Ahoj holky. Asi budu mít " blbe" otázky ale přesto.. dnes jsem byla na kontrole a mám potvrzené bijící srdíčko 😉 Chtěla bych vědět co bych teď vše měla absolvovat krom návštěv gynekologa.. jste v nějakém kurzu pro prvorodicky? Co znamena ta poradna? Tam se musím objednat nebo je to automaticky? Je někdo kdo je v 7 tt a vi otom více? Dekuju
Gynekolog ti vše řekne (až ti dá průkazku, pošle tě na laborky a k zubaři, tam půjdeš ideálně dvakrát, ale to nespěchá....) - čekají tě dva screeningy - v 16. tt a pak ještě jeden později, kde se zjišťují případné vady. To je asi zásadní. Pokud chceš rodit v Praze, tak ve 14+0 se musíš jít registrovat do pražské porodnice. Všude jinde je to později, pokud vůbec. No a čeká tě samozřejmě spousta čtení o porodu, těhotenství, výživě atd. 🙂
@xxkatka90 Do poradny by te mela objednat sama doktorka,chodi se od 12tt to dostanes i průkazku,aspon to tak bylo u me,kazdou navstevu v poradne musíš mit sebou moc,zvazi te a zmeri tlak a doktorka vysetri,me třeba dela utz kazdou navstevu.Doktorka te posle na odber krve,kde se zjistuje krevni skupina a pohlavni choroby,take te ceka ve 12tt první screening který není povinny a pokud na nej budes chtit tak si ho musíš zaplatit ale většina pojišťoven na nej prispiva nekde ho i cely proplaceji.Ale vse by ti doktorka mela rict.klidne se prihlas do tehulek tak ti taky na další dotazy odpovi
@xxkatka90 Poradna jsou pravidelné kontroly u Tvého gynekologa, na které Tě vždy objedná. A kurzy jsou podle mě zbytečné. Aspoň teda já jsem porodila dvě krásné holčičky i bez kurzů 🙂
Ahoj, napíšu Ti mé zkušenosti, které zatím mám. V 7 tt mi také bylo potvrzeno bijící srdíčko, za 4 týdny (11.tt) jsem byla objednaná do poradny, kde jsem dostala těhotenskou průkazku a jak už psala dolezalovalucie, tak mi sestřička změřila tlak, zvážila mě a zkontrolovala moč, poté mě vyšetřila paní doktorka a udělala mi ultrazvuk. Ve 13.tt jsem byla na screeningu v genetickém centru v Plzni, kde jsem absolvovala 3D ultrazvuk + odběry krve, zaplatila jsem 1.000,-. 15. a 19. týden opět poradna, teď už bez ultrazvuku, jen si paní doktorka poslechla srdíčko miminka, také mi měřila pánev a bříško, dělala cytologii. Mezi tím vším kontrola u obvodní lékařky, zubaře a odběry krve kvůli krevní skupině, pohlavním nemocem atd... Za týden mě čeká 2. ,,velký,, ultrazvuk kvůli vyloučení vývojových vad.
Na žadné kurzy se nechystám.
Také jsem nevěděla co mě čeká, ale nemusíš se bát, všichni Ti poradí a tvým těhotenstvím Tě provedou 🙂
Jinak zubař a praktik nejsou povinní, vlastně ani test na cukrovku, ale přežít se to dá...
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@xxkatka90 najdi si diskuzi podle termínu tvého porodu, např březnovky 2018 , porod v březnu 2018 atd.