8tt - na UTZ bylo vidět srdíčko, ale ne žloutkový váček

chromecci
16. led 2016

Ahojte holky, potřebuju uklidnit. Týden jsem si poležela v nemocnici kvůli krvácení a než mě pustili z nemocnice, tak mně udělali kontrolní UTZ. Plod odpovídal dle UTZ 7plus 1 a dle MC bych měla být 7plus 4. No a doktorka neviděla žloutkový váček, ale srdíčko krásně bilo. Stalo se Vám to? Mám už za sebou jeden zamklý potrat, takže stresuju ☹

kvakuska
16. led 2016

@chromecci myslím že můžeš být klidná, protože pokud je na UZ vidět žijící plod a bijící srdíčko, tak je jasné že miminko je z něčeho vyživované a tím něčím je právě žloutkový váček, nic jiného to být nemůže ... nevím jestli ti dělali uz přes břicho nebo spodem, přes břicho bývá žloutkový váček vidět hůř, vždycky je ale možné, že je žloutkový váček schovaný za miminkem ... důležité je živé embryo, čili tlukoucí srdíčko ... za dva týdny pomalu začne přebírat výživu děťátka placenta a do 12tt žloutkový váček zanikne ... doktorka ti snad říkala, že se jí to zdá špatné?

zandi
16. led 2016

@chromecci Me v 6-7 tt zloutkovy vacek praskl a 3/4 mi pry vytekli. Ale troska tam zustala a nevstrebala se. Dostala jsem utrogestan aby ten zbytecek vydrzel do toho 12 tydne a zatim dobry, miminko roste 🙂

chromecci
autor
16. led 2016

@kvakuska neřekli nic....byli rádi, že mají další volné lůžko na pokoji. K mému doktorovi jdu až v pondělí, tak jsem trocha zazmatkovala..toto moje druhé těhu je jedna velká divočinka 😀
Kadopádně děkuji za reakci..moc jsi mě uklidnila 😉 snad bude v pondělí všechno OK 😉

chromecci
autor
16. led 2016

@zandi A jak jsi to poznala? až u doktora nebo jsi měla nějaké příznaky?

zandi
16. led 2016

@chromecci Ja to vubec nepoznala...byla jsem u dr. na prohlidce.

cilkat
16. led 2016

Já žloutkový váček taky na UZ neviděla... ale doktorka cíleně hledala srdíčko, ktré tlouklo, takže jsme ho ani nehledaly.

chromecci
autor
16. led 2016

@zandi no tak budu doufat, že si to krvácení sebou nevzalo i ten váček ☹

chromecci
autor
16. led 2016

@cilkat tak třeba jsi ho ty neviděla 😉 možná ho doktorka viděla a ani ti nic neříkala 😉

kvakuska
17. led 2016

@chromecci moc to pitváš ... váček je napojený na plod, aby ho mohl vyživovat, takže odejde váček = odejde plod ... nefunkční váček = miminko není vyživované = nebije srdíčko ... srdíčko tvého miminka tlouklo, tak věř že je vše v pořádku ... věř tvému miminku, že to zvládne a věř svému tělu, že se o miminko dobře postará 🙂

chromecci
autor
17. led 2016

@kvakuska hned jsem klidnější;)ono staci jedna nepříjemná zkušenost a hned je člověk ze všeho vystresovány:|

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru