Akné PO těhotenství. Vrátilo se vám?

8. pro 2020

Než jsem se rozhodla otěhotnět, měla jsem přesně rok hormonální tělísko Kyleena a díky němu mi na obličeji vypuklo šílené hormonální akné, byl to vážně masakr (+neuvěřitelných 20kg nahoře 🤦🏻‍♀️)... teď koncem 1. Trimestru bych řekla že se to začíná trochu zklidňovat, mám spíše povrchové pupínky než hluboké boláky a ani ne tolik... a mne zajímá jestli to někdo měl podobně a jestli se to po těhotenství zase vrátilo ? Hrozně moc doufám že už se to nevrátí 🙏

mamikry
8. pro 2020

Trpím na akné celý život. V těhotenství pleť super, po něm se začala zase horšit, ale už to není tak dramatické. Sem tam pupínek a ucpané póry. Ale dost možná je to i tím, že jsem přešla na přírodní kosmetiku

autor
8. pro 2020

@mamikry já byla od 16 na pilulkách a pleť jsem měla vždy tak nějak normální průměrnou. Párkrát jsem měla období bez prášků a nikdy se mi nějak extra nezhoršila, to až pak s tím tělískem, takže to házím na 90% na něj 🤔 tak si říkám že by se to už vrátit nemuselo, ale nevím zda to třeba neodstartovalo něco co už jentak samo nezmizí... lituji každého kdo s tím bojuje, zní to jako blbost ale je to fakt strašný, sebevědomí bez make-upu pod 0 a i s nim žádná hitparáda 🤦🏻‍♀️

mamikry
8. pro 2020

Ja jsem prave s detmi prestala plet tolik resit, protoze nebyl cas, a zda se mi, ze i psychika udelala hodne. Na jare s rouskama jsem prestala pouzivat makeup, vymenila za BB krem a taky je to znat. Ale horsi plet jsem po tehotenstvi nemela nikdy, max. ve stejnem stavu. Horsila se mi zhruba tri mesice po porodu soubezne s padanim vlasu, jak klesly hormony. Pak se stabilizovala.

cherie24
9. pro 2020

Já bych řekla, že jsem na tom tak na stejno. Po porodu jsem měla pleť krásnou, pak se to zas začalo vracet. Ale co si všímám tak fakt, čím míň se ďoubu tím je to lepší. Já jsem hrozný rýpal a nemůžu si pomoct, mlátit přes ruce bych potřebovala. Vyhýbám se pohledu z blízka a světlu nad zrcadlem a pak vypadám dobře 😁 ale jakmile začnu nípat každou černou tečku, tak se mi to pak zanítí a dělají se mi ty hluboké, ze kterých pak bolí půlka obličeje. 🙈

autor
9. pro 2020

@cherie24 no tak to mám úplně stejně 😅 ale nedělám si vůbec naděje že bych s tím dokázala přestat 😂 jen se snažím alespoň desinfikovat hned po ďoubání a mít vždy čisté ruce, ideálně používám vatové tyčinky, pak se to tak nenasere 😂😂

cherie24
9. pro 2020

No jako chce to velkou dávku přesvědčení 😂 pak se třeba pár dní držím, ale občas si řeknu, že jen tuhle ďupku a už to jede, půl hodiny u zrcadla a další den si nadávám 🙈

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru