Zdravím děvčata, jdu za vámi s dotazem. Minuly týden ve čtvrtek jsem měla dostat MS, ta nepřišla, dnes jsem si dělal tt a byli tam krásné dvě čárky, u dr jsem byla, na ultrazvuku nic viděl nebylo a mám přijít na kontrolu za 3 týdny. Jenže už jsem prodělala dva potraty oba hned na začátku těhotenství. Dělám na 3 směny, docela fyzicky náročnou práci. Bolí mě v podbrisku, motá se mi hlava, nevydrzim ani moc chodit a ani moc sedět, myslíte si ze bude lepší zůstat na neschopence????
@zuzkasim ja bych zas tak drsna nebyla, je na zacatku, to byva vetsinou nejhur, je po potratech, boji se. V praci zatim neni co rikat, takze ji ani nikdo neulevi a myslim, ze dva potraty jsou indikace k neschopence (vzhledem k fyzicky narocne praci) alespon do doby, nez bude moct na zacatku 2.trimestru tehotenstvi oznamit v praci a pozadovat odpovidajici ulevy 😉
Náš Dr nechává po potratech doma snad každou. Ono to není rizikový období jen tak, obzvlášť pro někoho, kdo už to zažil vícekrát. Neznám ženskou která by opakovaně potratila a s klidnou hlavou čekala, až jednoho dne ne, protože se to mělo stát.
@luli16 jestlis prodelala potraty,mas narocnou praci na 3 smeny a ted jsi tehotna,uz hned od 1.dne jsi mela byt na neschopence s nohama hore a v klidu.Ano bricho by ti casem narostlo a co se ma udrzet,to se udrzi,ale ten zacatek by se u tebe nemel vzhledem k potratum podcenovat.Zajed k dr.(klidne i praktik),ze ti je zle (motani hlavy,bolest v podbrisku a ty dalsi priznaky,cos psala),at ti da neschopenku.
@ina10 hele a vis ze doktor neni samoobsluha? O ne/schopnosti pracovat rozhoduje lekar. A pokud gynekolog seznal ze to neni na pn, tak neni. Za další dokud neni tehotenstvi potvrzene - což pocurani test neni - neni nač dávat neschopnost. Za další trismenny provoz neni vhodna prace pro tehotnou, pokud se tehotenstvi potvrdí a nebude jinak rizikové, proc drepet na neschopence? To je tady furt dokola.
O neschopnosti rozhoduje lékař. Můj doktor potrat v začátku fakt jako důvod pro pn neuznává, já s ním souhlasím. Ten začátek je buď a nebo a zdravý plod se udrží
Je to stejně buď a nebo i když budeš doma ležet hlavou dolu s nohama nahoře.
Počkej do potvrzení těhotenství, na začátku podbřišek normálně pobolívá, hlava se ti motat může taky, tlakem, psychika dělá taky hodně.
Pokud ti vadí práce kterou teď vykonáváš, po potvrzení těhotenství můžeš zajít za někým z vedení a měli by najít pozici která pro tebe v těhotenství bude lepší, pokud žádnou takovou nebudou mít, sami tě pošlou na PN.
A zkusit si nechat napsat nějaký progesteron, který pomůže s udržením? Zkus se tam vetřít ještě třeba za týden, kdy by už něco malinko mohlo být vidět a řekni mu jak to cítíš.
V práci by tě neměli přeřazovat na lehčí pozici pokud nemáš průkazku, teda u mě to tak bylo, a tu dostaneš stejně až na konci prvního trim.
Já bych na neschopenku šla a nechala si napsat progesteron. Přeji ať ti to vyjde. ❤
@lilian2111 zamestnavatel ji nemuze poslat na PN z duvodu ze pro ni nema vyhovující pozici, pokud tu pozici nema, zůstává tehotna doma na překážkách v praci a nalezi ji 100% mzda.
@jijulka Máš pravdu 😉
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Já jsem asi moc drsná, tak to tak ber, ale mě vždycky starší zkušenější ženské říkaly, že co se má udržet, to se udrží... Jestli tě teď, kdy se zatím jen dělí buňky, bolí v podbřišku a motá se ti hlava, nevydržíš chodit a sedět, co bys dělala, až bys měla opravdové břicho? Jinak si uvědom, že na neschopence máš pár hodin vycházky, ale neexistuje žádný program na večer, odjezd na víkend atd. V práci by ti měli vyjít vstříc tak, abys nedělala žádnou práci, která by ohrozila těhotenství.