Asi potřebuji podpořit nezvládatelné emoce

drndadrnadova
5. pro 2021

Ahoj dámy,
je na tom někdo stejně?
Jsem v 7 tt. Absolutně nezvládám své emoce. Miminko je vymodlený myslela jsem, že k nám nikdy nepřijde. Nemám za sebou ani první ultrazvuk. Upřímně se na nic netěším, Vánoce jdou mimo mě. Furt jen brečím, že vlastně nic nezvládnu. Jsem na PN nikam nechodím úplně jsem odstřihla všechny přátele a kolegy, které jsem měla ráda. Každý telefonát a kontakt mě obtěžuje. Obtěžuje mě, krom jednoho kamaráda, s kýmkoliv komunikovat. Hrozně na mě doléhá i situace s kovidem. Je na tom někdo stejně? Manžel se hrozně snaží, ale v podstatě jsem ho taky odřízla.
Myslite, že se to zlepší? Samozřejmě se bojím aby tam bylo srdíčko a miminko rostlo.
Další problém je, že jsem o svém stavu neřekla ještě v práci a vůbec si nedokážu představit jak to svému šéfovi vysvětlují že jsem těhotná v začátku a mám nějakej problémy a zatím musím být na PN. Řešil někdo něco podobného ? Vím že nemusím nic rikat, ale nepřijde mi to fér.
Achjo asi si potřebuji anonymně pokecat.

cuuza
5. pro 2021

Nebyla jsi připravena, že i tobě se může stát malý zázrak... Zkus se pozitivně naladit, udělej si s manželem hezký večer a začni se usmívat na sebe i na okolí.
V práci bych to nekomentovala, přece jen první trimestr je takový dost nejistý.

drndadrnadova
autor
5. pro 2021

@cuuza v práci to samozřejmě říkat nechci, ale co jim mám říct? Už se mě několikrát ptali kdy přijdu. Hromadí se práce. Chybím tam.

barmil
5. pro 2021

@drndadrnadova co máš na pn? Rikej, to, co tam je. Nic do toho nikomu není, je opravdu ještě brzy. Až budeš mít pn od gynekologa, bude jim to jasné.

vh1610
5. pro 2021

@drndadrnadova tak to nejsi sama. Me tenhle stav, deprese, uzolace, nevim jak to nazvat - zacal cca v osmem tydnu. A zatim teda vubec neskoncil (jsem 12+1) ... Tenkrat jsem hned hledala a zjistila, ze to neni tak neobvykle a ze tohle psychicke hormonalni poblazneni odejde nejak po prvnim trimestru.pak se kolikrat muze vratit ve tretim, nebo v sestinedeli...je to strasne individualni vec. Take jsme meli z tehotenstvi v zacatku radost, ja take, uprimne. Deti jsem chtela a chci. Ale pak to zacalo no ..a popravde jsem docela bezmocna, u me je to hlavne o tom, ze nesnesi byt s pritelem, vadi mi i fyzicky, ale hlavne je opravdu hodnej a snazi se pro me neco udelat, ale ja nazpet pro nej ted nejsem vubec takova, jaka jsem byla. Vsecko mu od zacatku vysvetluju a snazim se ho v tom orientovat co nejcitliveji, ale je tezke, kdyz sama nevim, co se to deje... Taky nejsem spolecenska a s nikym se mi nechce nic planovat. Pritom driv jsem byla extrovert a spolecenska .. no ..neni moc jine reseni nez to popravde lidem vysvetlovat,ze potrebujes prostor a nejsi to ty... A cekat az to odejde... Protoze to na silu nepretlacis. Porpavde si myslim, ze to, co kvuli tomuhle stavu zaziva pritel, kterej byl a je uplne nejzlatejsi clovek, tak to je uplny peklo. 😒 Ale nemuzu se tim utrapit. V utery jedem na prvni screening spolu, tak doufam, ze to treba neco zlomi. Nejsi sama a bud silna, preju at te to prejde driv ...

emillyhk
5. pro 2021

Bude líp 😘 Já taky ze začátku byla taková trochu labilní 🙈. U nás v práci se moje těhotenství profláklo mnohem dřív než jsem plánovala, taky jsem z toho měla nervy, že kdyby to nevyšlo, všichni by to věděli. Zpětně to byly zbytečné obavy, mám fajn kolegy, kteří by se chovali adekvátně situaci. Ale ty hormony prostě dělají svoje 🤷‍♀️. A taky jsem měla období, kdy jsem nechtěla komunikovat prakticky s nikým. Ale u mě to bylo spíš tím, že první dva týdny mě bolela záda, že jsem nemohla stát, sedět ani ležet. A v den kdy to přešlo, přišly nevolnosti (něco jako kocovina s absťákem 24/7)😂 Pokud nechceš šéfovi říkat, s čím jsi doma, tak klidně řekni, že máš nějaké gynekologické problémy, věř mi že většina lidí už se dál vyptávat nebude 😉
Držím palce, ať je ti brzy líp a všechno v pořádku 😘

drndadrnadova
autor
5. pro 2021

@vh1610 no přesně jak píšeš nejsem to vůbec já.
..ale vůbec

drndadrnadova
autor
5. pro 2021

@emillyhk děkuji za podporu, jsme už nějakou dobu doma takže prostě by to chtěl co a jak kdy .....napadlo mě se svěřit jen těm nadřízeným s prosbou jestli to může ještě nějakou dobu zůstat mezi námi, že mám léky na udržení a nevím jak to dopadne a ať semnou zatím nepočítají ....nevím no bojím se, že se to proflákne i tak ....

drndadrnadova
autor
5. pro 2021

@emillyhk také mám docela fajn kolegy ale jsou tam takové drbny ...co všechno zdrbnou do nepředstavitelných rozměrů ....hnus ....nejdřív mě to přišlo fajn si s nima povídat, ale poslední rok mi vadí co dělají a trochu jsem se od nich odřízla ...a když někdo narážel na děti tak jsem je prostě odpálkovala, že todle není moje téma a že pokud se semnou chtějí bavit tak ne o tomto ....dlouho se miminko nedařilo ....vlastně se tím žeru poslední asi rok a půl nejsem taky nejmladší a těhotenství se prostě očekává ....

ekou
5. pro 2021

@drndadrnadova vypadá to na těžkou depresi, takže být Vámi tak si jdu promluvit s psychologem ať se vymluvíte.

levandule_k
5. pro 2021

@drndadrnadova Vyprdni se na to, co se očekává. Já říkám, že lidi, co mají potřebu nehorázně drbat (pomlouvat) ostatní to dělají kvůli tomu, že jejich život je příliš nudný, tak si to kompenzují drbáním.

vh1610
5. pro 2021

@drndadrnadova jeste me napadla jedna vec. Ja vim, kazda jsme jina, ale tonouci se stebla chyta a myslim, ze nase prozivani se ted docela podoba... Zni to jako blbost, ale ja osobne prestala se zjistenim tehotenstvi pit kavu, predtim jsem ji mela rada, nepila hodne, ale kvalitni a proste to byla pro ms dulezita vec. Prestat mi nevadilo,protoze jak nastoupily nevolnosti, nemohla jsem ji ani citit. Ted, kdyz mi prestala tolik vadit si ji obcas jednu denne dam. No a jak mi NIC na tu spatnou a nemotivovanou naladu nepomaha, tak ta kava trochu jo. Mam pocitove i nizky tlak posledni dobou a proste tohle je takova trochu vzpruha, i po te psychicke strance. Fakt nevim, jak to mate vy, ale kdyztak stoji za to vyzkouset. Jinak on by vam lekar i psal antisepresiva, ktere tehotne muzou, ale ja do toho proste jit v zadnem pripade nechci.

emillyhk
5. pro 2021

@drndadrnadova Chápu, taky jsem byla "nadřízená" a v případě PN chtěla aspoň rámcově vědět, kdy se mi lidi plánují vrátit 😉 Jak jsem psala, u mě se těhotenství v práci profláklo opravdu brzy. U přímé nadřízené jsem ale neměla strach, že by to někde šířila 🤷‍♀️
Jak psala @vh1610 - zkus třeba kávu nebo i něco sladkého, koukni na film, pokud můžeš, tak i krátké procházky, cokoli co ti zvedne aspoň na chvilku náladu. Teď jsi nervózní, jestli těhotenství dopadne, co na to řeknou v práci, jsi nervózní, ze všech těch nových pocitů, i z toho, že ti vlastně všichni vadí... Mě chvíli vadilo i když se mi manžel přiblížil do osobního prostoru (snesla jsem tak maximálně dotyk na ruce) a i to za pár týdnů přešlo. Buď na sebe hodná. Neměj očekávání ohledně toho, jak by ses měla cítit. Dovol si být na čas ve své vlastní bublince. Pokud by se to koncem prvního trimestru nelepšilo nebo se to i zhoršovalo, zmínila bych se doktorce. Ale věřím, že bude všechno v pořádku 🍀

leninka800
12. pro 2021

Ahoj. Ja jsem 9tt. Mam depky, ze jsem uz tehotna byt radsi nemela. Jsem unavena, nechci s nikym mluvit a nejlip zalest nekam pod zem. Mam doma uz dvouletaka a je to hrozne narocny se v tomhle stavu o nej starat. Mam depky a mrzi me, ze se mu nemuzu venovat jako predtim. Chlap chodi az vecer domu z prace. Bydlime na dedine kde se nic nedeje...no proste jedna velka depka ☹ Doufam, ze me to prejde brzy. U prvniho jsem to v praci nerekla, ze jsem v tom a malej jsem potratila. Delala jsem servirku. Pa uz jsem zustala doma. Sefka to proste pobrat musela.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru