6+0tt v děloze prázdná dutinka. Může to být mimoděložní?

1306
13. srp 2019

Jelikož i dost špiním tak už jsem smířená s tím, že to nevyšlo, navíc mi v pondělí dr řekl, že jelikož je dutinka prázdná, tak to nevypadá nadějně, ale ja se ptám, může to být mimoděložní? Dr mi vzal krev jen na začátku, cca pred 16 dny Hcg 1604 a od té doby, mi krev nevzal... Mám celkem strach. Mimoděložní jsem už prodělala.

barulina
13. srp 2019

Kdyz je v deloze videt neni mimoodelozni.

katherinka33
13. srp 2019

@1306 Mimodelozni to být nemůže. Pokud viděl doktor dutinku, viděl ji určitě v děloze.. jinak by to řešil. Jen se dal nevyvíjí, při tak vysokém HCG by už bylo vidět vice, tudíž to je nejspis neprosperujici těhotenství.

vitezove
13. srp 2019

Musela bys čekat dvojvaječná dvojčata. Jedno prázdná dutinka a druhé někde mimo - aby byla možnost mimoděložního. Jinak nic, bohužel jsem taky měla prázdno.

mish_ka
13. srp 2019

Mně Dr. říkala, že při mimoděložním se může udělat v děloze tzv. pseudodutinka, s hodně nepravidelným tvarem. Měla jsem to tak, ale vše odešlo samo, takže jak to přesně bylo, nevím. Pokud nemáš bolesti, neznepokojovala bych se.

1306
autor
13. srp 2019

Hcg bylo nabíráno před 9 dny, ne pred 16, jsem se upsala. Musí se také na revizi s tou prázdnou dutinkou? Vůbec se mi na ní nechce. Všude čtu, že mimoděložní se projevuje až dyl, proto mam asi pořád strach.

mish_ka
13. srp 2019

@1306 na revizi vůbec nemusíš, kor jestli už špiníš. Má velká rizika. Pokud vše odejde samo, budeš rychle fit. Já nikam nešla a ani dr. mě nehnala, což bych i tak odmítla.

1306
autor
13. srp 2019

@mish_ka Jen mi vadí, že mám neustále nateklá prsa a že mi prostě nevezme krev, abychom věděli, jak na tom je hcg. Mám i mírné nevolnosti, což mi vadí a nerada bych, aby to trvalo dlouho. Jak dlouho trvalo, než si byla s hcg na nule?

vitezove
13. srp 2019

@1306 tak si na HCG dojdi sama. Můžeš jít jako samoplátce kamkoli, kde se bere krev. Stojí to 250 Kč. Ale ono se na HCG chodí až po potratu nebo po revizi, pokud je nějaké podezření na mimoděložní. Aby bylo vidět, že opravdu klesá.

vitezove
13. srp 2019

@1306 No musí proběhnout potrat. Nemusíš nutně na revizi. Mohou ti vysadit léky a nechat tělo ať se s tím popere, případně dát tabletku na potrat. Pokud se ale potrat nespustí, bude ti špatně, nebo ti pak zůstane něco v děloze - tak se revizi nevyhneš.

1306
autor
13. srp 2019

@vitezove Ve čtvrtek jdu na kontrolu, tak se zeptám. Žádné léky nemám.

mish_ka
13. srp 2019

@1306 to nevím, kontrolu hcg jsme nedělali. Prostě jsme klasicky silněji odmenstruovala a pak jsem si došla na utz. Na hcg můžeš i jako samoplátce, jestli chceš být klidnější

merope
13. srp 2019

v 6+0tt může být v klidu jen dutinka a přitom prosperující těhotenství. Rozhodně se neunáhlit s čímkoli.

jituli84
14. srp 2019

já v dubnu samovolně potratila, ale od začátku špinění, takže jsem to i čekala, momentalnéě jsem ve 13. týdnu, co jsem pročítala srdíčko se někomu může objevit i později 🙂 ještě bych to nezahazovala, ono to bude bud anebo, así vím , jak se cítítte , mě bylo tenkrát hrozně a žádné řečičky nepomahaly, samovolně to odešlo, šestinedělí a pokusily sme se a vyšlo to, jen máme momentálně větší strach...

kittyy17
14. srp 2019

@1306 mohlo dojít ke zpoždění ovulace, a plod je mladší. Mimoděložní to nebude, jak už psaly holky. I kdyby to bylo zamkle těhotenství, je to takhle lepší. Lepší než vývojové vady zjištěné ve 20.tt a nucený potrat...
Ber to z té lepší stránky, spousta holek tady už pár let čeká na dvě //, ty máš velkou šanci, že příště se to povede.

1306
autor
14. srp 2019

Mám za sebou potrat v 6tt dvojčat, a 3x mimoděložní, 2x na stejném vejcovodu, 1x v rohu děložním, takže uz toho bylo hodne, teď tohle, jelikož špiním, tak vím, že to nedopadlo, zítra jdu na kontrolu, to bych měla být 6+1, tak nevím, zda ještě budeme vyckavat, me se proste jen nechce na tu revizi a trochu me obtezuji ty těhotensky příznaky, které mam, coz je jasne, kdyz tam je ta dutinka. Jen uz mam pochopitelne sakra strach. Ani nevim, do kdy se ceka, ale ja to tak nejak vnitrne vím, ze to nedopadlo, jen bych si prala, aby to odeslo samo.

jituli84
14. srp 2019

@1306 špinění ještě nemusí nic znamenat, kolegyně měla menstruaci do 3. měsíce, ono je to hold bud anebo, nejlepší je odběr krve, pokud hcg stoupá, je to dobré znamení

kittyy17
14. srp 2019

@1306 já jsem spinila obě těhotenství až do porodu. Špinění nic neznamená

kittyy17
14. srp 2019

@1306 v 5+4 jsem měla jen úplně malou prázdnou kuličku sotva viditelnou, a teď mi tady řádí 2,75 letý kluk a jsem z něj na prášky 😉
Vydrž...

biedronca
14. srp 2019

Ja mam za sebou 4x potrat, a vzdy u mě špinění znamenalo potrat a klesání HCG. Ale na druhou stranu, kazdá jsme jiná a v 6+1 to může být bud a nebo. Opravdu bych tak brzo nedělala závěry. Jo, pokud by i v 8 tt pořad byla prázdny vaček,tak to je špatně.

1306
autor
16. srp 2019

Tak na kontrole opet nic, pry budeme jeste vyckvavat, jdu pristi tyden ve čtvrtek, ale jelikoz jsem si vcera zasla i na krev, tak vim, ze to dobre neni, na pohotovosti 3.8. bylo Hcg 1604, vcera po 12 dnech 14 445. Coz neodpovida tomu zdvojnasobovani. Nechapu, proc mi dr tu krev proste treba obden nebral. Věděli bychom hned na cem jsme. Ale tak se spatnym koncem jsem smirena uz delsi dobu, jen nechapu, ze jeste nekrvacim, rada bych se vyhnula revizi..

biedronca
16. srp 2019

@1306 No pokud máš v těle jeste tak vysoká HCG, tak krvácet nebudeš. To až začně rapdne klesat, začně se to rozjízdět..... teda já to tak měla. Ted se tělo jeste chová "těhotně" byt tam "nic" není. Až na to příjde, začne vylučovat.

petula.bir
16. srp 2019

Ahoj, taky jsem to tak měla já čekala do 10tt a pak se šlo na revizi. Těhotně jsme se cítila ještě tak 2-3.tydny kdy jsem měla ještě hCG 600 jednotek do tydne - 14.dnů jsem byla na 0 a za týden se mi spustila ms, přeji ať to dopadne ještě dobře ...

kejt29
16. srp 2019

Mi se spustil potrat az v 8tt, celou dobu sice dutinka rostla, dokonce i zloutkovy vacek, ale pomaleji, nez mel. Nakonecme revize stejne neminula pac jsem se nevycistila...

1306
autor
16. srp 2019

Myslite, ze by nepomohla treba ani injekce na vyvolani ms? Musim totiz rict, ze me ty těhotensky priznaky fakt obtezuji, kdyz vím, ze to k nicemu neni. Natoz to spineni.

petula.bir
16. srp 2019

@1306
Vím jak se cítíš, toto jsem měla v únoru a březnu 😢
Mě vyvolávačka nepomohla a musela jsem na opakovanou revizi - tak jsem šla po 14.dnech znovu na revizi a hCG jsme měla 600 pak asi za týden až 14.dnů bylo po všem - je to náročné ale věřím, ze to zvládneš

1306
autor
16. srp 2019

@petula.bir Ty si mela dve revize za sebou? Ja doufam, ze kdyz je to jen o te dutince, kterou by dali pryc, ze by to snad bylo v pohode.

petula.bir
16. srp 2019

@1306
Ano, byla jsem na 2 - jak byla dutinka velká tak se jim nepodařilo to vše odebrat 😢 a když jsem si myslela, ze je po všem bylo mi pořad špatně a pak za týden nebo 14.dnu jsem šla do nemocnice a tam se zjistilo, ze tam ještě mám kusy 😕😢 dostávala jsem vyvolávačku ale nic se nedělo 😔 myslím, ze jsem měla minimálně 4 a pak už dvojité dávky a ms se nerozjela. Pak jsem šla na další revizi a pak mi vzal doktor krev a měla jsem ještě přes 600 jednotek což bylo dost, dostala jsem i antibiotika a ještě nějaké léky, do 14.dnů bylo po všem. Žádné ranní nevolnosti, bolavá prsa - proste nic, jen prázdno ☹

lenulka89
16. srp 2019

@1306 Já sice nešpinila ale taky prázdná dutinka dokonce i v 8tt. Gynekolozka mě chtěla poslat na vyčištění. Odmítla jsem! Změnila jsem doktora a po 2 týdnech šla na první kontrolu k novému a šlo vidět človíčka 😍. Já bych počkala... Málem mi to dítě vzali.... Pokud špiniš tak tělo si udělá samo pořadky, když určí že to je špatné. Může to být i stresem 🙄

petula.bir
Autor odpověď smazal
Zobraz
1306
autor
16. srp 2019

@lenulka89 Jak uz jsem psala vyse, kdyby sedely hodnoty Hcg, tak bych treba jeste doufala, ale hodnoty nesesi, sice se to takhle spatne vypočítává, ale proste to nesedi.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru