7.tt, ale doktor flegmouš 😃. Poradíte?

flowerstone
7. zář 2020

Ahoj holky, dnes jsem byla na podruhé na gynde kde byl doktor i překvapen ze nám to hezky roste takže jsem v 7tt a videla jsem toho maleho bobka už co má necelých 10 mm. Ale doktor je hrozny flegmatik a musela jsem se ho ptat jestli teda bije i srdicko ? A na to mi řekl jen ano, to by jste neměla takový plod. A to bylo všechno ale ze by mi někde ukázal ze to bije nebo tak.. tak to ne za týden mě poslal na krevní testy už. Tak já nevim. VAm doktoři ukazovali kde to bije a slyseli jste to?? Nebo ne?

mzacikova
7. zář 2020

Doktor mi srdíčko pouštěl, ať ho slyším a 1. den 7.tt hezky vysvětloval co kde vidí. Některé věci vysvětluje dost, ale na některé (pro mě daleko víc podstatné) se musím často ptát sama. A to nejen v těhotenství teda

mamikry
7. zář 2020

Berte to pozitivně, dokud doktor nic neříká, znamená to, že je vše ok, jak ho začnete víc zajímat, je něco špatně. 😉 Já jsem si na to už zvykla. 😆

deaneira29
7. zář 2020

Ano vše vysvětlil ukázal kde co je a pokaždé pouštěl aspoň srdíčko pokud nedělal ultrazvuk

palja
7. zář 2020

Ano, moje doktorka to vždycky prožívá. Ona sama říkala, že je vždycky ráda, když těhotenství prospívá a proto tu práci taky dělá, naplňuje jí to. Napřed se díváme na srdíčko a pak komentuje.

e7
7. zář 2020

Mě lékař od začátku říká kde co je a vysvětluje a občas přihodí i nějakou zajímavost 😁 i mimo těhotenství když dělal ultrazvuk tak mi ukazoval a říkal 👌 zato minulý lékař mi neříkal vůbec nic a z toho jsem byla dost špatná

nattt
7. zář 2020

Mne na prvni prohlidce rekl (zastupujici) dr suše "no tak jste tehotna..ale to uz jste vedela" 😀 ...ale dalsi kontroly uz byl vic v poho. Prijde mi, cim dele jsem tehu, tim jsou prijemnejsi a berou me vic jakoze teda "fakt jsem tehotna", po vypsani tehu prukazky tim spis, i sestra se vic zacala usmivat 😀 takze nezoufat a kdyztak se ho normalne zeptej, at ti to srdicko ukaze, at ti vysvetli atd. Ja se taky naucila ptat. Ale taky mi ten muj dr prijde dost flegmos, pry klidne muzu jist kaviar 😀 coz si nemyslim (mozna to muze byt v poho, ale riskovat to nebudu)

klokanka31
7. zář 2020

@flowerstone Já byla v 7.tt taky na gyndě a doktorka mi ukázala, kde bije srdíčko, kde je hlavička...

vaseli16
7. zář 2020

Ano, me doktor vse ukazoval i srdicko, jenze ja tenkrat zapomnela bryle tak jsem to orvala ze ho nevidim 🙈

nina004
7. zář 2020

Mne dr tiež neukázal srdiečko. Musela som sa ho pýtať či bije. Ale keď som sa spýtala ,to už som bola oblečená ,tak mi na monitore ukázal ,kde je. Ale zvuk som nepočula. Prehliadka u môjho doktora trvá Max 5min aj s obliekaním 🤷

flowerstone
autor
7. zář 2020

@nina004 a to jsi byla v kolikatem? A teď jsi ? Už bije ?😃 jako já věřím ze bije! To by snad doktor nemohl ani lhát haha . Zase řekl ze jsou to dnes super zprávy ze mu začíná dobre den.. tak to asi jen tolik nehroti

nina004
7. zář 2020

@flowerstone Bola som 8+0 a na monitore som videla už peknú machuľu. Vždy si pýtam po utz aj fotku a doma si ich pozerám. Sám od seba mi foto nedá,ale keď si popýtam,tak nemá problém. Teraz zajtra začínam 12tt a dúfam ,že je všetko ok. Od toho vyšetrenia,kde som videla srdiečko som u dr nebola. Určite by ti neklamal. Inak mne vždy píše aj správu,ktorú prikladám do teh.preukazu a tam bola napísaná aj akcia srdiečka. Tebe nedal papier?

flowerstone
autor
7. zář 2020

@nina004 mě řekl ze dává vždy tehotensky průkaz v 9 tydnu tehotenstvi. Až se asi vyloučí i některé nemoci atd. Takže ne zatim mám jen papir na krev vůči genetice. A v 9 mám přijít což je za dva týdny .

A přesně jak říkáš já si to musela jit vyfotit sama mobilem (kamoska co už bude rodit k nemu taky chodí a rikala ze ji fotky taky vůbec nedával)
Nevim proč je takový .. přitom mě nějak nevadí ale čekala bych trochu víc

daasqua
7. zář 2020

Někteří takoví jsou. Mně to teď taky neřekla, byla jsem v 8tt a potom 10tt, jen řekla délku, na srdce jsem se musela zeptat, ale tvářila se, že to by asi mimi od 8tt do 10tt nevyrostlo, kdyby netlouklo, tak co se ptam. Minule tehu byli obecné dost skoupí na slovo, neplatila jsem megahypersuper VIP poplatky, tak jsem jim očividně zaclanela. Na poradnách vždy jen skoro ve dverich-potize nějaké? Ne, tak zase za měsíc přijďte. Vůbec žádné vyšetření či utz.

bauerka7
8. zář 2020

@flowerstone Já byla před dvěma týdny poprvé. Jsem po mimoděložním a čekala jsem větší dohled. Každopádně nic. Srdíčko jsem slyšela. Jen jsem se ho po UTZ ptala jestli je tedy v děloze. Řekl mi, že ano a pak ať jdu ještě jednou na lehátko aby si zkontroloval vaječníky. Aby nebylo dvojí těhotenství. Že, prý jsem ho s těma otázkama znejistila. 🤷‍♀️ Říkala jsem si: "no super to by měl asi zkontrolovat hned ne?!" Kontrola 10 minut a při odchodu mi řekl: "tak teda gratuluju". No a sestra se mě zeptala jestli od ní něco potřebuju. Říkám pan doktor mluvil o nějakých práškách. Nevím jak se jmenují, mám si je koupit sama nebo mi dáte recept? A ona mi odpověděla: "já nevím o čem jste se tam bavili" 🤦‍♀️ a pak koukla do karty a jeee ještě, že jste se zeptala, jsou na recept. Foto nic, zpráva nic. No ve čtvrtek jdu znovu tak uvidím 🤣 každopádně držím Vám palce ať je vše v pořádku 😍

95newmommy2020
8. zář 2020

Měla jsem svého gynekologa, ale tehdy jsem ho moc neřešila. Víc jsem řešila v CARu. Když jsem konečně po několika nevydarenych pokusech transferu otěhotněla po inseminaci. Tak jsem celá nadšena šla na kontrolu tehdy k mému gynekologovi. Byla jsem 6+2 na kontrolu jsem samozřejmě šla s manželem. Jeho to zarazilo, ale řekl teda ze ať jde když to chci, ale jakoby tónem jak kdyby se divil tomu požadavku. Našel gestacni Vacek, ale taky nám nic neříkal. A srdíčko nebilo. Ještě tam nebylo proste. A on ten hajzlik řekl ze mě objedna na další týdnem a pokud tam nebude srdeční akce tak mě objedna na revizi. A řekl to úplně chladným a nezúčastněným tónem.
Ani fotku nám nedal. A tohle byl zážitek, kdy jsem okamžitě změnila doktora na doktorku. A byla to ta nejlepší věc co jsem udělala.
Doktorka jakožto žena byla aktivní, kontrola v 8+3 srdíčko už naštěstí bilo krasne. Vše nám pustila, dala nám fotky, vše nám vysvětlila. Až do porodu, na každé kontrole ultrazvuk s fotkou, potvrdila nám na 100% pohlaví a trefila se.
Opravdu za sebe muzu doporučit změnu doktora, abys nebyla frustrovana z toho, ze ti nebude dávat fotky, nebude třeba dělat ultrazvuky na každý kontrole, nebude ti říkat co a jak je. Mě by to hrozne vadilo.

vineta
8. zář 2020

@flowerstone Mně s tím v takhle raném stadiu nikdy tedy doktoři žádný štráchy kolem nedělali, prostě jen je to tam, akce není/je- nic bych si z toho fakt nedělala, podle mě potkávají až příliš neprosperujících těhotenství na to, aby v 7 tt pomyslně “bouchali šampáňo” a dělali fotky.Počkej na pozdější kontroly a pokud bude pořád tak skoupý na slovo, tak se holt ptej. Gratuluju a držím palce

flowerstone
autor
9. zář 2020

@vineta no právě, myslím ze to tak má nastaveny. Hlavně jsem u nej byla před 2 měsíci kdy jsem samovolně potratila. Tak to asi tak brzo neřeší ale jinak je prave moc milý... tak tomu ještě šanci dam ..

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru