Ahoj holky, chci se vás zeptat, zda máte někdo podobnou zkušenost s tím, co se teď děje mě. Je mi 26, mám za sebou 1. IVF (příčina, proč mi přirozeně otěhotnět nešlo, je neznámá). 15.8. bylo OPU (odtud počítáno 6+5), 20.8. pak ET, hned 1. úspěšný. Poprvé jsem na testu viděla dvě // asi týden po ET a všechny ty pocity byly úplně jiný, než jaký jsem kdy prožívala, krásný. Čárky sílily obden, takže jsem byla víceméně klidná, ačkoliv jsem měla stresový období - úmrtí v rodině, státnice. Dnes jsem byla přesně po 4 týdnech od ET na ultrazvuku, doktor viděl jen gestační váček bez embrya, natož tak srdeční akci. Nabral hcg (3300, prý v pořádku) a objednal mě na příští týden s tím, že budeme moudřejší, nicméně že by mělo být už teď vidět víc. Napadlo mě, že má třeba některá z vás podobnou zkušenost, která dopadla šťastným koncem, protože už se pomalu smiřuju s tím, že si to to malý rozmyslelo. Budu moc ráda za jakoukoliv reakci, znáte to, sdílená starost je poloviční starost, sdílená radost je dvojnásobná radost.
Ale nadeje umora posledni. Drzim pesti
Děkuju za reakci, taky se toho docela bojím (hlavně když vím, kdy přesně došlo k početí a není tedy možný zpoždění kvůli posunuté ovulaci), ale malou naději si ještě držím no.
@amelie_z_monmartru 1.8. ET, 26.8. špinění, 27.8. telefonát do CAR, 28.8. telefonát s doktorkou, vůbec mě nechtěla vzít, že to nemá cenu, že tam ještě vůbec nic neuvidí. Byla jsem dost vyplašená, tak že se mám zastavit, že na to teda koukne. A taky že jediné, co viděla, bylo, že tam není hematom a není to mimoděložní (ale uklidnila mě). Teď teda nevím, zda bylo či nebylo vidět už embryo (ale tuším jen prostě dutinka), srdeční akce rozhodně nikoli. Ta naskočila krásně o týden později. A ufff... tohle můžu psát v klidu, protože mi už krásně spinká vedle v pokoji (aspoň teda doufám 😀 je tam ticho).
Ahoj, moc tě nepotěším. Mám čerstvou zkušenost z cervence. U prvního před 3.mi lety byl 5+5 vidět váček s embryem, 6+2 srdíčko. U druheho těhotenství 5+5 jen generační váček. 6+5 také prázdno jen se váček zvětšil, ale odpovídal velikosti i HCG stouplo. 7+2 váček se zmenšil a HCG stoupalo pomalu už jen 10000. Na revizi jsem nemusela. Raději jsem počkala a přišla menstruace.
@merope jeee doufala jsem, že něco takového přečtu :D. Takže myslíš, že přesně 4 týdny po transferu ještě nemusím věšet hlavu? Doktoři nebyli ani optimističtí, ani pesimističtí. Teď je to už na přírodě a je mi jasný, že nemá smysl se tím moc zabývat nebo trápit. Ale každá dobrá zpráva jako ta od tebe spící v postýlce se počítá 🙂. Děkuju.
@amelie_z_monmartru Mě doktorka vyloženě na ten UTZ nechtěla vzít a kdybych nebyla totálně vyplašená a situaci extrémně nezveličila, tak mě ani nevzala (a bylo to fakt hlavně o kontrole, zda tam není hematom). Popravdě trošku nechápu, proč někteří doktoři dělají UTZ takhle brzo a pak ještě holky stresují, že už by mělo být vidět kdovíco. Mě si hned po pozitivní krvi pozvali na 7+xx a to už taky srdíčko bylo. Ale i tak mi ta doktorka toho 28.8. když jsem se s ní bavila, že příští týden už uvidíme srdíčko, rovnou řekla, že jako jo, můžeme ho vidět, ale taky nemusíme a pořád může být vše v pořádku. Budu držet pěsti příští týden.
@merope moc ti děkuju za optimismus. Všechno stejně nakonec bude tak, jak má. Za týden dám vědět.
6+5 jsem.mela tez jen vacek...a z vacku je 3 mesicni dcerka.. 🙂
Moc gratuluju k holčičce. Prosím tě, a když jsi měla jen váček, strašili tě, že to nemusí být v pořádku?
@amelie_z_monmartru ja sem tam sla s krvacenim, udelal uz kde byla jen dutinka a neco malinko.. Stanovil na 6+5 dle ms tedy a rekl ze sou kolem hematomy a uvidi se. Nestrasili s nicim. Dali mi utrogestan a musela jsem byt v klidku 🙂 no a pak jsem sla ke svemu dr, a ten mne pak poslal na kontolni uz to sem byla tusim 7+6 a uz tlouklo ♡ drzim palecky at to vyjde ✩
Bohuzel nemam podobnou zkusenost protoze jsem byla na kotrole 6+4 a uz tlouklo srdicko,ale verim ze to bude v poradku neboj nadeje umira posledni,hlavni je ze vis ze se to chytlo a at to dopadne jakkoli je velka sance ze se kdyztak chyti znovu,taky jsem po jednom samovolnem potratu v 6tt,takze jsem podruhe tehotna a zatim to vypada dobre i kdyz jsem teprve 10+5tt takze porad mam strach. Preji ti at je vse v poradku a urcite dej vedet jak to dopadlo drzim palecky❤
@barcachejn Moc ti děkuju za pozitivní zprávu a přeju, ať je vše tak, jak má. U mě další utz potvrdil, že těhotenství je neprosperující. Odtruchlila jsem to a teď jsem připravená se posunout dál. Domluvili jsme se s doktory, že na revizi půjdu až v případě nutnosti, chci, ať se s tím vypořádá moje tělo samo, ostatně samo rozhodlo, že to je v tomto případě takto lepší. Takže teď mě čeká určitý proces na jehož konci začíná zase něco nového, jako v tvém případě krásného. <3
@amelie_z_monmartru Moc dekuji... Takze cekas az se telo samo vycisti je to tak? Ono je to asi nejlepsi taky jsem byla minule rada za to ze si s tim telo poradilo samo a nemusela jsem na revizi... Jednou se urcite zadari neboj a drzim palecky at je to co nejdrive a hlavne at jsi zdrava🙂❤
@amelie_z_monmartru bohužel u mě to taky bylo stejné. 6+5 byl jen prázdný váček. Vím jaké to je, když člověk poprvé najde // a tak má radost a najednou rána a nic :(. Bohužel podruhé se mi to stalo také. Nikdo neví, kde je chyba.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Mam bohuzel spatnou zkusenost z kvetna. 6+5 uz by mela byt srdecni akce