Bolesti v podbřišku v 1. měsíci těhotenství

terezka2598
3. dub 2016

Ahoj holky muzu se zeptat jsem v prvnim mesici tehotenstvi ,je normalni ze me boli obcas pod brisek jako me kdysi bolel pred menstruaci ?

ivetka7686
3. dub 2016

@terezka2598 ano je to normalni neboj,deloha se roztahuje 😉

terezka2598
autor
3. dub 2016

Dobre🙂 dekuju 🙂

ivetka7686
3. dub 2016

@terezka2598 pokud Te netrapi krvaceni,tak v pohode.Kdy jdes na kontrolu?Kdyz tak se zeptej na cokoliv s cim si nejses jista,urcite Ti na gynde vse zodpovi a vysvetli 😉

terezka2598
autor
3. dub 2016

za 3 tydny jdu nic jineho me netrapi ..jen ty bolesti

jajinka147
5. dub 2016

@terezka2598 mě píchá taky pořád v podbřišku a to jsem zatím 5tt+5 jak to trvá u tebe dlouho?

konekokira
5. dub 2016

A ještě tě píchat bude 🙂 jsem 16tt a občas se děloha zahlásí

jajinka147
5. dub 2016

@konekokira já si říkám ať mě pichá co chce hlavně ať je to zdravý 😀

xmele004
5. dub 2016

@jajinka147: ja byla dneska u doktora a taky jsem zjistila, ze jsem 5+5 🙂 ty uz si u doktora byla? 🙂

jajinka147
5. dub 2016

@xmele004 ne..volala jsem a sestřička me objednala až na 21. A bylo už něco vidět? Citis na sobě něco?? 🙂

xmele004
5. dub 2016

Jooo bylo videt vse, dalsi kontrola az za mesic...poboliva podbrisek ale nic dramatickeho. Co ty? 🙂

jajinka147
6. dub 2016

@xmele004 tak to je krásný.. já ještě 14dní.. bože to je doba.. Já jsem to brala podle poslední MS 5tt+5. na UTZ prý to je vždy míň 🙂 včera byl asi po 14dnech podbřišek lepší, občas tam píchá ale jak říkáš, nic dramatického a jsem hrozně unavená. Jinak nic, ani prsa mě neboli jako většinu holek 🙂 jak dlouho jste se snažili? 🙂

prostejina
6. dub 2016

Píchani, tahání, občas bodání.. Úplná klasika :D chce to myslet pozitivně, taky to takhle mám ty bolesti, a prdolka je cilej a (tuktuk) zdravej 🙂

bobule2015
7. dub 2016

Ahojky, jsem 11+5 a to píchání a tlačení a bolení mám od samého začátku co to bylo vidět.. je to děs, ale jak už tu píšou holky... děloha se roztahuje a jakmile nekrvácíš a nemáš jiné problémy ber to s nadhledem, místo si udělat musí 🙂

jajinka147
10. dub 2016

Holky a picha vás také jen na jedné straně..mě pouze levá strana, tak mám strach proč ne uprostřed?? ☹ díky

bobule2015
11. dub 2016

@jajinka147 mě třeba už týden jen na pravé, a včera ráno jsem se chtěla v posteli otočit z pravého boku na levý, a až mě vytryskly slzy jak to zabolelo.. ale pak zase dobrý.. už jen takové malé píchání... 😖

janaspo
11. dub 2016

@jajinka147 Ahoj ... mně taky píchá pouze na levé straně .... včera to byl teda mazec, celý den jsem to cítila a večer to zesílilo :( .... U dr. jsem už byla, ale byla to "zbytečná návštěva" takže tento čtvrtek mě čeká další. No jsem zvědavá a trošku se bojím .... Snad je to normální a plašíme zbytečně 🙂 Je to tvé první těhotenství? Mé ano, takže vše taky nějak víc řeším a nevím ...

jajinka147
11. dub 2016

@janaspo ano jsem na tom úplně stejně.. taky první.. taky pouze na levé a někdy opravdu hodně.. pak během dne už je to takové mírnější.. právě, že nechci "zbytečně" jak říkáš ty letět k doktorovi, mám jít až příští čtvrtek. kolikáty tt jsi?

@bobule2015 já právě nejvíc když ležím, jak říkáš ty, někdy se ani pohnout nemůžu.. a říkala jsi to doktorovi?

bobule2015
11. dub 2016

@jajinka147 Jojo říkala, tohle je moje první těhotenství, a ještě dvojčata, takže mám strach aby bylo vše ok, a doktor mi řekl, že jakmile jsem prvorodička, tak se ta děloha prostě roztahuje... Že jakmile nekrvácím, nebo nejsou jiné potíže tak si z toho nemám dělat hlavu, že si prostě místo udělat musejí.. 🙂 Tak to zatím až tolik neřeším, on i říkal, že když ležím na jednom boku, a prudce se otočím na druhý, tak ta děloha je v nějaký poloze a já s ní jakože hodím, proto to zabolí.. Takže si říkám, chudáci moji malincí .-D

janaspo
11. dub 2016

@jajinka147 Měla bych být 7+3 dle MS ... Uvidíme co mi řekne ve čtvrtek, já si minulý týden volala do ordinace kam chodím a sestřička mě uklidnila, že když nekrvácím, tak by to mělo být ok ... včera jsem trošku zašpinila, ale opravdu jen malinko ... ale doufám, že je vše v pořádku

jajinka147
11. dub 2016

@bobule2015 gratuluji k dvojčátkům.. tak u tebe kor si musejí udělat místečko.. tak už to do příštího čtvrtka vydržím.. už se těším, až budu mít první trimestr za sebou.. 🙂

@janaspo já dle MS jdu na první kontrolu 7+1 (příští týden) tak mi dej vědět co bylo vidět 🙂 ty už jsi na nějaké kontrole byla nebo také první?

bobule2015
11. dub 2016

@jajinka147 neměj strach, jakmile nekrvácíš, nebo není jiná komplikace tak to prostě neřeš....Děloha se roztahuje, a ty úpony a svaly prostě táhnou a bolí to noo.... A ještě jak jsi odpovídala janaspo... U mě na kontrole v 7tt+2 zjistil ty dvojčata 😀

jajinka147
11. dub 2016

@bobule2015 a bylo už i vidět srdíčko? to muselo být překvapení co? máte dvojčátka v rodině? 🙂 já si to taky říkám, že dokud nekrvácím že to bude určitě v pořádku, to víš první těhotenství a člověk pořád nemůže uvěřit že se to povedlo :D

bobule2015
11. dub 2016

@jajinka147 Nám se to povedlo nechtěně a neplánovaně... No má je v rodině přítel... Tak jsme to odnesli nakonec my, má ještě 3 sourozence 😀 .. Bylo krásně vidět... Já byla na prvním UTZ v 5tt+2, to viděl zatím jedene váček, no a pak v 7tt+2 a to už tam bušily srdíčka dvě.... 🙂 v 10tt+3 už měli oprckové oba skoro 4 cm, no a ve středu jdu znovu, tak uvidíme jak nám to tam vyrostlo 🙂 A přesně, když nekrvácíš, a bolesti netrvají dlouho, neměj strach 🙂

janaspo
11. dub 2016

@jajinka147 já už právě u dr. byla .... to jsem dle MS byla v 5tt .... Ale bohužel nic neviděl ... Říkal, že děloha je zvětšená, takže to vypadá nadějně, ale pak dle utz nic neviděl a hned mě "postrašil" možnými alternativami ... možná proto i víc šílím :( ...

@bobule2015 taky moc gratuluji k dvojčátkům 🙂

jajinka147
11. dub 2016

@bobule2015 ty jo tak to je pěkné neplánované překvápko :D ale tak věřím, že jsi určitě ráda, ať už je jedno nebo dvě 🙂 ty jo tak to už je pěkná velikost v 10tt, za tři týdny jak vyrostli, to je fofr, krásný 🙂 tak ve středu písni jak rostete 🙂

jajinka147
11. dub 2016

@janaspo právě to jsem tu už četla od víc lidí, že jak šli brzo, tak je doktor akorát postrašil, že to není takový jaký by mělo být atd. pak se člověk jen stresuje a nakonec bylo vše v pořádku.. 🙂 tak hlavu vzhůru.. určitě bude to malinký v pořádku..

bobule2015
11. dub 2016

@jajinka147 Já když jsem tam byla úplně poprvý v 4+6 tak taky nic neviděl, a pak v 5+2 už viděl bublinku 🙂 a pak nakonec dva týdny na to dva mrňousky 🙂 Tak budu držet pěstičky, ať je vše ok 🙂 .. já už se na tu středu moooc těším, jsem zvědavá jak rostou pinďové 🙂

janaspo
11. dub 2016

@jajinka147 Děkuji. Já to právě při objednání netušila, kdy co a jak ... Sestřička se mě jen zeptala kolik dnů mám zpoždění a ať dorazím ... Noo každopádně ať už je čtvrtek a jsem klidnější 🙂

miminko1987
13. kvě 2016

Holky taky mám bolesti v podbříšku jako blázen a trochu jsem i špinila,ale doktorka mě řekla že mimi je v pořádku a že me bude břicho bolet dlouho je to tím že se roztahuje děloha 🙂 😉

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru