Chci jít na interupci. Jak postupovat?

andilek007
19. zář 2023

Dobrý den holky jdu si pro radu. Nechci tu žádné odsuzovani a urazky.Jde o nechtěné těhotenství je mi 38 let. Mam 2 děti 13 a 16let, v té to době jde především o finance. A cítím se i na další dítě stará.Vzdy jsme si při sexu dávali velký pozor. Ale teď to tak bohužel nebylo. Jsem v 6tt. a nevím jakou interupci zvolit je Chirurgická interrupce a Farmakologická interrupce (neboli interrupce tzv. potratovou pilulkou). Nevím co je lepší a kolik platí za určitou interupci? A mám jít napřed ke svému gynekologovi nebo mohu jít rovnou tam kde se výkon provádí?Vážně nevím jak postupovat. Prosím poradte. Děkuju

rnika
19. zář 2023

Nebudu urážet ani odsuzovat - poradit bohužel také nemohu, jen když čtu věk dětí - tak je to přesně jako u mne a sourozenců ( moje máma porodila v 39 letech mojí ségru, mě bylo v té době 17 a brácha měl 15 let ....) Pokud potrat tak rychle - šla bych cestou přes gynekologa a jinak doporučuji vše opravdu pořádně zvážit.

lencaa11
19. zář 2023

@andilek007 prášková interupce je snad jen do 7tt ukončeného ( cena cca do 4000-500kc ) není jistota že vše odejde teď poslední dobou čtu že je to na dvě věci ze stejne ženy musí na revizi pokud jste na 100% rozhodnutá šla bych na přerušení pod narkózu je to na 20-30 min a večer jdete domu a máte 6 neděli pak kontrola cena bude +- podobná zalezi na lékaři jaký má ceny on ...za sepsáni atd ..a pak v nemocnici ...držím palce ať vám to dopadne dobře ☘️☘️...

andilek007
autor
19. zář 2023

@lencaa11 děkuji vám za radu. Já i četla práškovou interupci někomu podávali v 10tt tak nevím ono je lepší asi vše řešit lékařem.

andilek007
autor
19. zář 2023

@rnika všechno jsem řádně zvažila už tak zvažuji tak týden. Vždy jsem se přiklonila na stranu interupce. Jsem převážně na domácnost sama už teď jsem kolikrát unavená. A vážně si nedokážu představit že bych měla mít mimčo v tolika letech a ještě s pubertakama za zády.

lencaa11
19. zář 2023

@andilek007 to je možné ale zřejmě když se jednalo o ZT těhotenství tam je to zas jinak ale je to taky možnost pomalu 20-30 % že to vše neodejde vše a stejně žena jde na revizi dělohy ...přijde mi to takové že se to vše protahuje po té pilulce těžko ( Potratovou pilulku, kterou lze použít až do sedmého týdne těhotenství) a tu davavaji jen v nemocnici jelikož vás tam ještě 2h hlídají pak jdete domu

hasara33
19. zář 2023

@andilek007 ke gynekologovi zajít musíš, protože tě musí vyšetřit a vypsat žádanku, pak až do nemocnice.....jinak ceny za oba druhy interrupce najdeš na internetu popřípadě gynekolog ti řekne 😉

andilek007
autor
19. zář 2023

@hasara33 oni se ceny dost liší tak uvidím co mě řekne gynekolog

andilek007
autor
19. zář 2023

@hasara33 ve čtvrtek jdu ke gynekologovi tam si mám vzít 700 a pak další penize při zákroku cca 3000 možná i více.

martinka_33
19. zář 2023

Myslim ze jsou i soukr.kliniky kde delaji i vstupni vysetreni, kdybys z nejakeho duvodu nechtela pres svého dr.
Šetrnější a jistější je prý klasika, zákrok na chvilku, no a jak to tu uz zaznelo, čim dřív, tim líp.

magdaveselkova
19. zář 2023

Min rok v květnu jsem byla na revizi dělohy a vedle mě seděla slečna, co šla na tu chirurgickou interrupci a platila 4500kc 😶 u té chemické bych se bála. Když by špatně plod odešel tak by jsi stejně musela.na chirurgickou na dočištění 😐

andelka
19. zář 2023

Píšu IP

sinorina
19. zář 2023

@andilek007 ta chemická se dělá snad jen do 35 let.

lencaa11
19. zář 2023

@sinorina věk není podmínka je tam do 7tt podmínka ...

sinorina
19. zář 2023

@lencaa11 tady u nás je věk podmínka

andilek007
autor
20. zář 2023

@sinorina taky jsem někde četla že se chemická podává do 35 let. Ale uvidím zítra co mě poví gynekolog.

zzuzzana1
20. zář 2023

Já byla na tabletce a stalo mě to 6000
Vše v poradku vše odeslo ale jen do konce 7 tt prý lze podat tableta

andilek007
autor
20. zář 2023

@zzuzzana1 a nějaké vyšetření je před podáním tablety

andilek007
autor
20. zář 2023

Kam všude zajít před interupci. Gynekolog mě řekl 700 Kč k němu do ordinace a 3000 do nemocnice. Je to v okrese Rakovník

andilek007
autor
20. zář 2023

A najake vyšetření se chodi pred interupci?

hezz17
21. zář 2023

@andilek007 tabletx do 7+0

hezz17
21. zář 2023

@sinorina neni pravda

hezz17
21. zář 2023

@andilek007 pred tabletama jen uz- jestli je nitridelozni tehotenstvi. A krevni skupina.
K instrumentalni pak jeste krevni odbery pripdne interna- dle veku. A to si hradis taky vsechno sama.

agneska7
21. zář 2023

@andilek007 ahoj tak co na gynekologii?

sinorina
21. zář 2023

@hezz17 každá nemocnice to má asi jinak. Vím jak je to u nás

hezz17
21. zář 2023

@sinorina v guide lines nic o veku psano neni

andilek007
autor
24. zář 2023

@agneska7 Dobrý den jsem objednaná na zákrok 27.9. Předoperační budu mít zítra. U doktorky jsem platila 700 Kč a do nemocnice si mám vzít 4000kc ale mám 0 negativní .Tak mě prý budou podávat nějakou injekci. Musím ji dostat?

marselina
24. zář 2023

@andilek007 hele je mi 42, malej ma rok a pul a starsi braskove 15 a 18let.
manzel domu jezdi 1xza 14dni, pracuje mimo cr, tak ze na vse sama. dum , zahrada, deti a vse se zvladnout da.

agneska7
24. zář 2023

@andilek007 ano jsou to nějaké protilátky ale myslím že i za tu budete platit , takže si určitě vzít více peněz. A i za to předoperační se bude platit ,jelikož je to na vaši žádost.

luciesofiealex
24. zář 2023

@marselina s veškerou úctou, na to se paní neptá... ty to zvládáš,to je super.Ona už nechce,v pořádku, její volba
@andilek007 ať je vše v pořádku ❤️

ninive211
24. zář 2023

@marselina Jasně, ty zvládáš. Paní to má jinak, je rozhodnutá, dotaz zněl jasně. Já jsem stejně stará, mám teda děti mladší (6 a skoro 9), ale vím, že třetí dítě nechci, dvě jsou maximum z milionů důvodů (praktických-bydlení, auto - i
finančních...) a pokud by se náhodou stalo, jsem rozhodnutá, že potrat. Nikdo nechodíme v botách druhých...

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru