Dnes sem byla u doktora, všude na netu se píše že konec 6 týdne bije srdíčko a u mně nic ......doktor říkal že je ještě moc malý zárodek že za týden už srdíčko být bude, že uvidíme za týden a objednal má zas na čtvrtek. Je to opravdu normální? Moc se na to netvářil nechal mi utrogestan dávkování 1-1-2 , a bez sexu ......ale prý to může být v pořádku, udelal mi i snímek s tím že to tak brzo není dobré kdyby to nedopadlo ale u mně to vypadá
Že to dopadne dobře, vše odpovídá tomu jak to má být velikost vše ........ale mám strach že mě chtěl jen utěšit. Klidový režim žádná výši námaha a hlavně klid užívat si pohodu na sluníčku ......ono se to řekne .....měla to některá podobně?
@helena1033 buď v klidu, nejspíš je embryo o neco mladší. Výpočet stáří těhotenství podle poslední ms stejně nemá příliš velkou váhu, pokud nevíš, jestli byla ovulace přesně 14.den cyklu. Zkus se zbytečně nestresovat.
@helena1033 bud uplne v klidu, ja videla srdicko v 6+4 🙂
Ano, je to normální. Není výjimkou, že je srdeční akce videt až v osmém týdnu. Já mám dlouhé cykly, ovulaci kolem 20. dne, srdeční akce byla vidět až 7+4.
Je to normální. Moje gynekoložka neobjednává před 8t na první kontrolu.
Byla jsem 6+3 a bez srdíčka, další kontrola za 14 dní a vše byla ok. Jen mi doktorka nic neříkala. Až na té druhé kontrole mi řekla, že teď už je. Na první mě nestresovala. Řekla, že je vše v pořádku. Nic víc.
Holky děkuju, já sem chvíli úplně vystresoa a z toho jak začnu něco dělat zapomenu na vsechno, já byla totiž v sobotu na pohotovosti s krvácením ( tam doktor milý ale nic neřekl uvidí se) v pondělí na kontrole jo plod porostl to bude asi dobrý ale do 13tydne není nic jisté a dneska todle......nekrvacim
jen mám takové zvláštní tlaky v právo v podbřišku......a partnerem sme ním moc chtěli ale pořád slyším jo ste těhotná ale buďte v klidovém režimu stát se může cokoli, to člověku moc klidu nepřidá . ........tak snad to bude ok už sem klidnější 😉 děkuju
Byla bych naprosto v klidu, u prvni dcerky jsem byla na prvni kontrole taky brzy, 6+1, dle mereni mala odpovidala 4+neco, bez viditelne srdecni akce. Dalsi ko 8+1 a srdicko jiz bylo videt, ted ma cacora uz 6roku a je to zdrava dracice 🙂
@helena1033 a utrogestan na udržení těhotenství Ti dali? 🤔
Ja sla az v 8tt abych od tohodle mela klid. A toho utrouse mi dal preventivne, aby se to do 12tt doklepalo s vetsi jistotou. Me to nedelalo dobre, byla jsem z toho uplne zblbla a tak jsem zvladla sotva 1 denne
@makronka222 já mám Utrogestan na zavedení večer
@kiki1912 ano ten mám už od soboty beru 4denne ....
@helena1033 tak ten by měl pomoct. Mě teda pomohl já za deset týdnu těhu ani jednou nekrvacela tak to přisuzuji utrosu
@helena1033 vaginalne nebo orálně? Já mám teda na zavedení vaginalne a mám si zavedet jen jeden a to večer
@kiki1912 orálně 1-1-2
@helena1033 no tak se jen modli aby si po tom nezačala zvracet, nemotala se Ti hlava a nebyla si enormně unavená 😴
@hezz17 no já měla původně kontrolu až ten příští čtvrtek to mám být 7+0 jenže tím že sem začala krvácet a jela na pohotovost se to rozjelo .......klidně budu unavená jen ať se to udrží, vzala sem si v práci 14dni dovolenou, no s takovou se obávám že místo toho abych se 15.7 vrátila doprace tak jim donesu neschopenku😣 ( jsem prodavačka 12tky na nohách a pořád běhám sem tam )
@helena1033 to by asi nebyl dobrý nápad se vracet a přetěžovat se kor v obchodě
Me plod odpovidal ale srdicka jsem sse nedockaala. V 6tt mi dali jeste tyden a nic. Tot ma kvetnova zkusenost, bohuzel
U první dcery taky vidět nebylo. A příště už ano😉 nevím tedy v kolikátém týdnu jsem tam byla. Ale tuším že též kolem toho 6 Šla jsem hned kvůli práci. 😉 A nestresovala se. Dr řekla, že to je normální a bylo. 😉 Buď v klidu. Teď u druhé jsem s tím nepočítala a pro změnu už vidět bylo😆 takže taky překvapení 😉 A přitom nám to pak o týden mezi MS a ultrazvukem nesedělo😉
@helena1033 byla jsem na kontrole 6+6 a srdíčko nebylo ale plod odpovídal velikostne na dány týden těhotenství. Doktor už to neviděl moc dobře protože minule těhotenství skončilo ZT přestalo se vyvíjet mezi 6 až 7 týdnem. Řekl ať přijedu příští týden a uvidí se. A co v 7+4 srdíčko už bylo a ted mi tady spí dvou měsíční holčička 🙂
Moje dr. objednava nejdrive v 7tt, spis v 8tt. Urcite je jeste cas <3
@helena1033 u mě bylo videt srdicko v 6+4, u obou dvojcat. Dost jsem se kontrolovala, byla jsem 2 mesice po SP a dost ve stresu. Svagrova měla srdicko až v 9.tt. Ona ale cely zivot nepravidelnou MS, nebylo se tedy čeho chytnout. U mě pravidelný cykly po 25ti dnech a prokázána ovulace 13.ty den. Jinak uteogestan jsem brala až do 30.tt dvě tablety rano a dvě večer. Zavadela jsem. Když jsem polykala, bylo mi děsně špatne.
@helena1033 u mě takhle brzy ani dr srdíčko nezkoumal. To až někdy v 9.tt. Stejně tak u prvního těhu a teď mám zdravou holčičku. Neplaš a nehledej na netu zbytečnosti. Věř doktorovi. 😉
No já ho beru OS soboty, od pondělka v dávkách 1-1-2 a na c mi není mezoci se hlava špatně mám není funguju normálně 😉 tak snad opravdu jen plašim . . ... Je fakt že se víc je když ntroluju ale co se má stát se stane, sem trošku klidnější prostě se snažím něco dělat a ne jen ležet a Přemyslem, nám sice klidový režim ale to neznamená že musím ležet s nohama nahoře......ráda peču tak si můj užije 😉 Holky moc děkuju
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Nejlíp je takhle brzy ke gynekologovi ani nechodit, mohla jsi klidně otěhotnět později. Těhotenství se počítá od poslední menstruace, ale každá má jinak dluohý cyklus.
Ještě máš určitě čas a srdíčko ještě být může.