Ahojte holky, potřebuju uklidnit. Týden jsem si poležela v nemocnici kvůli krvácení a než mě pustili z nemocnice, tak mně udělali kontrolní UTZ. Plod odpovídal dle UTZ 7plus 1 a dle MC bych měla být 7plus 4. No a doktorka neviděla žloutkový váček, ale srdíčko krásně bilo. Stalo se Vám to? Mám už za sebou jeden zamklý potrat, takže stresuju ☹
Já žloutkový váček taky na UZ neviděla... ale doktorka cíleně hledala srdíčko, ktré tlouklo, takže jsme ho ani nehledaly.
@chromecci moc to pitváš ... váček je napojený na plod, aby ho mohl vyživovat, takže odejde váček = odejde plod ... nefunkční váček = miminko není vyživované = nebije srdíčko ... srdíčko tvého miminka tlouklo, tak věř že je vše v pořádku ... věř tvému miminku, že to zvládne a věř svému tělu, že se o miminko dobře postará 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@chromecci myslím že můžeš být klidná, protože pokud je na UZ vidět žijící plod a bijící srdíčko, tak je jasné že miminko je z něčeho vyživované a tím něčím je právě žloutkový váček, nic jiného to být nemůže ... nevím jestli ti dělali uz přes břicho nebo spodem, přes břicho bývá žloutkový váček vidět hůř, vždycky je ale možné, že je žloutkový váček schovaný za miminkem ... důležité je živé embryo, čili tlukoucí srdíčko ... za dva týdny pomalu začne přebírat výživu děťátka placenta a do 12tt žloutkový váček zanikne ... doktorka ti snad říkala, že se jí to zdá špatné?