Antibiotika Furolin a Biseptol a vliv na vývoj plodu

radu98
10. led 2019

Ahojky, pravděpodobně kvůli těhu jsem dostala zánět močáku a doktor mi nasadil kombinaci Furolin a biseptol pro děti. Nevěděla jsem v té době že jsem těhotná a léky podstivě dobrala, protože se mi zánět už poněkolikáté vrátil :(. Byla jsem včera na úplně první kontrole a Dr. vypočítal, že bych měla být v 8, skoro 9 týdnu...pak ale přišlo na ultrazvuk a byl na něm vidět jenom váček, bez ničeho uvnitř..prostě jenom černá prázdná bublina velikosti 7,6mm. Doktor říkal, že to rozhodně neodpovídá velikosti jakou by to mělo mít, že už by mělo být vše hezky vidět. Nedokázal mi říct, jestli je to živé těhotenství nebo ne :/ Za dva týdny máme jít na kontrolu a strašně se bojím a nevím co čekat... :/. Poslední MS jsem měla 13.listopadu 5 dní a cca někdy za týden pak ovu.
Někde jsem i četla že kvůli biseptolu paní porodila mentálně postiženou holčičku ... na to by se ale asi přišlo na testech že ano?
Připojuju fotku UTZ, jakákoliv zkušenost pomůže :/

vendelinka08
10. led 2019

@radu98 tezko rict...je mozne ze se plod prestal vyvijet..proto chce doktor pockat..pikzd se nic nezmeni..tak bohuzel. Ale take muze byt vse jinak a tys mohla otehotbet uplne jindy. Je to silene...ale chce to trpelivost a pockat. Ja jsem byla na revizi v 9tt..plod se prestal vyvijet cca nekdy v 7tt..bylo uz srdicko a pak uz nic. Tezko rict co to vse ovlivnuje. Ale nemusi to byt jen atb...

leniczka23
10. led 2019

@radu98 z 80% to neni vinou antibiotik..pani se postizena holcicka mohla narodit i kdyby ty atb nebrala.. Tohle se bohuzel stava, zamlkle tehotenstvi. Nezbyva nez cekat..drzim moc palce.

vineta
10. led 2019

@radu98 Ahoj, asi úplně nepomůžu, ale je třeba prostě vydržet... Těhotenství se buď přestalo vyvíjet, nebo je mladší. Asi je na místě připravit se na horší variantu, ale to neznamená, že není šance... ovulaci jsi měla sledovanou? Pokud ne, mohla být- klidně i vinou nemoci- později... Prostě počkej a uvidíš. Plod nemá nějakou dobu společný krevní oběh a žije si ze zásob, takže ty prášky na to pravděpodobně neměly vliv. A i kdyby, nemá smysl to řešit, teď to prostě bude, jak to má být...
Já jsem na tom podobně, poslední MS stejně jako ty, ovulaci tedy určitě o něco později (začátek prosince), v pondělí na ultrazvuku prázdný žloutkový váček, kontrola za 14 dnů, ale jsem už smířená s tím, že je to prostě špatně... Mně teda ještě dr nechal nabrat opakovaně hcg, jestli to něco neprozradí dál. Každopádně držím palce, ať to zvládneš, ať už to dopadne jakkoliv... těhotenství je loterie a neřekla bych, že to je těmi antibiotiky. Drž se 😘

petulejan
10. led 2019

@vineta souhlas.

radu98
autor
10. led 2019

@vineta Moc děkuju za odpověď 🙂
ovu jsem vůbec nesledovala, něco mi vždycky napíše aplikace v mobilu, kde si zadávám kdy jsem to přesně dostala a kdy to skončilo, ještě se tam pak zapisují nálady, sex, a nebo konzistence cervik. hlenu. S přítelem jsme to radši jistili každý den 😅 . Ta samá appka (FLO) mi i říká, že jsem teprve ve 4-5 týdnu. Ale když jsem to doktoroj řekla tak řekl, že prostě vychází 8-9 týden ...což jsem ještě měla MS. Tak se mi to nějak celé nezdá. Ale já se v tom vůbec nevyznám...Hrozně mě ta prohlídka zarazila a trošku jsem si to obrečela. Furt se snažím uklidnit myšlenkou na neustálé bolesti v podbřišku co mám od počátku, že se ta děloha furt roztahuje a že to je v pořádku 🙈

vineta
10. led 2019

@radu98 Uvidíš... aplikace ti ovulaci uvádí jen jako velmi orientační údaj, z toho se vycházet nedá, každá žena, dokonce každý cyklus může být jinak. Těhotenství se vždy počítá od prvního dne poslední MS, takže dr ti to spočetl správně, ev se pak upravuje předpokládaný termín porodu, pokud je těhotenství mladší či starší. Aplikace to počítají leckdy zase jinak, takže na ty bych nekoukala.
Držím palce, ať je těhotenství jen mladší. Za těch 14 dní bude jasno... 🍀

radu98
autor
10. led 2019

@vineta Dobře, moc děkuju 🙂

kittyy17
10. led 2019

Týdny těhotenství se počítají od prvního dne poslední ms. Pokud jsi před 8-9 týdny měla ms, je doktorův výpočet správný. Nejspíš došlo k pozdější ovulaci, plod je ve skutečnosti mladší a proto není nic vidět.
Plod začíná být vyživován placentou v pátém týdnu, do té doby ho nemůže ohrozit nic co sníš

vendelinka08
10. led 2019

@radu98 tim ze nesledujes kdy opravdu ovulace byla...tak neni presne mozne urcit stari tehu. Takze za tyden uz muze byt vse jinak. Ja mivam ovulku nekdy pozdeji...takze kdyz si me doktor pozval na kontrolu..vedela jsem ze jeste nic neuvidi...ze je brzy. Ale oni se ridi posledni ms....ale i tak ti doktor dal cas..prave proto ..ze si je vedom..ze to muze byt mladsi a chce se ujistit ze se neunahly.

elencze
10. led 2019

Já v těhotenství musela brát antibiotika, dostala jsem šílený zánět, byl to 9.-10. týden, dnes máme zdravé miminko. Jak mi řekl gynekolog, o vlivu antibiotik na těhotenství se nedá z jistotou říct, že těhotenství negativně neovlivňují, kdo by to taky na obě nechal testovat, ale nejsou důkazy proto, že by negativní vliv měla. Navíc v době, kdy píšeš, se plod nejspíš ještě vyživoval z gestačního váčku. A jak psaly holky přede mnou, ovulace se může lišit i cyklus od cyklu, takže držím moc palce, ať je těhotenství mladší.

klea81
11. led 2019

Měla jsem atb v 9 tt a dcera je v pořádku. Já už tedy tehdy hlásila, že jsem těhotná.

radu98
autor
24. led 2019

Tak jsme po kontrole a opravdu jsme byli mladší 🙂 zatím rosteme krásně a máme reálně až teď skoro 8 týden. Jak ty antibiotika, to nevím, ale uvidíme na testech 🙂
Moc děkuju že jste mě pordžely holky😊

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru