Ahoj holky včera jsem byla u doktora . Podle ms mám být 8+6 ale měla jsem asi později ovulaci. A doktor řekl , že jsem v 7 týdnu a ze se mám připravit na to nejhorší :/ ze tam není srdíčko . Objednal mě na pondělí s tím ze když tam nebude srdíčko tak mě pošle na revizi . Ale jsem z toho strašně špatná . Myslíte že je stale naděje, že to srdíčko tam v pondělí bude ?
@karoliiina20 může být a nemusí... u mě bylo vidět v červnu srdíčko s rozdílem pár hodin (v sobotu odpoledne nemocnice Příbram, v neděli odpoledne nemocnice Mělník) a taky záleží na citlivosti UTZ. Sice to nedopadlo, v noci na pondělí pak plod zkolaboval a následovala revize... ale podle mě není nic ztraceno, pokud jsi měla ovulaci později. Před revizí v nemocnici dělají UTZ taky anebo si ho můžeš ještě vyžádat.
@felis já jsem byla hned asi po 2 hodinách v nemocnici na ultrazvuku ale tam mi řekla to stejné :/ a četla jsem ze spoustu lidi měli srdíčko až později . Nechci si připustit ze bych o to miminko přišla :(
To mě mrzí. Těžko říct, kdy se ještě může objevit. Já tohle zažila dvakrát. A nikdy tam nebyl prostor pro mýlku. Byla jsem ještě znovu na utz při objednání na revizi, pak utz při příjmu a pak ještě utz přímo na sále. A ta revize samotná byla za několik dalších týdnů, takže bylo dost času, aby to ještě dopadlo. Ale nedopadlo, no. U Tebe držím pěsti. Vím, že je to těžké, ale je to hop nebo trop.
@biciklissie ano psychicky to moc nedávám :/ a ty jsi měla dvakrát zamlkle těhotenství ? :/
Ja mela prvni kontrolu 6+1tt a bylo videt uz i srdicko
Zasla bych si 2x na odber hcg jako samoplatce. To uz ti napovi
@karoliiina20 Úplně chápu, je to opravdu hodně náročná situace. Ony už i ty hormony asi pracují, tak je to těžké. Ano, měla jsem první zamlklé. Z dalšího těhotenství mám dceru. Pak další zamlklé s dvojčátky. Jedno se vlastně téměř nezačalo vyvíjet a druhé o nějaký týden později. A z dalšího těhotenství mám syna. V obou případech jsem byla na revizi.
@biciklissie aha a za jak dlouho po revizi jsi otěhotněla ? No já vím ze někdo tomu nechá volný běh a potrati sami ale na to bych psychicky neměla :/
V mém prvním těhotenství se srdeční akce objevila v 8. týdnu. V sedmém týdnu jsem byla poprvé u doktorky, ta říkala, že velikost plodu odpovídá, takže to nejspíš bude v pořádku, ale pozvala si mě raději za týden a tam už bylo vše úplně ok 🙂. Abych se tomuhle vyhnula, tak ve druhém těhotenství jsem šla na první kontrolu až v 10. tt.
Držím palce
@karoliiina20 Na revizi ale nemusíš jít, pokud nechceš, ne? Prostě bych počkala třeba další tři týdny, pakliže to není ohrožující tvůj život. Lepší počkat, než něco uspěchat. Počkej a držím palce.
Jestli nemáš nějaké zdravotní problémy, tak bych ještě počkala týden dva.
Dobře určitě počkám . Jsem z toto strašně ve stresu cely den nic nedělám a jen brecim . V pondělí jdu na kontrolu.
@karoliiina20 No, já spíš mluvím o 20 hodinách než o dvou. On Ti nikdo neřekne, jak to dopadne... chápu ten strach. I tomu odporu k faktu, že to dopadnout nemusi dobře. Pokus se být, co nejvíc v klidu. Dělej o víkendu, co Te těší. Zamestnej hlavu. Poplac si v klidu.
Může to dopadnout tak i tak. Při obou variantách půjde život dal. I když Ti to teď tak nepřijde.
Určitě bych zašla i k jinému dr. A počkala.
A mluv o vsem se svým mužem.
Potratila jsem v 7+0, plod odpovídal 5+6 a srdíčko tlouklo sotva 24 hodin, ale já krvacela, měla jsem bolesti. Beru to tak, ze se priroda postarala o to, aby se nenarodil nemocny človíček. Ty nekrvacis a o bolestech jsi nepsala. Ještě to může být vše ok.
Držím palce!
@felis děkuji moc . Já furt tak nějak doufám ze to bude ok . Mě jeste více vystrasila ta doktorka v nemocnici ta mi řekla ze mám šanci 5 procent . Ale byla tam i segra která ji říkala ze to určitě odejde samo , krvacela a teď je v 6 měsíci . Tak nějak doufám ze se u mě taky spletla
@karoliiina20 Mě doktorka doporučila počkat tři MS než se zase budeme pokoušet. Tak jsme to dodrželi a otěhotněla jsem pak po pár měsících. A totéž podruhé. Vím, že někdo dá přednost přírodnímu řešení. Ale já na to revizi čekala až do 12. tt a nic se samo nestalo. Akorát jsem špinila s různou intenzitou. Byl to akorát záběr na psychiku, tak jme byla ráda, že se to vyřešilo lékařsky. Totéž podruhé, ani stopy, že by se to stalo samo, akorát jsem se trápila.
@biciklissie asi tak... ve mě se plod zasekl a rozhodně to nevypadalo na odchod. Měla jsem bolesti různé síly, jak tělo chtělo, to vypudit. Věřím, že za pomocí nějakých bylin, by se to i povedlo, ale! Ten pocit po kyretáži, kdy mě nic nebolelo a úleva! Nesmírná úleva, že je po všem.
@karoliiina20 a když to nebude ok, tak jde život dál... je fajn, se pak pustit do neceho, do nejakeho projektu... ja si uz pred tim naplanovala kurzy a byly jsme s dcerou v Aqualand Moravia a mohla jsem tam blbout, jak jsem chtela. Byla jsem pak po potratu na kontrole po 6ti nedělí a bylo vše v naprostém pořádku. Důvěřovala jsem svému tělu a ovulaci i výšku sliznice pěkně zas nahodilo jako před potratem. Není to konec světa. Je to život. A ten jde naštěstí dál. Nikdy nevíš, jestli by se nenarodil mrzacek anebo bys nepotratila v pozdějším tt. Prijimej obě varianty. Vím, že je to šílené na psychiku. Povídej si s miminkem, že mu věříš... chapu spravne, ze je to pro Tebe o to těžší, připustit si obě varianty, ze je segra tehotna...?
A teď uz nepředjímejme. Má být krásný slunečný víkend, tak si naplánuj nějakou procházku, uvař dobré jidlo, přečti knizku a vnímej, jak je svět hezký.
@felis ne já jsem rada ze je segra těhotná . Měla na začátku taky problémy a byla jsem při ni . A teď ona je při mě . Jo já nemám moc dobrou psychiku a smířit se s tím ze to proste nevyjde a přijdu o mimi .. bohužel nedokážu nic dělat jen lezim v posteli a každou chvíli brecim …
Jsem četla spoustu dizkuzi kde měli srdíčko až později . Takže tiše doufám ze to bude i u mě .
Za mě bohužel, v tuhle dobu už by srdeční akce být měla. U mě byla vždy v 6tt. Víš kdy byla ovulace, nebo poslední ms? Pokud jsi dle ms nějaký skoro 10 týden a dle velikosti osmý, pak by vážně už být mělo… někdy se stane že jw později, ale z důvodu pozdější ovulace, nebo dlouhých nepravidelných cyklů,..
@lilian2111 poslední ms jsem měla 18.cervence a ovulace podle testu jsem měla 16 den cyklu ale nevím to přesně jestli to bylo 16 nebo třeba 17 . Takže myslíte že není šance ?
@karoliiina20 Ahoj, moje osobní zkušenost - u prvního miminka doktorka viděla srdíčko až v 9. týdnu a krvácela jsem sem tam snad až do půlky těhotenství. Kdybych šla na kontrolu později, tak bych se aspoň vyhnula zbytečnému stresu 😎 u druhého jsem například na začátku třetího měsíce krvácela hodně a jasně červenou krví a taktéž to nic nebylo...
@angelinie až b 9 týdnu ? A byla jsi na kontrole třeba v 8 týdnu ? Já mám strašný strach . Já mám k dětem strašně blízko cely život jsem dělala chuvu a mít dítě je muj největší sen . Ano když to nedopadne teď budu se snažít za par měsíců ale ten pocit ze jsem potratila na to bych nikdy v životě nezapomela a vždy to bude ve mě .
@karoliiina20 jj, byla jsem předtím na několika kontrolách právě a nikdy nic, až v tom 9. týdnu, takže to byly fakt stresy. Ale rozhodně bych šla ještě na kontrolu k jinému lékaři, než bych svolila k případné revizi, po této zkušenosti.
@angelinie Já byla v nemocnici ale tam proste ten přístup mi nepřijde ok . Ještě to byla ambulance . To věřím to já teď nemůžu nic dělat . Jela jsem jen nakoupit a po cestě tam i zpátky mi tekly slzy . Opravdu doufám ze v pondělí tam to srdíčko bude .
@karoliiina20 dle ovulace jsi nějaký 9-10tt, to by podle mě to srdíčko být mělo, no 😕
Určitě bych ale ještě počkala třeba týden. To byla první kontrola? Roste to těhotenství alespoň?
@lilian2111 byla jsem tam 2 týdny a něco zpátky . Řekl mi ze jsem v 5 týdnu a po 2 týdnech a něco mi řekl ze jsem v 7 týdnu takže asi ano
Taky jsem mela akci “pozdeji”. Doktor me tehdy uklidnoval, ze kdyby nebyla v 8tt tak uz to mozna dobry nebude ale ze je to furt hodne casu. Drzim palce…)..
@karoliiina20 Tak bych ještě určitě počkala, pokud roste, tak by to nemuselo dopadnout špatně
@pampeliska1313 a kdy přesně jsi to srdíčko měla ? 🙂 Já stale doufám ze tam to srdíčko bude ..
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@karoliiina20 no to už je trochu na hraně no v tuto dobu už většinou bejva uvidite na další kontrole