Ahoj holky,
poslední týden zažívám hrozné nevolnosti. Nezvracím ale občas mám teda co dělat. 😀 nejsem schopna sníst snídani a to jím pouze kaši protože ostatní nezvládám. K obědu mám jen zeleninu a pak si večer dám možná jogurt. Ano, mám hlad ale jsem jak po flámu. Do toho mě pálí žáha a furt krkám jako nějaký chlap. 😳😅
Nemáte některá radu, co pomáhálo vám?
Předem děkuji! 😊
@drep Tak to si ještě počkám. 😀
Nooo, radu... Já ze začátku měla stejnej jídelníček 🤣 hlavně jsem se ráno nasnídala a až do 14hod jsem cejtila jak jsem nafutrovaná. Metabolismus tempo naprosto v minusu... Taky jsem až do 7 měsíce skoro nepřibírala. Občas mi nějaký jídlo tak nesedlo, že jsem to hned vyzvracela 🤣 Po 14tt se to trochu zmírnilo, dokázala jsem se najíst normálně - ale pořád mě to nutilo jíst málo, častěji (i když to byl občas boj) a hlavně lehký jídla. A přežívala jsem na GraviPopu 😂 Nesnášim zvracení. Fakt opravdu nesnášim, občas jsem se to snažila rozdejchat. Nejhorší pro mě byl kartáček na zuby... Spolehlivej gracací maraton 🤣 Nicméně nevolnosti se zlepší, ale nezmizí úplně. Pak to je pálení žáhy, často nesedne jídlo, nafouknutí a bolest břicha... Ať je brzo líp! Na to pomůže jen porod 🤪
@anniej To jsou vyhlídky. 😄😄 já mám snad kombinaci všeho co jde. Tak snad se to za chvílí změní a bude aspoň trošku lépe. Přes den nemůžu ani vařit jak mi je z toho zle. Což partnera asi štve když má jen zeleninový salát ale já se nedokážu dokopat. 😄
od té doby co jsem objevila // na testu jsem zvracela až do 13týdne, ovšem vím, že někdo problije i celé těhotenství...
na pálení žáhy mi pomáhalo chvilkově rennie a nebo mandle, když bylo nejhůř tak i mlíko...
Mě nepomáhalo nic, bylo mi zle do 7. měsíce a od 7. mě trápila žáha a to jsem nevěděla , co pálení žáhy je...
@marta_kovar abych mohla jet rano busem do prace musela sem se napit kofoly a pak v buse jako prvni pomoc piskoty. nic jineho nefungovalo. na nic sem nemela chut a zhubla sem asi tri kila. kdyz uz sem neco snedla, tak jen par soust. a takhle sem prezila prvni 4 mesice 👍
@gbp Děkuji za super tip. Ještě, že je ten home office😀
@jjasmina To jsem nechtěla slyšet 😓😃
@marta_kovar Snad na tom budete líp, určitě jsem průběh těhotenství nepovažovala za to nejkouzelnější období pro ženu 😀
@marta_kovar Ahoj, jsem na tom úplně stejně, dnes 9+0. Špatně je mi celý den, sice nezvracím, ale je to hodně nepříjemný, často se musím dost přemáhat, abych to vydržela nezvracet. Nejhorší je to tak od 18 h do té doby než jdu spát. Přes den se teda zvládnu najíst, i když na to nemám chuť a občas mi pomáhá vychlazená cola s hodně ledem. Večer už většinou nepomáhá nic, jen si lehnout a čekat, jestli se to trochu zlepší.
@katule1990 Ono na to trpí asi hodně žen. 😔 Bohužel. Ale s tou kolou je to dobrý nápad. Tak to zkusím. Včera jsem si už objednala ty lízátka tak uvidíme jestli to bude trošku pomáhat. 😊
@marta_kovar asi je potreba zkusit, co komi sedi. nebyla sem teda zrovna stastna, ze to resim kofolou a jeste hned rano na lacno 🙄 jenze nic jineho mi nezabiralo. mela sem zazvorove bonbony...jednou...a pozvracela sem se okamzite po vystupu z busu. ale dohomady sem zvracela asi jen trikrat. ale musim rict, ze i tak me to unavovalo dost, kdyz mi bylo spatne skoro cely den. k veceru to byvalo lepsi, to je fakt. a nejhorsi kazdy druhy nebo treti den. pak sem vycetla, ze se takto zvysuje ta hladina hormonu, takze asi z toho. jen sem se modlila, abych nebyla z tech, kterym je spatne celou dobu. a nastesti to pak preslo 👍 takze vydrzet ☺️ rekla bych, vysledek za to stoji, ale na vysledek jeste cekam 😂
Mne pomohlo vysadit Chytre miminko a nasadit jino kyselinu listovou. Zlepsilo se to rekla bych tak o 70%. Takze to je rada a moznost vyzkouseni, jestli ti treba take nemusi sednout ty tehu vitaminy.
@aksil_e Super rada, zkusím. 😊
Zkuste jist,i kdyz nemate chut.podle me je nejhorsi ten hlad.vzdy kdyz se premuzu a neco snim udela se mi lip
@lolam10 Dneska je den kdy mi je poměrně dobře. Ale včera ikdyž jsem si dala tak mi bylo hrozně. 😥 Ale děkuji za radu! 😊
Ja od 5. do 15.tydne zvracela denně, zhubla jsem 3kg, nemohla sem se na jidlo ani podivat,max sem zvladala zeleninu. Nepomahalo vůbec nic, zkousela sem všechno mozne. Jen sem lezela, behala zvracet a zase lezela a modlila se at uz to skončí. Domácnost, vareni, uklizeni, to sem vůbec nezvládala. Naštěstí se to v 15.tydnu ustalilo, obcas si jeste pobliju, ale uz to neni 7krat denne 🙂
A nepomohlo ani cola, ani zmrzlimy, ani lizatka, opravdu nic. Jen sem to musela pretrpet. Ale ono to určitě za to stojí 😊
@michaela1990xx jj je to tak 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@marta_kovar nic. Taky jsem nezvracela, ale vůbec jsem neměla chuť jíst. Nejlepší byl týden, kdy jsem měla hroznou chut´ na knedlíky, tak jsem týden jedla knedlíky s vajíčkem. Zbytek prvního trimestru jsem se k jídlu občas přemluvila, většinou ne. Přešlo mě to asi ve 12. Týdnu. Nutno ale přiznat, že jsem se taky učila na atestaci a těsně po skríninku atestovala, takže nevolnosti mohly být klidně trochu těhotenské a trochu stresové. Každopádně po atestaci a konci prvního trimestru, což bylo obojí naráz, mi začalo být zase dobře.