Brzké odeznění těhot. příznaků. Máte stejnou zkušenost a bylo vše v pořádku?

24. lis 2021

Ahoj holky, naposledy jsem byla na gynekologii v 8 týdnu, kde mi doktorka potvrdila srdíčko. Od 6-7 týdne jsem pociťovala nevolnosti, jako při kocovině (žaludek na vodě, bolest hlavy, bez zvracení) a taky jsem trpěla nechutenstvím. Pár dní po poslední kontrole mi příznaky těhotenství odezněly a tak si říkám, jestli je vůbec miminko v pořádku. Na další kontrolu jdu až za 2 týdny, to už budu ve 12 týdnu. Asi se zblázním, to čekání a nejistota jestli je vše v pořádku mě totálně ničí.
Prosím o zkušenosti, zda některé z vás taky odezněly příznaky těhotenství takhle brzo a bylo vše v pořádku?

konidana
24. lis 2021

já neměla vůbec žádné, ani u jednoho dítěte 😉 buď ráda že máš klid🙂

klokanka31
24. lis 2021

Já taky neměla žádný příznaky a teď mi tu běhá 18 měsíční princezna. Buď v klidu určitě bude vše v pořádku 🍀

barunkiss
24. lis 2021

Kdybych neměla hematom a nekrvácela jsem a do toho ty první tři týdny nezvracela, tak ani snad nevím, že těhotná jsem. Po třech týdnech vše ustalo. Za celou dobu mě ani prsa nebolela nic. Takže opravdu, je to normální 🙂. Dokud mi neslo potom vidět bříško a necítila jsem pohyby, tak jsem ani nevěřila, že nekoho v břichu mám 😄.

autor
24. lis 2021

Holky, chápu, že příznaky nemusí být od začátku vůbec a je to v pořádku. Spíš jsem chtěla znát zkušenost těch, co příznaky měly a odezněly kolem 8 týdne..

klokanka31
24. lis 2021

Co když ale ty tvoje příznaky nebyly vůbec k těhotenství?

autor
24. lis 2021

@klokanka31 A k čemu jinému bys tyto obtíže přirovnala, když mě nic jinak netrápilo? Samozřejmě jsem můj stav diskutovala i s gynekoložkou, která mi potvrdila, že k těhotenství tohle patří. Bohužel pár ní po návštěvě příznaky vymizely.. Já doufám, že je to v pořádku, jen jsem chtěla slyšet názor jiných, co zažily podobnou situaci..

terezuka
24. lis 2021

Ja mela priznaky pozdeji, vzdy od 8. tydne (nevolnost, nespavost) a koncily vzdy v 10. tydnu. A to jak u prosperujicich tehotenstvi, ktere skoncily stastne, tak u toho jednoho zamlkleho, kdy se plod v tuto dobu uz nevyvijel. Priznaky o stavu tehotenstvi nic nevypovidaji. I kdyby plod umrel, telo to tak rychle (behem par dni) nepozna.

rubesovak
24. lis 2021

@terezuka mě bylo v prvním tejote taky zle a najednou že dne na den utrum a byli mi skvěle. Red v druhém těhotenství na tenhle okamžik čekám jak na smilování, ale obávám se že už sei tk ve třetím trimestru nepovede☹

darinka84
24. lis 2021

A není spíše ve společnosti něco špatně když se do nás tlačí, že v těhotenství ti přece bude blbě?.... Jen zamyšlení... Obě dvě jsem prožila naprosto bez problémů a bylo me báječně... A tedy pro uklidnění, když byl plod mrtvý tak mě naopak špatně být začalo. Bolela mě prsa atd

esmeralda11
24. lis 2021

Ahoj🙂 mne teda blbe bylo dost, dost se mi zvetsila prsa. A pak najednou asi v 8.tt prsa zase mala jako predtim a najednou mi taky nebylo nejak moc spatne. Dost me to vystresovalo, hlavne ty prsa, ze na nich najednou neni videt zadna zmena. Ale vse bylo uplne v poradku a jsem uz ve 23.tt. Ale uplne te chapu, to cekani a nejistota jsou hrozny, ja to snasela taky blbe a kdyz mi nahodou nebylo nejaky den zle, hned jsem se bala co se deje. Ale nedelo se vubec nic🙂 Jak mi uz od mala rikala moje mama (ikdyz to do ted absolutne nesnasim😂): zkus se tomu nepoddavat😊 Preju hodne stesti, at je vse v poradku 🍀

klokanka31
24. lis 2021

No já nevím,ale já kolikrát měla nevolnosti,bolest hlavy,nechutenství nebo naopak zas bych zblajzla šílený kombinace, a těhotná jsem nebyla...

autor
24. lis 2021

@klokanka31 Tak já ale tyto obtíže už měla právě v těhotenství. Takže je mi docela k prdu vědět, že si měla tyto obtíže, ale těhotná si nebyla..

