8+2 a jsem nachlazená

deniska2
23. únor 2019

Ahojte sem 8+2 .Moc mne trapi ryma a ucpani nos.Lekarny mi poradila sestricka Morskú vodu sprej do nosa...ale nic to absolutne nepomaha.Strikam s Nasivín to je jedine mi pomuze.Nemam chut puse takze ja co spapam je premna bez chute vsechno....trva to uz 2tt a nezlepsuje sa to....dnes sem si delala paru ze solí a nic nepomaha

sudylichozrout
23. únor 2019

@deniska2 mne docela pomaha proplachovat nos slanou vodou. Kup si na to v lekarne specialni konvicku. V tehotenstvi jsem mela prakticky od zacatku ucpany nos, mela jsem tzv. tehotenskou rymu. Zabiraly jen klasicke kapky (Muconasal) plus ten pruplach. Kapky jsem si davala na spani, pruplachy delala pres den. Morska voda a podobny predrazeny bazmeky pro me byly (a jsou) naprosto neucinne.

deniska2
autor
23. únor 2019

@sudylichozrout proplachovat nos slanou vodou 😣😣 to mam dat slanu vodu do nosa ??? A nebo jak .....je to hrozne necítim chute jidla ani pachy jako kdyz jim tak si jidlo nevychutnam

puhelin
23. únor 2019

Ja jssm 18tt a uz jsem od zacatku poctvrte nachlazena, vysilena a fakt nastvana, protoze mam jeste temer 2letou dcerku, kterou nechci zanedbavat. Resim to jen smrkanim, protoze uz mi nic nepomaha. A odsavam Nosatkem, ktery tu mam po dcerce.

deniska2
autor
23. únor 2019

@puhelin to musi byt hrozne .Nemuze to byt tim ze treba mame slabu imunitu 🤔🤔🤔 ja mam teda rymu zltou a prez den mam jen vodnatu rymu.Skusim si udelat proplach snat mi to aspon trocha pomuze

olga_
23. únor 2019

@deniska2 Zkus inhalovat Vincentku. Radím pořídit ultrazvukový inhalátor (máme Little Doctor). Využiješ pak i s dítětem/dětmi, takže za mě dobrá investice obecně.

anita003
23. únor 2019

Taky jsem trpěla cca první 2 měsíce na ucpaný nos... A taky jsem neměla vůbec žádnou chuť... Normálně jsem si stříkala sprej z Dr.Maxe Xylometazolin a to zabíralo pěkně...

miba10
23. únor 2019

@deniska2 tak tohle jsem přesně měla v prvním teho a měla jsem to 3 týdny. Jediné co pomohlo byl Jitrocelovy sirup, Septilen a Paralen. Dr mi řekla, že jako těhotné mi nedoporučuje žádné kapky do nosu, že kuli nějakým látkám, už si nepamatuji. Takže jen tu mořskou vodu což byl nulový efekt. Teď to mám taky ale už jsem 29tt. Nicméně nemůžu pořád nic, takze opět jedu jitrocelovy sirup, Paralen a cajicky.

brookmichaela
23. únor 2019

Já měla v obou těhu rýmu - těhotenskou rýmu. Nic mi nepomáhalo.Byla jsem s tím i na orl a i dr říkala, že moje natelklá sliznice se "neslučuje s životem". Že mi může napsat nějaký slabší kortikojdy (což jsem nechtěla) nebo ať si stříkám do nosu Muconosal. To jediné mi pomáhalo. Takže já si ho stříkám ráno a pak před spaním. Abych vůbec přežila 🙂

marketa11112
23. únor 2019

Ahoj, ja v tehotenstvi trpela..ryma v kuse
lekarka tvrdila, ze kapky do nosu nevadi, ze jde o lokalni lek . bala jsem se. Ale dusila jsem se. Me zabira jen sanorin. Jsem alergicka. Takze jsem v lednicce mela lahev vincentky. Prelevala do lahvicky a vzdy pridala jen par kapek sanorinu. Zachranilo mi to zivot. 🙂). Po porodu zadna ryma. I jarni alergie o moc mensi...

puhelin
24. únor 2019

@deniska2 Urcite to s imutinou souvisi :( Nedelam si iluzi, ze jsem na tom dobre. Telo je oslabene a sedne na neho kazdy bacil...

verumon
25. únor 2019

Já jsem byla také nachlazená a co se týče kapek do nosu nebo Paralenu,tak ten je v 1.trimestru zakázán. Jsem i zdravotník, takže opravdu nedoporučuji v 1.trimestru nic takového. Septilen je jediné co si můžete vzít na bolesti v krku, jinak se poradit vždy s lékařem nebo lékárníkem.

biedronka10
25. únor 2019

Taky uz se s tim s...... u 14 dni a chyta me des uz a zoufalstvi, od bolesti kosti, hlavy, dutin, kasle pres spatny dychani na pruduskach. Jsem ve 31tt momentalne, takze k tomu je mi naprd i jako s tehu potizema. Dcera (19 mesicu) nemocna uz tyden, kdy v noci se budi davenim z kasle a tim padem uz tyden, kazdou noc naspim 3 hodiny, pres den odpocinek neexistuje, dcera neni moc spaci, a ja mam milion prace a povinnosti, k tomu nemocny i muz, ktery ale dela hrdinu a lita po praci, no a jako bonus mam plnou pusu aftu a oparu, takze se kloudne ani nenajim. U doktoru se stridame prubezne, ale je to k prdu. Proste se snazim do sebe cpat vitaminy a nahrivat se vecer teplou vodou, aspin mi to vzdy trochu ulevi.

leymea
25. únor 2019

Tez jsem mela rymu v prvnim trimestru. Docela dost dlouho, snad nejaky dva mesice. Bala jsem se, ze budu mit tu tehotenskou rymu a budu ji mit az do porodu. Nastesti ne. Kapky do nosu jsem mela Stopryma a nejak to nepomahalo, ale klasicky kapky jsem nechtela. Preju at se ji brzy zbavis.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru