Ahoj ,píši znova... Už jsem tu predtim psala, že jsem minulý týden trochu krvácela. Doktorka mi řekla, že je vše v pořádku a že se mám domluvit se svým lékařem. Dneska ráno jsem začala zase trochu špinit, ale můj doktor mi nechtěl nic předepsat ani na udržení, ani na zástavu špinění. Říkal, že všechno v pořádku, miminko měří dobře, srdíčko jsem viděla.
Ale mam strach, že furt spinim. Myslite, že by mohlo být něco špatně, i když mi doktor jakoby nic neřekl? Mám špatné zkušenosti už a mám strach.
@rosalindamelinda Mám doma už dvě holky a minulý rok jsem musela na přerušení kvůli srdíčku... Na pohotovost jsem právě taky volala, ale řekli mi, že pokud jsem v péči u svého doktora, tak mi musí předepsat něco on, že se mám domluvit s ním. Řekl, že nevidí žádnou příčinu toho špinění. A léky na udržení prej nejsou potřeba. Nevím, jestli mám být v klidu a věřit mu. Bojim se, abych něco nezanedbala.
@viky000 Dr vám řekl, že je vše v pořádku, tak se nestresujte nějakým co by, kdyby. Taky jsem celý první trimest špinila, i přes utrogestan, takže jsem ho nakonec ani nebrala. Dítě se narodilo v pořádku. Před tím jsem potratila v 10. týdnu a do kontroly u Dr jsem o tom nevěděla, protože žádné krvácení ani špinění nebylo. V tom prvním trimestru je to hop nebo trop a nic s tím nezmůže ani medicína.
@viky000 Pro svůj klid bych mu zavolala, abych si nevyčítala, že jsem to mohla konzultovat aspoň po telefonu.
@levandule_k Zavolám mu... Ale jestli mi i tak řekne, že mi nic nepredepise, tak s tim stejně nic neudělám a budu doufat, že všechno bude v pohodě.
@viky000 rozumim, ze mas strach. Ale uz dva lekari, kteri te oba vysetrili ti rekli, ze je vsechno v poradku.
Myslis, ze kdyz ti tu nekdo napise cokoli bude to kvalitnejsi nazor nez tech 2 lekaru? Nevymyslej, kdyz ti rekli, ze je to v poradku tak nejlepe asi udelas, kdyz se v klidu natahnes, udelas si caj a uklidnis se. Urcite jsou tu maminky co lehce krvaceli pomalu cele tehotenstvi a bylo vsechno v poradku, stejne tak jako jsou tu urcite i maminky, ktere krvaceli a bohuzel tehotenstvi nedopadlo, ale nevypovida to o nicem. Vis, ze miminko je tam kde ma byt a videla jsi srdicko, na spineni se nic nepredepisuje, vis kolik se toho v tvem tele ted deje? Znova bych volala jen v pripade, ze bych zacala krvacet vyrazneji nebo jasne cervenou krvi, ale dovol si luxus duvery, ze je vse v poradku
Někdo špiní celé těhotenství a vše je v pořádku. Zajdi si do lékárny, kup si Ascorutin, uškodit nemůže.
Já spinila v 1.trimestru a ve 3.to byla i čistá krev. Ale vše bylo ok. Malému jsou 3 roky a je zdravý a šikovný.
@viky000 hele já tě chápu...tady jde i hodně, a i kdyz je to "buď a nebo", tak něco se udělat může. A člověk má strach... navíc doktoři jsou taky různí, já mám třeba gynekologa,který má své názory a nejede přes ně vlak, a prostě když mu třeba neduverujes,že udělal všechno, ten čertík v hlavě hloda....ať je to dobré!
@fifinka2020 přesně tak, jsem ráda že to vidíš stejně ten strach je tam prostě pořád, někdy se trošku zmírní, jsi víc v klidu ale stejně strach máš a podle mě to má každá ženská, která miminko chce a chce aby bylo všechno v pohodě. Já jsem se se spinenim v těhotenství nikdy nesetkala, proto jsem to tak řešila.
Přesně tak Proto jsem pak ještě doktorovi volala a i když v ordinaci říkal, že prášky potřeba nejsou, tak jsem mu vysvětlila, že spinim pořád a že bych byla klidnější, kdyby mi něco předepsal.
Děkuji moc️
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
To se odvíjí od tvého věku a celkové anamnézy, jaké máš ty špatné zkušenosti? Máš v an již nějaký potrat, ZT apod? Máš za sebou již nějaké úspěšné těhu?
Pokud žena špiní, říká se, že je to nedostatek PRG. Na špinění a udržení zároveň se tedy předepisuje prog.preparát. Což je např. Utrogestan, Amelgen, myslím Duphaston...
(na krvácení je to pak Ascorutin).
No ale pokud ti obv.gyn.lékař nechce nic předepsat, moc s tím neuděláš. Ty léky jsou jen na předpis. Jediná možnost ještě zajet na pohotovost a zeptat se na možnost předepsání léků tam, pokud oni to vyhodnotí jinak.