@terezuka Mockrát děkuji za reakci. Nebudu tedy dělat předčasné závěry a doufám, že na další kontrole uslyším jen pozitivní zprávy.

Děkuji všem, co odpověděly na můj dotaz, k tématu. 🙂

klokanka31
24. lis 2021

Já nechápu proč se tak čertíš, prostě ti mohlo být blbě jentak, nemuselo to být k těhu. A nebo teď máš jen pauzu,a pak ti začne být zle ještě víc, tak to měla sestřenice. Zvracela až do porodu.

autor
24. lis 2021

@klokanka31 Mohlo, ale nebylo. To asi vím lépe než ty. Prosím, diskutuj k tématu. Díky.

janina228
24. lis 2021

Z mé zkušenosti - příznaky nemají vliv na prosperitu těhotenství. Já například zažila, že mi bylo blbě i v době, kdy jsem čekala na opětovné potvrzení zamlklého těhotenství v nemocnici. Nicméně naprosto chápu tvé nervy a věřím, že bude vše v pořádku ❤️

autor
24. lis 2021

@janina228 Děkuji za sdílení tvé zkušenosti. Taky doufám ❤

izzylka
24. lis 2021

Příznaky můžou ze dne na den vymizet a po pár dnech/týdnech se zase objevit ... nebo se nemusí objevit už vůbec.
Jinak ty nevolnosti a vše okolo způsobuje hlavně hcg, a kdyby bylo něco špatně, určitě bys to nepoznala během pár dnů, protože hcg klesá hodně pomalu 😉
Takže pokud nemáš bolesti, nekrvácíš, tak buď v klidu.

autor
24. lis 2021

@izzylka Děkuji za uklidnění. 🙂

oliva90
24. lis 2021

Já to mám teď úplně stejně. Jsem 9+0 a řeším tu stejnou otazku. Prsa mě v osmém týdnu přestaly bolest a nevolnost skoro nepociťuji.. Jdu na kontrolu až 3.12 a asi se do té doby zblázním..

stockib
24. lis 2021

Taky mě asi před týdnem (cca ukončený 9 týden) přestaly bolet prsa a už mi není až tak zle jako to bylo doteď, trošku jsem se bála, jestli to nemůže být špatné znamení, a dneska jsem byla poprvé u svého gynekologa na ultrazvuku (předtím jsem chodila do caru), a miminko úplně v pořádku. ☺

janina228
24. lis 2021

No a co zkusit pořídit ten Angelsounds? Já osobní zkušenost nemám, ale kdybych o tom věděla když jsem byla těhotná, pořídila bych si to hned 😉.. akorát teda nevím, od kolikátého týdne je něco slyšet🤔

janalov
24. lis 2021

Klid. Klid. A ještě jednou klid. A nic nečíst, nehledat. Já hloupá to v prvním těhotenství udělala taky, ze stejného důvodu jako ty, a hrozně mě to sebralo a vystresovalo. Všude v diskuzích "zaručené" a posmutnělé reakce typu "hmm to mě mrzí, tak to asi nevyšlo". Smířená jsem jela k lékaři, že si tedy vyslechnu tu smutnou zprávu. Víš co jsem si vyslechla? Že nejen, že jsem těhotná, ale že čekám d-v-o-j-č-a-t-a!! Neříkám, že tedy musíš čekat dvojčata, ale že to nemusí vůbec nic znamenat. Moc držím palce 🍀💪😉

anyyyn
28. lis 2021

Já měla slabé nevolnosti tak od 8tt, v 9tt první kontrola, kde dr. našel hematom velkej 30x9mm, náslesující týden jsem měla 3 dny silné nevolnosti a pak už nic. Všechno bylo v pořádku, teď 18tt.😉

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru