6. nemoc a těhotenství. Máte něco podobného za sebou?

mona91
8. črc 2020

Ahoj holky. Prodělala některá z vás v prvním trimestru šestou nemoc? Nebo ji měli děti a vy těhotná? Syn měl teď dva dny teploty dneska klesly a vysela se vyrážka, typicky průběh a vyrážka pro 6.nemoc. Já jsem v 8tt. Pediatrička mi řekla ať se domluvim s gynekologem. S nim jsem mluvila protilátky mi nabere na kontrole kvůli inkubační době. Oba mi řekli, ze si mysli ze jsem to prodělala, jen se to tehdy moc neřešilo, ze je velká šance ze bude všechno v poradku, ale je tam riziko a teď je to buď a nebo.... mate některá podobnou situaci za sebou? Já zatím žádné příznaky ami teplotu nemám.

sarusev
8. črc 2020

Já jsem ji chytla od syna, ale teď nevím přesně jestli to byl první nebo druhy trimestr. Nebezpečné jsou prý dlouho vysoké horecky, takže pokud se tomu člověk vyhne tak by mělo být všechno v pořádku. U mě bylo 🙂

sarusev
8. črc 2020

A jinak šance, ze ji chytis v dospělém věku je opravdu strašně mala 🙂

vladka_zi
8. črc 2020

@mona91 syn prodělal šestou, když jsem byla ve 3.-4. měsíci. Já jsem tedy žádné obtíže neměla a gynekoložka mě uklidňovala, že není pro plod žádné riziko (informace si raději ještě dohledávala), tak jsem byla v klidu.

ditulli
8. črc 2020

Taky syn chytil 6 nemoc byla sem zrovna v 16 tt doktorka me uklidnila ze plod nemoc neohrozí verila sem ji a od syna sem ji ani nechytla

mona91
autor
8. črc 2020

@vladka_zi můj gynekolog to Ko Žilková se svou ženou co je infektolog taky říkal ze by se nemělo nic stát ale radši ze odebereme protilátky. On je takovej hrozne peclivej za co jsem rada ale i tak má člověk obavu

mona91
autor
8. črc 2020

@sarusev Dekuju za uklidnění nějak mě k veceri přepadla panika 😂

mona91
autor
8. črc 2020

@ditulli Dekuju taky v to doufám 🙂

nazka
8. črc 2020

@mona91 já chytla tu nemoc ruka noha ústa.. Kolikata to je? Jestli jiná, tak se omlouvám. Každopádně mi řekli, že jsou nebezpečné jen ty vysoké horečky. A už jsem teda byla v druhém trimestru. Horečky jsem neměla, takže za mě dobrý.

tonicka16
8. črc 2020

@mona91 dcera ji prodělala na jaře, byla jsem ve druhém trimestru a gynekolozce jsem to teda ani neříkala, co jsem četla, tak je pro těhotné nebezpečná spíš pátá nemoc..

jancabr
9. črc 2020

Dcera jí měla před třemi týdny, byla jsem v 10tt a nic jsem nechytla a ani to nijak neřešila. Měla jsem strach hlavně o ní, protože tak vysokou teplotu ještě neměla a poprvé jsem viděla fibrilní křeče. Fuj.

mona91
autor
9. črc 2020

@jancabr to se nedivim já srazela co to šlo malej se chova od začátku úplně jakoby se nic nestalo nejvíc měl 39 naštěstí.

krupka3
9. črc 2020

@nazka sedma

marti89
9. črc 2020

Návštěva sem přitáhla nejdřív šestou (konec 9. týdne) a potom pátou nemoc (17. týden) - bylo mi doporučeno se vyhnout přímému kontaktu se synem, než bude ustupovat osypání (problém jsem věděla ještě před výsevem). Jako malá jsem byls osypaná akorát neštovicema a po oslabení organismu vlivem šílených blicích stavů jsem malého vyslala raději ke tchýni. Ta se mimochodem osypala, jak to chytla. Protože jsem neměla žádné příznaky, protilátky mi nenabírali, snad je vše v pohodě.

mona91
autor
9. črc 2020

@marti89 mě teda doktor řekl ze mě odebere za všech okolnosti i kdybych žádné příznaky neměla i kdybych něco měla a uvidíme jestli mi bude nabírat jen tu šestou nemoc nebo pro jistotou i patou plus třeba zardenky. To říkal ze se domluvíme. Takové spalnicky vím ze protilátky mám a na rozdávání to nás odebirali v praci při epidemii

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru