Ahoj holky. Mám otázku... Dle MS jsem 8+6TT, včera jsem byla na druhé kontrole, dle ultrazvuku jsem 5+4 a samozřejmě, jak jsem čekala, doktor viděl pouze prázdný gestační váček, bez žloutku, plodu. Žádná tečka, prostě nic.
Říkala jsem mu, že ovulace nejspíš proběhla později, protože mám i 32 dní dlouhé cykly, proto může být plod mladší, no odpověděl, že na ultrazvuk to nemá vliv. Krev samozřejmě nevzal, že prostě jen vyčkáme do příštího pátku a pokud nic, tak vyčištění. Hleděla jsem na něho, protože v 5+4 dle UZ přece ještě nemusí jít vidět vůbec nic ne?
Jsem z jeho reakce docela vedle, protože jen proto, že nejsem tabulková, tak už hned vyčištění?
Pište cokoliv si myslíte, klidně i ty negativní či špatné závěry, jsem už velká holka, nehroutím se z toho. Prostě budu bojovat do poslední chvíle
Rozdil tri tydny je dost. Vycisteni muzes odmitnout. Naridit ti to nikdo nemuze.
@cysticka Ano ano, ty 3 týdny mě taky překvapily, jenže můj doktor je prostě 60ti letý dědula, který mi toho moc neříká... Nedozvěděla jsem se vlastně nic.
@tycinkatwix vzdyt ti rekl dost. Co by jsi chtela slyset? Nerejpu! Jen se ptam. Mam za sebou zamkle tehotenstvi a vic nez ty jsem se toho taky nedozvedela.
@tycinkatwix Pokud mas cykly az 32 dnu, tak ovulace probehla nejpozdeji 22. den cyklu, coz je oproti lekarskemu pocitani o tyden opozdene. Stale ti tam hapruje 14 dnu a vypada to, ze se embryo nevyvijelo. S tehotenstvim bych moc nepocitala, bud se rozkrvacis, nebo budes muset na revizi.
@tycinkatwix rozdil tyden by byl v norme, ale 3 tydny je moc. Jen bych zvazila revizi a potratove tablety, za me setrnejsi. Ale to je na Vas. Hodne stesti
@cysticka Třeba jsem se vůbec nedozvěděla, proč mi teda nevzal krev. Řekl, to nebudeme řešit. Říkám, dobře, mám za sebou už jeden potrat, mám to zapsané v kartě. Doktor, jo? Nevšiml jsem si :D... Pane doktore, kdybych musela na revizi, kdy se můžeme začít snažit?... To nevím... :D :D Tak jsme spolu zavtipkovali a šla jsem domů
Děkuji holky 🙂)... Jak říkám, beru to sportovně, příroda ví, co dělá.
@nikishkaaaa Potratové tablety?... Něco jsem o tom slyšela ale nějak detailně nevím, oč jde. Každopádně děkuji za reakci 🙂
@tycinkatwix tak to mate muj obdiv, ja jsem sve zamlkle tehu dost obrecela. Hlava vedela, ze lepe v 9tt nez treba postizene dite, ale srdce to citilo jinak...jste fakt statecna
@nikishkaaaa Ano, máte pravdu. Já hodně oplakala první potrat, myslela jsem, že snad umřu žalem. Teď se zadařilo podruhé, tak jsem si v hlavě srovnala, že to nemusí prostě vyjít a hlavně se na to nesmím upínat. Srdíčko bolí, ale jak píšete vy sama.
@tycinkatwix já jsem to teď bohužel měla. bojovala jsem stejně, protože mám i 39 dní cykly, bohužel to dobře nedopadlo. ráda bych napsala něco jiného.
@tycinkatwix za nic, po revizi se doporucuje pockat 3-6 mesicu (vetsina 6) po potratovych tbl. se ma dodrzet sestinedeli a max.1 menstruace. Zavedli mi do pochvy 2 tbl. po 3 hodinach v cekarne dalsi 2 tbl. a sla jsem domu. A tam jsem zacala krvacet a potratila v klidu domova. Bolest asi jen 15 minut, jako pri silne menzes, aspon za me. Hned se mi srovnal cyklus. A ted se snazime znovu
@tycinkatwix jj mate pravdu podruhe se na to clovek uz tolik neupina a pocita i s jinym nez dobrym koncem. Moc Vam drzim pesti na dalsi pokus
@krisvm V pořádku, opravdu se tohle prostě stává. Kamarádka musela takhle opustit dvojčata. Moc nadějí tomu nedávám a když to nedopadne, svět se nezboří. Opláču to určitě, nejsem stroj, ale budeme se snažit dál
@nikishkaaaa Aha aha, tak tohle jsem nevěděla. Děkuji mockrát za informace! Určitě se na to zeptám, pokud to bude potřeba. I Já Vám držím palce!!... Jste zlatá, děkuji
@niki1107 ano ano, byla jsem na druhé kontrole, protože před 4 týdny jsem měla preventivní prohlídku a dle meškání MS rovnou udělal UZ a samozřejmě jen sliznice, víc nic. Teď o 4 týdny později váček bez ničeho. Já se nestresuji. Vím, jak to prostě může a taky nemusí vyjít
@tycinkatwix Na prázdný gestační váček bych si teda další týden min počkala. Já měla lemrouše až o týden a něco zpoždění. V Motole do mě ryly utz dvě krávy asi hodinu, že jsem odcházela totálně rozrejpaná, krvácela jsem a psychicky zničená, protože jsem měla jít na revizi. Opět. I kdyby tak to bylo prý mimoděložní. No vysr... jsem se tam na ně a jela na chatu, kde jsem nic nedělala a pak si zašla a potvrdilo se těhotenství.
Rozdíl 3tydny je dle mého moc
@moncicakhj No teda... Dokážu si představit, jak znechucený člověk musí po takovém absolvování být...
@lachtanice86 Ano, dle mého taky
@tycinkatwix mám za sebou obe varianty. I revizi i tablety. Do tablet bych už nikdy nesla. Bylo to dost desivy. A 7 měsíců po nich totálně rozhazena MS. Měla jsem ale tablety co se polykají. Zastaví to chemické reakce těla, aby se těhotenství už nevyzivovalo.
@loylii Rozumím. Teda, to zní děsivě už i z popisu
Ja po revizi vyckala 6nedeli, jednu ms. Druha uz nedosla. Cekat pul roku je zastarale. Jakmile je pritomna Ms, telo je ready
@tycinkatwix Obávám se, že tohle je celkem jasné. Bohužel to, že máš cykly o 4 dny delší, než je obvyklý průměr, nemůže způsobit rozdíl ve stáři embrya větší než 3 týdny. Navíc 8+6 není osmý týden, ale poslední den 9 tt, skoro desátý... Ale lidské tělo není stroj a zázraky se občas dějí. To, že chce doktor v takovéhle situaci týden vyčkat mu slouží ke cti, standartní to určitě není, řada lékařů by tě rovnou objednala na revizi. Krev je v téhle situaci zbytečná, tělo si obvykle uvědomí, že se zárodek nevyvíjí, o dost později, než to zjistí ultrazvuk, takže hcg ti zatím klesat nemusí.
Pokud by to skutečně nedopadlo dobře, a musím říct, že nějaký předvánoční zázrak bych ti opravdu moc přála, tak doporučuju informovat se i o jiných variantách ukončení neprosperujícího těhotenství než je pouze revize (různé tipy potratových tabletek, čekání na spontánní potrat...). Revize má sice obrovskou výhodu v tom, že je rychlá, ale také velká rizika do budoucna - mezi velmi časté komplikace patří třeba zhoršené odlučování placenty po porodu nebo srůsty, které pak komplikují další otěhotnění. A čím víc revizí žena za život podstoupí, tím je toto riziko vyšší. Jako základ může posloužit třeba tenhle článek https://www.maminkam.cz/jak-potrat-probiha-a-le....
@tycinkatwix
@nikishkaaaa po revizi 6 mesicu? Nechtela jsi napsat tydnu?! Ja mam za sebou 2 revize, pokazde jsem pockala sestinedeli plus jeden cyklus, abych vedela, ze je vse ok a sli jsme do toho. A zadny problem, zdrave tehotenstvi a mam 2 deti. Cekat po revizi 6 m je prezitek
@janedv ne, chtela jsem napsat 6 mesicu ;) tak mi to bylo receno 2x v nemocnici, jednou u obvodniho gynekologa. Je pry potreba radne zhojeni delohy, jinak je riziko dalsiho potratu nebo komplikaci v tehotenstvi o hodne vyssi. Nez me zacnete kamenovat, tak podotykam, ze toto mi bylo receno, a jiste je spousta zen, ktere to nedodrzely a maji zdrave deti. Ale bohuzel jsoh i ty, ktere opravdu znovu potratily nebo rodily v 23tt. Ale to je na kazdem, jak se rozhodne. Verim, ze i nazory gynekologu se ruzni 😉
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Myslím, že to nevypadá dobře