Bolesti hlavy v těhotenství, co pomáhá?

jancanov
7. říj 2014

Jsem čerstvě těhotná a trápí mě časté bolesti hlavy až mi je zle celkově. Dřív jsem si vzala brufen, ale teď nevím, co přesně můžu. Máte s tím některá zkušenosti, co pomáhá abych nezatěžovala mimčo?

luckiesj
7. říj 2014

Zatím těhotná nejsem, ale chystám se a už teď se podobného problému bojím, protože mi trápí bolesti hlavy celkem pravidelně, takže mi zajímá, jak to budu moci řešit v těhotenství....

evulina77
7. říj 2014

paralen můžeš v těhotenství a brufen taky. Ale asi by to chtělo zkonzultovat i s gynekologem, stačí tam zavolat. Případně se poradit v lékárně...

lola88
7. říj 2014

taky trpím na časté bolesti hlavy a bolest mi nikdy neodešla sama, vždy jsem si musela vzít brufen. Taky zatím těhotná nejsem, ale v brzké době plánujeme, tak už teď se bojím taky jak to budu zvládat... ☹

daskagal
7. říj 2014

Já jsem měla povolený Paralen. Mohla jsem až šest denně, ale většinou mi stačil jeden nebo dva. Taky dost trpím na bolesti hlavy.

monunkaaa
7. říj 2014

Na silné bolesti hlavy trpím od mala.. Teď v těhotenství je to ještě horší a každodenní.. Pan doktor mi řekl, že v prvním trimestru jedině paralen, v dalších měsících paralen nebo výjimečně ibalgin.. Snažím se vydržet a když je nejhůř, tak si vezmu 1,5 paralenu (500). 1 tableta prý nemá cenu, to prý zabírá pouze na horečku.. Přeju, ať je co nejlíp!!!

zabzulka
7. říj 2014

s bolestmi hlavy jsem nikdy problém neměla, ale co jsem těhotná, tak mě bolí téměř každý den..je to hodně nepříjemné, ale zatím jsem to léky neřešila, to bych se musela dopovat pořád.. raději si namažu čelo bylinkovou mastí a poleví to..bohužel, stačí aby kolem mě prošel někdo více navoněný nebo se octnu v nevyvětrané místnosti a je to zpět.

dora13
7. říj 2014

Brufen by se nemel, kdyz uz prasky, tak paralen. Mne bolela hlava v prvnim trimestru a pomohl mi horcik -- jednak rozpustny a jednak jsem hodne pila Magnezii.

verunka_korunka
7. říj 2014

@jancanov měla jsem to samé. První trimestr nesmíš nic, řešila jsem to se svou neuroložkou. Potom by se později něco mohlo vzít, ale po konzultaci. Bohužel, tak daleko jsem nedošlo a v 10. týdnu jsme ztratili srdíčko. Ale fakt v prvním trimestru striktně nic. Jsem ji skoro brečela do telefonu že mě ta hlava bolí už 3 večery po sobě a že se ani nevyspim bolesti. Stejně nic, takže jediné co mi to zmírňuje, dostat ten zátylku do tepla a dostatečně pít.
Jo a léky se nesmí kvůli tomu, že v prvním trimestru se dítěti vyvíjí všechny orgány a léky by na to mohly mít vliv.
Tak hodně štěstí a málo bolesti.

verunka_korunka
7. říj 2014

@jancanov jo, vlastně jediné co můžeš je Paralen. Ale ten mi ani trochu nezabere, Ibalgin by pomohl, ale ten mi výslovně i s aulinem zakázali.

jana7744
7. říj 2014

Taky jsem v začátcích hodně trpěla na bolest hlavy, paralen nepomáhal, naštěstí zabral hořčík 🙂 brufen se v těhotenství nesmí.

mysonek
7. říj 2014

Holky tak já to měla přesně naopak. Před těhotenstvím mě taky pravidelně bolela hlava, někdy i jednou za týden, většinou jsem se bez prášků neobešla, a v těhotenství mě to přestalo, bolela mě jen ojediněle a paralen mi hned pomohl (předtím většinou ne). Po porodu to vydrželo tak 10 měsíců, teď je malé rok a hlava mě už občas bolí. Ale pořád je to lepší než předtím. A ten Ibalgin se nesmí hlavně ve třetím trimestru, kdy může způsobit předčasné uzavření ductus arteriosus (spojka mezi velkým a malým oběhem plodu).

jancanov
autor
7. říj 2014

včera mi bylo tak zle, že jsem to nevydržela a vzala si ibalgin ☹ byla jsem v práci a myslela, že se snad bolestí skácím na zem. Teprve jsem zjistila, že jsem těhotná, takže jsem zhruba 3tí týden, ale výčitky mám hrozné ☹

mysonek
7. říj 2014

@jancanov jednorázově teď Ibalgin neuškodí, neboj. Horší by to bylo v tom třetím trimestru, to se píše, že i jedna tableta může uškodit.

evaamy
7. říj 2014

Ibalgin bych si nedávala, způsobuje prý krvaceni. Já měla taky bolesti hlavy, ale vydržela jsem to bez léků, to riziko nestojí za to. Mne pomohlo si sednout na terase na vzduch nebo se projít se psem, taky pomáhá voda s citronem.

ovce6116
8. říj 2014

Mě pomohl krém od alpy je na bolesti hlavy a může se v těhotenství. Maže se na čelo, spanky a krk. Nevěřila jsem tomu ale zabralo to.

evapepa
8. říj 2014

Mě trápily bolesti hlavy už od puberty a v těhotenství byl teď nejhorší 3.-4. měsíc, kdy mě hlava bolela i dvakrát do týdne, ale od té doby vůbec nic, za což jsem fakt ráda! Jinak jsem brala jenom Paralen 1 tbl, když bylo nejhůř, snažila jsem se pít magnézii a brát hořčík, napít se kofoly nebo si dát slabé kafe. Vždycky něco z toho pomohlo🙂

snezenka123
8. říj 2014

Ahojky, tak já jsem migrenik, a často trpím na bolesti hlavy...co jsem teď těhu, tak mě hlava bolí i několik dní v kuse...můj gyndař mi řekl, že můžu paralen, nebo paralen s kofeinem, čili ataralgin.

Ale když jsem měla začínající záchvat migrény, vzala jsem si 200mg brufenu, protože kdyby ne, bylo by to pak třídenní peklo☹

evaamy
10. říj 2014

Tak v příbalovém letáku píšou, že Ibalgin nesmí užívat ženy ve třetím trimestru

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru