Chci znát váš názor. Myslíte, že by mohlo být něco špatně?

viky000
20. led 2025

Ahoj ,píši znova... Už jsem tu predtim psala, že jsem minulý týden trochu krvácela. Doktorka mi řekla, že je vše v pořádku a že se mám domluvit se svým lékařem. Dneska ráno jsem začala zase trochu špinit, ale můj doktor mi nechtěl nic předepsat ani na udržení, ani na zástavu špinění. Říkal, že všechno v pořádku, miminko měří dobře, srdíčko jsem viděla.
Ale mam strach, že furt spinim. Myslite, že by mohlo být něco špatně, i když mi doktor jakoby nic neřekl? Mám špatné zkušenosti už a mám strach.

rosalindamelinda
20. led 2025

To se odvíjí od tvého věku a celkové anamnézy, jaké máš ty špatné zkušenosti? Máš v an již nějaký potrat, ZT apod? Máš za sebou již nějaké úspěšné těhu?
Pokud žena špiní, říká se, že je to nedostatek PRG. Na špinění a udržení zároveň se tedy předepisuje prog.preparát. Což je např. Utrogestan, Amelgen, myslím Duphaston...
(na krvácení je to pak Ascorutin).
No ale pokud ti obv.gyn.lékař nechce nic předepsat, moc s tím neuděláš. Ty léky jsou jen na předpis. Jediná možnost ještě zajet na pohotovost a zeptat se na možnost předepsání léků tam, pokud oni to vyhodnotí jinak.

viky000
autor
20. led 2025

@rosalindamelinda Mám doma už dvě holky a minulý rok jsem musela na přerušení kvůli srdíčku... Na pohotovost jsem právě taky volala, ale řekli mi, že pokud jsem v péči u svého doktora, tak mi musí předepsat něco on, že se mám domluvit s ním. Řekl, že nevidí žádnou příčinu toho špinění. A léky na udržení prej nejsou potřeba. Nevím, jestli mám být v klidu a věřit mu. Bojim se, abych něco nezanedbala.

syslounek
20. led 2025

@viky000 Dr vám řekl, že je vše v pořádku, tak se nestresujte nějakým co by, kdyby. Taky jsem celý první trimest špinila, i přes utrogestan, takže jsem ho nakonec ani nebrala. Dítě se narodilo v pořádku. Před tím jsem potratila v 10. týdnu a do kontroly u Dr jsem o tom nevěděla, protože žádné krvácení ani špinění nebylo. V tom prvním trimestru je to hop nebo trop a nic s tím nezmůže ani medicína.

viky000
autor
20. led 2025

@syslounek jo, to máte pravdu... Přemýšlím, jestli mu mám ještě zavolat až bude mít po pauze a říct mu, že jsem přišla domů a zase to začalo, jestli mi nechce přece jen něco předepsat, nebo se mám na to vykašlat.

levandule_k
20. led 2025

@viky000 Pro svůj klid bych mu zavolala, abych si nevyčítala, že jsem to mohla konzultovat aspoň po telefonu.

viky000
autor
20. led 2025

@levandule_k Zavolám mu... Ale jestli mi i tak řekne, že mi nic nepredepise, tak s tim stejně nic neudělám a budu doufat, že všechno bude v pohodě.

tereza0111
20. led 2025

@viky000 rozumim, ze mas strach. Ale uz dva lekari, kteri te oba vysetrili ti rekli, ze je vsechno v poradku.
Myslis, ze kdyz ti tu nekdo napise cokoli bude to kvalitnejsi nazor nez tech 2 lekaru? Nevymyslej, kdyz ti rekli, ze je to v poradku tak nejlepe asi udelas, kdyz se v klidu natahnes, udelas si caj a uklidnis se. Urcite jsou tu maminky co lehce krvaceli pomalu cele tehotenstvi a bylo vsechno v poradku, stejne tak jako jsou tu urcite i maminky, ktere krvaceli a bohuzel tehotenstvi nedopadlo, ale nevypovida to o nicem. Vis, ze miminko je tam kde ma byt a videla jsi srdicko, na spineni se nic nepredepisuje, vis kolik se toho v tvem tele ted deje? Znova bych volala jen v pripade, ze bych zacala krvacet vyrazneji nebo jasne cervenou krvi, ale dovol si luxus duvery, ze je vse v poradku

dashyyy
20. led 2025

@viky000 zeptej se ho případně aspoň na ten ascorutin, běžně se na špinění předepisuje, brala jsem obě těhotenství.. jinak špinění je celkem běžné, krvácení už může být vážnější

1pomnenka
20. led 2025

Někdo špiní celé těhotenství a vše je v pořádku. Zajdi si do lékárny, kup si Ascorutin, uškodit nemůže.

felis
20. led 2025

@viky000
@dashyyy
Ascorutin je volně prodejny. Ten si klidně koupit můžeš a ničemu to neublíží. Je to v podstatě vitamín C a u něj jak je známo, si telo vezme co potřebuje a zbytek vyloučí.

viky000
autor
20. led 2025

@felis díky moc všem 😊 už mi poslal recept.

viky000
autor
20. led 2025

@felis Aspoň budu klidnější...

felis
20. led 2025

@viky000 a co Ti napsal?

viky000
autor
20. led 2025

@felis zatím nevím, ještě jsem nebyla v lékárně, mám napsaný jenom recept. Ale dojdu do lékárny a dám hned vědět.

monuleee
20. led 2025

Já spinila v 1.trimestru a ve 3.to byla i čistá krev. Ale vše bylo ok. Malému jsou 3 roky a je zdravý a šikovný.

viky000
autor
20. led 2025

@felis napsal mi ten Ascorutin.. 3x denně
Na druhou stranu jsem klidnější..🙂

viky000
autor
20. led 2025

@monuleee Tak to je moc dobře. Já jsem tohle nikdy nezažila, děti mám už dvě, tak je to pro mě nové a samozřejmě jsem se zděsila, když jsem šla na záchod.
Ale každá má těhotenství jiné 🙂

fifinka2020
20. led 2025

@viky000 hele já tě chápu...tady jde i hodně, a i kdyz je to "buď a nebo", tak něco se udělat může. A člověk má strach... navíc doktoři jsou taky různí, já mám třeba gynekologa,který má své názory a nejede přes ně vlak, a prostě když mu třeba neduverujes,že udělal všechno, ten čertík v hlavě hloda....ať je to dobré!

viky000
autor
20. led 2025

@fifinka2020 přesně tak, jsem ráda že to vidíš stejně 😉 ten strach je tam prostě pořád, někdy se trošku zmírní, jsi víc v klidu ale stejně strach máš a podle mě to má každá ženská, která miminko chce a chce aby bylo všechno v pohodě. Já jsem se se spinenim v těhotenství nikdy nesetkala, proto jsem to tak řešila.
Přesně tak 🙂 Proto jsem pak ještě doktorovi volala a i když v ordinaci říkal, že prášky potřeba nejsou, tak jsem mu vysvětlila, že spinim pořád a že bych byla klidnější, kdyby mi něco předepsal.
Děkuji moc❤

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru