Ahoj holky 🙂 s radostí jsem objevila krásně viditelné // a za dva dny to ještě znovu ověřila - dálnice jako hrom 😊. Zavolala jsem tedy na gyndu, sestřička mě objednala na 12.9., což podle MS vychází na 6+0. Nemáte někdo nějakou radu nebo tip, jak vydržet to čekání a jak odolat nutkání se s blízkým okolím podělit o tu radostnou novinu? 😅 Vím, že se do konce 1. trimestru může stát ledacos, takže chápu, že vytrubovat to do světa zatím není úplně vhodné... Přítel tomu taky nepřidal, když prohlásil, že to přece není jistý, když jsem ještě nebyla u doktora 😆.
Snažím se na to nemyslet, ale jelikož jsem pořád unavená, hladová a nafouklá, tak to není moc jednoduchý 😅.
@gbp děkuji 😊🩷 nad tím jsem taky přemýšlela... jenže já mám spíš problém vyselektovat ty, kteří doopravdy udrží jazyk za zuby, okruh nejbližších známých je provázaný skrz naskrz, takže mi asi nezbyde než si to zatím opravdu nechat pro sebe, jinak bych riskovala, že se to bude šířit jako lesní požár 😅
Pro tyhle potřeby byl ideální tady koník, dříve to tu víc frčelo a bylo tolik spřízněných duší 😀. Ale i teď se tu určitě nějaká najde.
Je fajn si uzivat i to tajemstvi 😉 me bavilo se i jen tak usmivat pod vousy a rikat si, ja mam neco krasnyho o cem vy nevite 😍 ted je to jeste jenom vase, tebe a muze, tak se muzete bavit spolu a uzivat si to spiklenectvi proti zbytku sveta 😀 vsichni to pak budou vedet dalsich xx mesicu a budou vam do toho kecat a davat nevyzadany rady a debilni otazky a mit blby reci, ale ted, kdyz o tom nikdo nevi, vam to nikdo nemuze ani kazit 😀 kazde obdobi ma neco do sebe, doporucuju od zacatku vyuzit na maximum to co prave prinasi a nelpet na nevyhodach 😀
@gbp My pro jistotu zakázali úplně šířit dál, pokud se někdo nezeptá, a druhý den se mamky zeptala kolegyně, že jsem jí na fotce (cca v 7. týdnu 😀) připadala těhotná 😀.
@makmak28 Moc gratuluju 🙂. U prvního jsem byla dost pověrčivá, počkala po prvním screeningu a vlastně mě to bavilo tajit 🙂. U druhého jsme nejbližší rodině řekli hned po první kontrole, protože jsme se zrovna sešli skoro všichni na oslavě, tak se to nabízelo 🙂. Ale právě s varováním, že jsme ještě hodně na začátku a ať to nešíří dál. Když to porovnání, to první tajemství bylo fajn, že jsem měla “klid”, u druhého pořád otázky, hlavně teda, kdy už to můžu říct 😀 - ale zase bylo snazší si říct o pomoc, když jsem byla třeba unavená nebo mi nebylo dobře.
Já jsem to nějak netajila.Zaprvé kouřila jsem takže když jsem přestala tak to bylo divné.Zadruhe já neumím lhát.Prvni těhotenství jsme oznamovali v 8tt a druhé v 5tt po lékařské kontrole.Kazdemu bylo jasný že to nemusí dopadnout.Takze já jsem nijak netajnůstkařila.
Chlap to vykecal asi půl hodiny po tom, co jsem mu ukázala test... A to jsem měla ještě asi den dva do očekávaný ms.. 😀 nevydržel.. a já bych to asi taky nevydržela.. beztak je to buď a nebo. .. pokud máš nutkání se svěřit, nebýt na to sama tak se prostě sver. Nemusíš všem, jenom nejbližší kámošce, mamce babičce...
@teryem taky dobrý 😁 u nás je to totiž tak že přítele dva nej kámoši teď mají oba prcky, jeden má rok a půl, druhej rok... no a samozřejmě s tím jsou spojené ty řeči "teď jste na řadě vy" a podobně... což bylo doteď v pohodě, prostě haha hihi, ale nevím, jak to ustojíme teď 😅🤣
Netajila jsem a ani jsem nemohla. Blila jsem od zacatku jak Alik 😂😂😂 Samozrejme jsem to nepsala vsem hned znamym atd.,ale rodina,blizky kamaradi vedeli. A kazdy snad vi,ze dopadnout dobre to nemusi,ale ja jsem stejne nastavena tak,vse sdilet,takze bych sdilela i to spatne. Mela jsem v tehotenstvi nejake problemy,i jsem byla hospitalizovana,ale brala jsem to normalne a blizko okoli vedelo.
Úplně chápu,že to čekání je dlouhé. U nejstaršího syna jsem oznamovala po první kontrole u doktora, prostřední a nejmladšího jakmile byla dalnice na testu. Teď čekáme čtvrté miminko, jsem v 10tt a ví to jen pár lidí, kteří to na mě hned viděli. Ale třeba ani jedna babička nic netuší (záměrně jsem nechtěla oznamovat, jelikož už když jsem čekala třetí, nebyly moc nadšený).
Přeji ať ti ten týden rychle uteče, já mám příští týden taky kontrolu po měsíci a už se nemůžu dočkat :D
@makmak28 Když jsme byla těhotná, vždy jsme to řekli rodině (rodiče a má ségra) hned, jak byla příležitost. Ikdyž nebylo srdíčko. U prvního to bylo proto, že jsem tehdy bydlela u našich a měla se stěhovat. A bylo by jim divné, že mám PN. U druhého jsme to řekli hned, jelikož jsme měli za sebou velmi zlé období a všem to pomohlo jít kupředu. Jednou to vyšlo na oslavu mých a mamčiných narozenin. Nikdo to nečekal a to bylo skvělé překvapení 😀 Zbytek rodiny (má prateta, sestra manžela,ard.) až když bylo srdíčko. A m7j brácha až po screeningu. Okolí se to dozvědělo u prvního měsíc před porodem a u druhého, až se narodil - a to spousta lidí nečekalo 😁 Ale to jen díky tomu, že nebydlím v rodném městě a tak jsem to dokázala maskovat i při mávštěvách rodičů.
@makmak28 my to řekli nejbližším cca v 10tt po prvním trimestru už jsme to netajili 🙂 a stejně v druhým trimestru přišlo "pár facek", takže stát se něco může na začátku, uprostřed i na konci, těhotenství je křehký celých devět měsíců, ne jen na začátku 😊
@anetacoufalova pravda 🤔 já se to pokusím vydržet aspoň ten týden do kontroly a pak podle toho se uvidí 😁
@makmak28 tohle těhotenství si neužívám vůbec , další řekneme podle pocitů.. 😊 to si fakt nevybereš prostě no 😂.. všude se mluví jen o prvním trimestru atd.. ale to že to i v druhém a třetím trimestru "nemusí být prdel" už nikdo neřekne 😂. Takže klidně to vykřič do světa hned, pokud to tak cítíš ♥️
@anetacoufalova máš naprostou pravdu, všichni to berou jako kdyby to mělo s ukončeným 12tt být za vodou a 100% jistota, ale není. Budu to muset nějak pocitově ukočírovat, co komu a kdy vyzvoním 😁 V tuhle chvíli mě s*re i to, že jsem hned chlapovi ukázala test 🤣 protože on tomu houby rozumí a když mu říkám, že je mi blbě tak na mě hodí pohled, jako kdyby 5/6 týden mi ještě nemohlo přece být blbě, když jsem nebyla ani u doktora 🤣 a v ten moment mám chuť ho vzít něčím po hlavě takže to asi budu muset říct ještě někomu, ať mám kde ventilovat, jinakd toho svýho miláčka přizabiju 🤣🤣🤣🤣
@makmak28 přesně, 12tt to nekončí, spíš začíná 😂.. ou, tak to tě naprosto chápu 😂 chlapi toto ale nechápou 😂😂teda ten můj jako je v pohodě, to jo, ale nějak nechápe proč a že tak rychle se mi mění nálady 😂😂 takže občas je to doma taky prdel 😂😂😂 kdy y sis chtěla postěžovat, nebo jen tak popsat, cokoliv - klidně mi napiš 🥰 mě to dost pomohlo i v těch těžších chvílích.. mám tu dvě maminky které rodí v prosinci taky a sdílíme spolu některé věci a je to fajn 🙂
Teda holky, je to vtipný, jak máme všechny skoro stejné pocity a reakce okolo celého těhotenství 🥰😁
Dnes jsem presně myslela na to, jak to nekonečné čekání vydržet, nestresovat se, nepozorovat se moc nezdravě a ještě to všem neříci.
Mám 9 letého syna přirozeně a nějaké velké příznaky těhu jsem neměla a vlastně ani asi takový strach. Teď jsem více jak dva týdny po IVF, testy pozitivní, HCG také super a teď ještě vydržet na UTZ a první kontrolu - doktorka má dovolenou 😅 příznaky jinak žàdné, takže je to na hlavu.
Díky všem, co jste se zapojily do tohoto brainstormingu 😁 došlo to k tomu, že jsem to řekla v nejbližším okolí těm, se kterými jsem chtěla sdílet i ten nejistý začátek a teď nás tímpádem čeká ten nejvíc nejtěžší úkol - neprokecnout nic před mou šestiletou píďalkou 😅 ta totiž neudrží tajemství ani vteřinu a rodičům chci oznamovat až budu od doktora vědět, jak to vypadá, tak mi (nám) držte palce 😆😁😊
My máme po 2 potratech, dcerku. Při prvním tehu jsem to troubila hned (dočkali jsme se po 8 letech) o to horší bylo oznámení že jsem potratila o 3 týdny později. S dalsim jsme vyčkávali než cokoliv řekneme a mezi čase než přišlo oznámení jsem opět potratila. S dcerkou (o 2 roky později po potratech) jsme to rodině řekli až někdy ve 13-14. týdnu, kamarádům a známým až po 2. Screeningu.
@trishe také čekáme 2. miminko po Ivf, jsem v 9.týdnu, ale po tom všem čekáme až na 1. screening ☺️
@luca.prchalka Naprosto chapu a myslim, ze je to dobre 🤗 v jakem tydnu uz Vam potvrdili srdicko? Vubec si to nepamatuju 😁
@trishe v 6 + 5, ale na další kontrolu jdu až zítra 🙈 Bylo to dlouhé ☺️
@luca.prchalka Jak Vám dopadla kontrola? Doufám, že je vše, jak má být 😇 mě potvrdili srdíčko tento týden v 7+6 a další bude zřejmě až screening - pokud tedy mě do té doby nebude chtít vidět ještě můj dr. Tyto první týdny jsou na to čekání hrozné…
@makmak28 Řeším to samé. Nejraději bych to řekla všem. Já ještě žiju v zahraničí a navíc pracuju v práci, kde se denně setkávám s alergenama, na které mám silnou alergii. Nechci to ale v práci oznamovat právě z důvodu, že se cokoliv může stát. (Modlím se, že ne). Ale taky vím, že bych měla kontakt s alergenama omezit. V práci je to jedna velká drbarna 🧐
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@makmak28 řekla sem to jen těm, kterým bych neměla problém říct ani to, kdyby to nedopadlo dobře.
gratuluji 😊