Bolest podbřišku v těhu. Je to normální?

10. led 2025

Ahoj. Taky vas v těhu neustále bolel podbřišek? Cítím to skoro kazdy den. Dnes teda ale celkem dost. Neni to bolest ktera by se nedala vydržet ale boli. Občas mě tam i jakoby zabrni a zapálí.
Ted mam treba pocit jak kdybych to břicho furt zatínala. Taková divná bolest trochu. Pak to treba na 20 minut prejde nebo je to hoodne mírná bolest.
Je to normalka? Ani nevim jestli to mam nazvat bolesti, mozna to jsou jen nepříjemné pocity prave to brnění a pálení a občasná bolest, nez aby to bylo bolest jako takova. Je mi jasny ze zvětšování dělohy asi cítit bude, ale nevim jak moc. Gyn mi rekla ze kdyz me bude bolet podbřišek ze je neco špatně 🤷‍♀️ tak ted moc nevim.
Nekdy me boli i cele břicho.
Jsem momentálně 9tt.

autor
10. led 2025

Jeste ja autorka😄
Ještě jsem se vlažně chtěla zeptat jak rozeznat bolesti, které jsou v těhu normálka od bolesti který mají něco znamenat? Jak zjistím ze kdyz mě bude bolet podbřišek ze je to treba ted zrovna špatně? Vzdcky u toho začnu krvácet nebo?
Omlouvam se za takový otazky, ale jsem těhotná poprvé a nemam s tim zkušenosti ani z okolí ani to s kým probrat 🙁

felis
10. led 2025

Ahoj, špatně nic být nemusí. Jsem teď na konci 14tt a podbrisek me intenzivně bolel do 8tt. Čekám tedy druhé dítě a můžu říct, že u prvni dcery to tak moc intenzivní nebylo. Bolely me vazy okolo, pak jako na menstruaci, pak jakoby táhnutí, píchání. Rekla bych, ze platí, že pokud bolesti nezesiluji, ale po odpočinku nebo v průběhu dne i zmizí, tak je to ok. Asi bys měla zpozornet, když by to bylo třeba na jedné straně a pridala by se horecka, zimnice neno špinění ci krvácení. A samozřejmě platí, že pokud si nejsi jistá, co je správný a co špatný, tak jed na pohotovost. My už takhle skoro jeli, jaké jsem měla bolesti chvilemi to byly skoro křeče, ale po dvou hodinách, co jsem měla nožky nahoře (odpočinek fakt pomahal), tak to přešlo. Prostě si miminko dělalo místo 😃 a třeba zrovna teď mě zase děloha táhne a trochu bolí vazy. Zachovej klid hlavně 🙂

vlasta1981
17. led 2025

Holka ...to tě bude tahat , pálit,bolet atd až do konce . Já jsem teď 30tt a mám někdy takové stavy že si myslím že rodím . Ale je to tím jak se roztahuje děloha ..povolují vazy atd . Píchání ,tahání ,pálení je normální pokud to po změně polohy přejde a nebo pomalu odezní .
Je krvácení a krvácení . Měla jsem v 9tt hematom a praskl ,byla to tmavá krev to je prý ta lepší varianta . Nemá to být čerstvá červená krev . Ale pokud máš strach určitě když začneš krvácet zajdi si na pohotovost nebo.k Dr. U mne slabé špinění někdy koagulanty jsou stále jelikož beru ředění krve a lámou se mi cévky v hrdle .

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru