Bolesti na začátku těhu. Jak, kde a v jaké intenzitě jste zažívaly?

27. říj 2021

Prosím maminky, jaké jste zažívaly v ranném těhotenství bolesti? Kde a v jaké intenzitě? Potřebuju uklidnit, že ty moje jsou v normě a nejedná se o mimoděložní... Často mě píchá na pravé straně, až bych řekla skoro u třísla, nejsou to bolesti, které jsou v kuse, spíš takové nárazové píchání ale dost nepříjemné, hlavně když něco dělám. Když ležím a jsem vklidu je to lepší. K Dr. jít ještě nechci, jsem teprv 6+2 podle poslední MS, ovu jsem měla později 18. den cyklu...

teryem
27. říj 2021

Hele dovnitř nikdy nikdo, krom doktorů, nevidí, ale myslím si, že se jedná o klasické roztahování vazů kolem dělohy.. Prostě si tam musí udělat místo, a to je někdy prostě nepříjemné. Já měla bolesti celé těhotenství, naštěstí vše bylo v pořádku. I podle místa, které popisuješ, bych to viděla na ty vazy. Hodně štěstí přeji 💐

autor
27. říj 2021

@teryem moc děkuju za uklidnění, ty bolesti jsou fakt hodně nízko, tak mě ty vazy taky napadly.. já jsem fakt poseroutka v tomhle..

teryem
27. říj 2021

To se nedivím.. Vždycky se každá těší na kontrolu, tam jí řeknou, že je vše v pořádku, odchází klidná.. Do dalšího píchnutí 😃 a do další kontroly opět strach.. Věřím, že je vše v pořádku.. A strachu už se nikdy než bavíš😇😄

klokanka31
27. říj 2021

Já měla u zdravého těhotenství na samém začátku šílený bolesti břicha a zad jako při ms, to jsem ještě nevěděla že čekáme. A pak mě furt někde píchalo. A při mimoděložním mě nebolelo nic.

autor
27. říj 2021

@klokanka31 to je docela šílený, že každá ženská to má fakt takhle jinak ty příznaky..

lida9
27. říj 2021

asi ti nikdo nerekne, co znamenaji tyto bolesti zrovna u tebe, ale ja mela bolesti ci jiny nekomfort prakticky cele tehotenstvi😀 tak hlavu vzhuru, ceka te jeste dasich 9 mesicu ,,nejkrasnejsiho obdobi zeny,, - to rekl tutove chlap 😀

eloise02
27. říj 2021

Ano, měla jsem to podobně, jak popisuješ, bodavé až dole a na obou stranách. Po čase to přešlo, těhotenství dopadlo dobře.

autor
27. říj 2021

Holky díky za povzbuzení a uklidnění, fakt. Já se na tohle období tak moc těšila, ale vůbec jsem si teda nepředstavovala, jak moc to bude náročný, hlavně teda psychicky a už tak brzo. 😅 Nevím, co budu dělat další x mesíců. 😂

klokanka31
27. říj 2021

To jo,to tělo je někdy pěkně zrádný 🤔

klokanka31
27. říj 2021

@lida9 Nestraš jí,jak já tohle nesnášela poslouchat 😆

klokanka31
27. říj 2021

Pro mě těhotenství nejhorší období...ale neboj,ono to uteče,a budeš mít mimčo u sebe 😉

dasipe
28. říj 2021

Mám to stejně...jsou to úpony nebo jak se tomu říká, většina z nás má právě ten vpravo prý kratší a proto tě to bolí, jak se dělá všude kolem místo 😉 někdo zas prý levý...no, nevím, já jich mám asi milion na každé straně, neboť si prožívám momentálně to samé 😅 do toho ještě chvílema bederka ..takže super... Ale s tou jsem už před těhotenstvím měla problémy... 😓 Takže klid matko, vše je jak má, když to přijde, odpočívej 😊

martulka88
28. říj 2021

Pokud jsi prvorodička, což vypadá, že ano, tak jsem to prožívala stejně jako ty... Naštěstí to byly vazy a doktorka mi to hezky vysvětlila. Co čekám druhé, tak ty bolesti jsou větší, do toho bolesti zad už od počátku (u prvního až od 6.měsíce). Pokud by se ti něco nezdálo, tak si k mudr zajdi, ale jak to popisuješ, tak to by měly být vazy 🙂

jjasmina
28. říj 2021

Mě tam někdy tak pichlo, že jsem se v chůzi musela aj zastavit, hrozná bolest

errol4388
28. říj 2021

Tohle opravdu budou vazy. Při mimoděložním těhotenství mi bolesti vystřelovaly ze zad do stehna až skoro ke koleni. Přeji příjemné těhotenství.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru