Atopicky ekzém a stres ze svědění

vendymar
12. črc 2021

Dobre ráno děvčata
Chtěla bych se zeptat zda některá z vás trpí teď v tehu zhorsenym atopickym ekzémem a svědí to tak ze celou noc jen drbu celé telo až jsem s toho smutná ze nemůžu spát. Nechci tím stresovat plod. Jsem 8tt.
Děkuji za jakékoliv názory, krasny den 🍀🌻

veritanas
12. črc 2021

Jsem celoživotní atopik a obě těhotenství byl děs..hrozila mi nemocnice, neustále svědění, bolesti, otoky a tak... Měla jsem pokryté opravdu velké plochy. Od 12 týdne js brala antihistaminika i kortikoidy v masti ( nevím, jak se obvykle léčíš,)... Ale samozřejmě psychika byla na pochodu, ale obě děti jsou děsni pohodari... takže tom to nebude .🙂

vendymar
autor
12. črc 2021

@veritanas jejda, tak to jsme na tom podobne. Já jsem atopik 31let a teď je to vážně peklo. Mam za sebou dvě nevydařené tehu tak mam obavy skoro ze všeho ale podle toho jak mi je vnitřně, nevolnosti a podobne tak si to malé bere co to dá a daří se mu ☺️ Antihistaminika mi dala doktorka zyrtec noo žádná sláva v tomhle stavu svědění. Ve středu jdu na kožní tak uvidime🙏🏻 Moc dekuju za odpověď a zároveň uklidnění a podporu 😉 pěkný den 🙂

veritanas
12. črc 2021

@vendymar nechci tě strašit, ale bylo to fakt nejhorší období, co se týká ekzému..☹️☹️ ale obě děti mám zdravé, těhotenství bez problémů, takže to jistě bude dobré..🤞 ony ty miminka vydrží, kde co... věřím, že to tentokrát dopadne dobře..❤️ je sice na hlavu, jak si myslíš, že to má být nejkrásnější období v životě. Ale já jsem to jenom vždycky přetřpela a vyhlížela konec... Měj se krásně a buďte zdraví..

amazonkajanik
12. črc 2021

@vendymar já tedy kortikoidy vysadila hned po pozitivním tt, ale na svědění mi hodně pomáhala zinkova mast,míchaná v lékárně na předpis. Krom svědění jsem měla i bolestivé rány, které praskaly do krve, páč mám projevy hlavně na rukou, prsty a klouby. Nesnesu ani prsteny jak chiru, tak zlaté 😟 takže nosím opravdu jen příležitostně

biciklissie
12. črc 2021

Jsem atopik od detstvi, v dospělosti tedy už mám min. Někdy víc, někdy min, ale celkově nic hrozného. V obou tehu se mi ekzém zhoršil hrozně. Na kožní ale nejdu (i když gyndarka říkala, že mám jít). Ovšem to znám, hned kortikoidy a ty teď nechci, pokud vyloženě nemusím. On je ho hlavně záběr na psychiku, o miminko bych se až tak nebala. Doporučuji zkusit atopos od cannaderm. Je to mycí pěna, krém a nove jsem teď zjistila, že mají i jakýsi zklidňující krém. Minule tehu mi to hodně pomohlo, teď tedy aspoň trošku, nejvíc ten zklidňující krém. Nebo zkoušet další věci. Každému pomůže něco jiného, někomu bohužel až porodit, no. Mě ještě pomáhá to zchlazovat, ale opatrne, už jsem si tím uhnala nachlazení. A vyhýbat se venku, minimalne v tom hicu, pokud jsou v tom i alergie. Tak držím pěstí, znám to, je to trápení.

vendymar
autor
12. črc 2021

Moc děkuji všem za psaní 🙏🏻 Na jednu stranu jsem rada ze v tom nejsem sama ale na druhou stranu je to pro nás všechny pekličko, které se snad během tehu nějak změní, zlepší.
Ve středu jdu ke kožní tak uvidime co mi řekne.
Měj te krasny zbytek dne a ať se daří miminkum i vám 😉🍀🌻

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru