Prosím uklidněte mě někdo. Jsem teprve v osmém týdnu a už mám 6 kilo nahoře. Beru tedy dvakrát denně duphaston což by mohlo způsobovat i to. Ale hlavně jim večer protože večer mám strašné nevolnosti a musím neustále kousat do nějakého pečiva. Myslíte si že se to zastaví a pak tam bude nějaká pauza nebo to pořád poroste takovýmhle tempem? Měl to někdo stejně? S prvním dítkem jsem přibírala až ke konci a nakonec to dalo 20 kg, ale opravdu to bylo až v tom třetím trimestru, takže tohle mě trochu děsí 😳😳🥺🥺😩😩
Já bych to řekla doktorovi, on se stejně podivý, normální to úplně nebude ani z večerního pečiva
Uklidnit te neuklidnim, ale mela jsem to taky, celkove pak 23kg v prvnim i v druhem tehotenstvi. Ale u me to byla vodaa diky rychlemu narustu vahy me poslal gynekolog na kardiologii, kde objevili vrozenou (!!!) dost zasadni vadu, ktera se u me proste projevila az s tehotenstvim - velky zahul pro telo. Do te doby jsem ja, kavarensky povalec, dopravala svemu srdci relativni klid, takze to proste neprojevilo. Takze za me zbystrit.
Já jsem s první přibrala 23 kilo celkem a z toho 5 už v prvním trimestru. A to jsem kvůli nevolnostem odešla na neschopenku ... Ale já jsem teda v době otěhotnění hodně zhubla ze stresu v práci, takže jsem to v podstatě jen nabrala zpátky na svou váhu, kterou držím už od puberty. A hodně jsem teda zadržovala vodu + jsem jedla jak urvaná pak v druhém a třetím trimestru. Výsledkem bylo 4,4 dítě narozené císařem. Teďka se držím, preventivně mě doktorka poslala do poradny a naordinovali mi dietu. Zatím v prvním trimestru 2 kila dole, od ukončení období permanentní kocoviny 2 kila na hoře.
Ahoj, no. Ja teda taky nemuzu moc uklidnit 🙂
Pribrala jsem 26kg...neustale jsem mela hlad a pocit prazdneho zaludku. Nevolnosti z hladu...
Tak me kazdy uklidnoval,ze to urcite necham v porodnici...ha ha z porodnice jsem sla jen -5kg 😃
Poradne hubnout jsem zacala az kdyz jsem prestala kojit. Maly sal mlicko jak vztekly a neustale jsem mela nekoncici zizen i hlad 🙂
Ted ma maly 2roky a me zustalo jen 5kg nahore.
Takze i kdyz priberes neboj se urcite to zase zhubnes. 🙂 💪
Na vašem místě bych to probrala s doktorkou, přijde mi to hodně.
Přibírala jsem taky hned od začátku, ale v prvním trimestru to bylo tak 4 kg, skončila jsem s +25 a to jsem jedla hlavně zeleninu.
@leninka800 Já šla z porodnice -2 kg, a to jsem porodila 4 kg dítě.
@syslounek já třeba popravdě ani nevím kolik jsem nechala v porodnici, ale do 3 měsíců jsem měla všechno dole a byla na své původní váze. U mě to byla opravdu ta zadržovaná voda, první měsíc jsem se v noci budila úplně durch. 🙄 Ale u malé je prý vážně možné, že jsem si jí takhle vykrmila svými nočními návštěvami ledničky a neustálým mlsáním.
6kg za těch pár týdnů se mi zdá až podezřele moc, to se musíš přejídat a nic za ten den nedělat, jinak si to nedovedu představit.
@adula000 mam stejny nazor, je to faktt strasne mic.Resila bych to co nejdriv na gynde
já jsem přibrala taky hodně kg na začátku, když jsem nejedla tak mě bylo špatně a dělalo mi hodně dobře sladké takže jsem radši jedla a byla v klidu. Nezvracela jsem a žádné jídlo mě nevadilo, sladké miluji :D teď ve 28tt mám 15kg nahoře (plus měla jsem nařízený klidový režim) a kamarádka která je stejně těhotná a furt si mě dobírala tak má 13kg nahoře, takže mě hezky dohnala. Uvidíš co řekne doktor určitě bych mu to řeßkla a nijak se tím netrápila pak to zhubneš 🙂 Mě ta váha už taky nejde tak rychle nahoru a důležité je že je mimčo zdravé 🙂
Děkuji za rady. Řekla bych že jim pořád stejně akorát jsem přidala takové to sem tam kousnutí kvůli nevolnostem. Je pravda že oteklá asi trochu jsem, takže to může být i voda. A ano trochu jsem zvonila, ne že bych celý den ležela ale po spontánním potratu asi před čtyřmi měsíci rozhodně nebudu držet dietu ani sportovat 🤦♀️ Uvidím na další kontrole se zeptám ale na tu jdu až za devět týdnů 😩
na gynekologii na kontrolu jdeš až za 9týdnu?
22 kilo jsem nabrala, pěkně 2 - 3 kg každý měsíc 🙈
@adula000 ano 😁 mám zavolat v půlce září. Malé město, jeden doktor. Ale i tak myslím, že víc kontrol je právě až od druhého trimestru. Mezitím je akorát screening a ten se tu nedělá, ten si musím zařídit zvlášť sama.
no nevím, já mám kontrolu každé cca 4 týdny od začátku těhu.
Můžu tě naprosto uklidnit já také přibrala hnedka ze začátku. Myslím, že hned v prvních pár týdnech už jsem měla pět kilo nahoře. Nakonec jsem měla 19 kg nahoře, ale také jsem to nechala v porodnici. Všechno to byla voda, měla jsem nateklé prsty na rukou o kotníkach ani nemluvím 🤣🤣🤣
@adula000 no mám to i ve zprávě, tož jsem se nepřeslechla.
spíš bych změnila doktora
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Pochybuju, že se to zastaví samo o sobě. Nešlo by večer kousat do něčeho jiného? Upravit jídelníček tak, aby tělo mělo veškeré potřebné živiny, ale v přiměřeném množství a rozumném složení? Nevím, jen tak uvažuju, ale tak velké přibrání v tak krátké době určitě nepovažuju za dobré, snažila bych se to řešit.