Ahoj maminky,chci poprosit o vaše zkušenosti s ultrazvukem v 9.týdnu těhotenství. Byla jsem dnes na kontrole a lékař mi řekl, že se mu nelíbí šíjové projasnění miminka. Že to vypadá,že má v zátylku tekutinu, která může vymizet,ale že z toho může být i vývojová vada. Máte někdo podobnou zkušenost a jak to dopadlo? Díky
U dcerky na scriningu jsem měla taky vyšší nt,podstoupila jsem odběr chór.klku a vše v pořádku,pak to bývá ještě spojováno se srdečními vadami,takže kardio v 16a 20tt a taky v pořádku,dneska mám krásnou a zdravou 3mesicni holčičku
@kolzd ahoj, u mě se jim to nezdálo ještě ve 13tt na screeningu, tak mi za 3 týdny znova brali krev, celý ultrazvuk znovu a nic tam nebylo, prostě to zmizelo 🙂 prý je toto docela častý a hodně často to zmizí. Teď jsem 19tt a jdu dnes zase na kontrolu tak uvidíme ale minule už tam nic nebylo tak dnes to bude určo taky v poho 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
U dcerky to bylo úplně stejné, jako píšeš (akorát v 10.tydnu). Při prvotrimestrálním screeningu bylo už vše v pořádku. Dcerka zdravá. Přeji ať je to stejné i u vás. ❤