví, bez rýmiček a kašlíku) a případné nemoci rychleji odezní. Bez toho jsme byli pořád doma.

hafika
23. pro 2018

Ještě se opravím s hřebíčkem, nedalo mi to a hledala jsem a v těhotenství by se příliš neměl. Ale to třeba i bazalka a celá řada dalších koření. Taky je docela rozdíl jestli něco užíváš vnitřně, nebo k vnějšímu užití, mezi které se bere i kloktání. Ale nedokážu posoudit, jak by vadilo cumlani, tak radši nedoporučuji.

klea81
23. pro 2018

Proč si nenecháš syna doma?

simina9111992
autor
23. pro 2018

@klea81 protoze musim do prace

simina9111992
autor
23. pro 2018

Děkuji za rady a vyzkousim🙂

nupta
23. pro 2018

@simina9111992 Taky se mě to drží zuby nechty a to jsem už brala antibiotikum. Vincentku kloktám neustále, dítě mám doma, do obchodů nechodím... Ať je nám konečně líp!

malytlustyhroch
23. pro 2018

@simina9111992 myslim, ze krome re vincentky, jeste panthenol se muze v primerenem mnozstvi, ale radsi se ujistit v lekarne, ze i v prvnim trimestru. Mne prave na podrazdeny krk pomaha cucaci panthenol od Dr.Maxe ( ten je dle mych zkusenosti nejchutnejsi).

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru