Ahoj holky, jsem v 10tt a dnes mě šíleně bolí levá strana pánve(nad zadkem). Už jsem to měla asi v 7-8tt, ale za den dva to přešlo a nebylo to tak intenzivní jako dnes. Dnes mě každý krok hrozně bolí, že skoro ani nemůžu vstávat. Je teda pravda, že jsem dnes od rána měla hektický den. Nevíte čím by to mohlo být? Nebo co mi pomůže? Děkuji za rady
je to úplně normální, zažila jsem to taky. Nepomáhá nic moc, na krémy bych se vykašlala, ne všechny krémy s analgetikem jsou vhodné pro těhotné v prvním trimestru.....chce to odpočívat, mně pomohlo už v této době pořídit pořádnej kvalitní velkej kojící polštář - rohlík od délce 215 cm a jím si při spaní na boku podložit hlavu a druhou část dát mezi kolena, to mi na uvolnění pánevní oblasti a bederní páteře moc pomáhalo, i když bříško bylo ještě malinké..... Pánev se chystá na to, že ponese velkou dělohu....vydrž, přejde to relativně brzy. Já například měla tyhle bolesti jen v prvním trimestru, k tomu jsem blila a byla unavená, říkala jsem si, že to těhotenství nemám šanci devět měsíců přežít 🙂 ale dopadlo to dobře, od cca 14tt-15tt se všechno zlepšilo a pánev mě pak už nebolela. Teda do devátého měsíce, dva týdny před porodem pak už člověka bolí celej člověk 🙂
Ja to mam uplne stejne.Cim vic pres den smajdam o to vic se nemuzu vecer zvednout z gauce 😖 jsem rada ze to nemam sama 🙂 a preju si, aby nas to co nejdrive preslo 😉
@klaaaara tak já jsem v prvním trimestu bolesti pánve neměla, ale za to ve třetím jsem si to užívala se vším všudy. Bolela mě strašně přímo stydká kost a to tak, že jsem občas vstala z gauče a skoro se mi podlomily nohy a nemohla jsem udělat ani krok vpřed ani vzad 😀 Bylo to takové silné bodnudí při každém došlápnutí. Pánev se povoluje, já jsem za to byla ráda, protože jinak jí mám dost úzkou a mimčo jsem porodila v pohodě.
Mě jediné co pomůže je dobrý spánek, kdy se úplně uvolním. Mám vyzkoušené, že čím víc se přes den zatěžuju (psychicky i fyzicky) tím horší to je. Také mi pomáhá poloha v kleče na čtyřech, ale s tím, že si přední část těla lehne buď na lokty nebo úplně, zadek zůstává nahoře. Pak se různě pohupuju a kroutím pánví, je to pak mnohem lepší.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Rozvolňují se SI skloubení, je to normální..bohužel. Můžeš si to mazat krémy/gely na bolest Veral, Voltaren apod., ne plochu větru bez dlan.