6tt+6, neznatelná srdeční akce a malá velikost embrya

aloulou
30. srp 2017

Ahoj holky,
jsem tu nová a budu moc ráda za každou odpověď a zkušenost, o které mi napíšete. Jsem těhotná, podle MS 8+2, podle UZ bych teď měla být 6+6. Včera jsem byla poprvé na kontrole u svého gynekologa, který mi řekl, že embryo má teprve 3mm a není vidět žádná srdeční akce, už před týdnem jsem ale byla na UZ v Praze v Gennetu, kam jsme s manželem kvůli problémům s otěhotněním už několik měsíců docházeli, a tam mi potvrdili vitální jednočetné těhotenství a prý už byla znatelná i srdeční akce, v té době podle UZ určili stáří 6+0, velikost 3mm a předali mě do péče mému gynekologovi. Zajímalo by mě tedy, jestli se Vám některé stalo, že miminko má skoro na konci 7. týdne stále jen 3mm a není slyšet srdíčko? Myslíte, že je možné, že na jednom UZ slyšet bylo a u jiného lékaře o týden později ještě ne? Gynekolog mi dal ještě týden času, ale pak prý už bude nutná kyretáž, ať prý se s tím smířím raději dopředu, že je zřejmé, že se přestalo vyvíjet. Je to pro mě strašné, snažíme se o miminko už hodně dlouho a tohle je pro nás velká rána a to čekání na příští týden je nesnesitelné. Děkuji moc za odpověď.

lenik93
30. srp 2017

No ja to měla tak, ze sem byla na UTZ 6tt+4 (dle utz) srdicko bylo... dalsi KO az v 10tt+4, ale tam mi řekli, ze plod odpovida teprve 7tt+3... ani ne tyden po srdicku byl konec.. ale přišlo se na to az v 11tt.. kyretaz byla...
Ale jak tady píšou holky, u takhle maleho pludku zavisi na kazdem mm a stačí aby se lékař preklikl a je to... u srdicka nevim, leda ze by byl roztekany a nejakvto prehledl, ikdyz to se mi nezda... zatim zachovejte klid, uvidite co za tyden, bublinka začne růst a bude i vidět srdce jako zvon ❤
Držím mpc palce a hodně štěstí ❤

aloulou
autor
30. srp 2017

Děkuji moc, já se pořád utěšuju, že nějaká malá naděje tu ještě je tak uvidíme, je mi líto, že tě to potkalo, muselo to být moc těžké. A ta kyretáž proběhla v pořádku? A za jak dlouho jste se mohli zase snažit o miminko znovu?

ejmate
30. srp 2017

Já když jsem byla poprvé na ultrazvuku, tak tam ještě nebylo nic vidět, jen gestační váček a doktorka mi to spočítala na 5+2, šla jsem za 2 týdny, to mi řekla, že to vypadá špatně, že srdeční akce je nic moc a že je to moc malé...za týden jsem šla znovu na kontrolu (to bylo teď v pondělí. Podle MS bych měla být v 8+6, ale doktorka řekla, že plod je velikostně tak 6+3, ale srdce bilo silněji, jen zase že prý pomaleji než je běžné. Nicméně mi napsala hormony a příští týden jdu znovu na kontrolu. S tou velikostí to může být podle mě různé, protože jsi mohla otěhotnět později. Doufám, že tak to bylo i u mě, proto je menší. Jinak každý ultrazvuk je podle mě jinak kvalitní a jinak citlivý, třeba to tvůj gynekolog prostě ještě nezachytil. Moje gynekoložka mě taky skoro poslala na kyratáž, jen kvůli tomu, že tam občas to srdce ťuklo, tak tomu ještě dala šanci a teď v pondělí už byl plod větší a i srdce bylo vidět líp. Přeji hodně štěstí, aby srdíčko naskočilo a všechno bylo v pořádku, v to doufám i já 😉

agnes2ivory
30. srp 2017

Ahoj, ja jsem v 6+4 mela jen vacek, v 8+4 bylo a bilo srdicko a plod odpovidal a ve 12+4 konec. Pludek stale odpovidal devatemu tydnu. Ja jsem mela ale po revizi problemy, nasledovala dalsi a jeste dlouho se se mnou vlekly obtize....snazit jsme se mohli po trech probehlych ms, ale zacali jsme az po pul roce. Vim, jak je to cekani priserne. Musis to vydrzet. Treba ma tvuj dr jen horsi utz a mohl srdicko prehlednout.....nezbyva ti nez cekat. Drzim palce.

lenik93
30. srp 2017

@aloulou Jak pise @ejmate s čím souhlasim, že každý dr ma jinak citlivy UTZ a záleží jak to změří a tak..každopádně v nemocnici před kyretazi delaji jeste kontrolni UTZ a hlavne tyden udělá hodně moc, může se hodne věci změnit...
Bylo to těžké..jsou to 4měsíce a stále to boli... u me proběhla revize v pořádku jen sem déle krvacela a měla bolesti, ale pak se mi cyklus nastartoval ukazkove po 30dnech. Doktorka mi řekla, 3cykly nechat a mužem znovu.. co mě pomohlo asi abych se dobře hojila a endometrium dobře naroslo bylo to, ze sem ode dne revize pila 10dni kontryhel a pak každý cyklus takto... po kontrole 14dni po revizi, sem měla dělohy ve velmi dobrém stavu... někdo se začíná snažit hned po sestinedeli...jsou na to různé názory..někdo řekne ze je žena dobře "pohnojena" a ma se zacit hned a neco zase, ze je lepší nechat 3cykly.. uvidis co ti řekne dr... záleží jak by ses citila... my se snažíme znovi az ted.. mela sem to hodne v hlavě...
Ale zatim buď v klidu, zatim je to coby kdyby... Třeba už za tyden tvuj lekar uvidi srdicko a bude dobré. Budu moc drzet palce! 🍀❤

aloulou
autor
30. srp 2017

Holky, moc Vám všem děkuji za odpovědi a za podporu, je moc fajn, když to může člověk s někým sdílet. Budu se snažit myslet pozitivně a třeba mě za týden bude čekat dobrá zpráva❤ Držím palce i Vám všem!

nita1984
30. srp 2017

Měla jsem to podobně. 6+5 potvrzeno těhotenství, vše ok. 9+0 bez srdeční akce, následovala revize.

lencak80
30. srp 2017

@aloulou bohuzel jsem to mela take tak...dle ms jsem mela byt uz 6tt ale bylo to mensi...za tyden bylo srdicko ale slabsi a plod o moc nevyrostl a za tyden uz srdicko nebyli videt vubec. Plod se prestal vyvijet. Ted v pondeli jsem byla v 10tt na revizi. Vim ze je to strasne...nikdo to nechce...clovek stale veri...ale asi to opravdu nevypada dobre. Spise to vypada...ze se opravdu prestalo vyvijet. Nechci vsak byt poslem spatnych zprav. Preji aby to bylo vse jinak a za tyden jsi mela dobre zpravy.

sonicka127
16. kvě 2023

Ahoj holky co si o tom myslíte

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru