Ahoj holky, jsem, zmatená, jsem nyní 11tt a trápí mě vodová rýma, zahlenění v krku, při dýchání cítím hleny a je mi z toho na zvracení. Šla jsem dnes ke svojí obvodní doktorce, které jsem řekla v jakém jsem týdnu, ona se jen podívala do krku a prohmatala krk a napsala antibiotika s tím, že se nemám bát, že jsou vhodné i pro těhotné (roxithromycin ratiopharm 150mg). Po cestě domů se mi to rozleželo, že mi vlastně neudělala žádný test, třeba stěr toho hlenu, nebo jsem se dočetla o testu crp? Co si myslíte? brali jste v prvním trimestru antibiotika? Mám jí věřit, nebo se vrátit, že chci nějaký test radši?? Brali jste některá stejná ty antibiotika?? V lékarně mi řekla, že je to na posouzení lékaře, že snad ví, co dělá, ale já nevím jestli ví co dělá :D jsem z toho nervozní. Děkuju za názory.
Také jsem brala ATB. Jednou v prvním a jednou v druhém trimestru. První po stěru z krku , kde mě pálilo a druhý hrozná angína s vysokými teplotami. Určitě je lepší se rychle vyléčit.. snad je zkušená a poznala zánět a ten je pro miminko hodně nebezpečný. Jakykoliv 😕
Crp je ukazatel bakterialni infekce, ale ne jediný, lékař pozná kdy atb dát
CRP je pro případy, kdy doktor neví. Ale jsou signály, kdy se prostě podíváš a vidíš. Nehledě na to, že tomu prckovi v břiše ta infekce bude nejspíše škodit víc než antibiotika.
Taky jsem atb brala v 11. tydnu na zánět dutin... Ale samozřejmě nechci říct, věř slepě doktorovi, protože já už měla spoustu negativních zkušeností.... :( Ale těch atb samotných myslím, že se bát nemusíš
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Já dostala v 1. trimestru taky antibiotika, koukla mi do krku, prohmatala ho... Měla jsem sice angínu, nikdy mi teda na angínu stěr nedělali, ale zkušení doktoři ví snad, co dělaj 😂