5+6tt. Je v pořádku teprve začínající srdeční akce?

sofi90
8. únor 2022

Dobrý den . Chtěla bych se vás jenom zeptat , včera jsem byla poprvé u gynekologa - řekl mi , že jsem 5+6 a že na UTZ je vidět teprve začínající srdeční akce . Že až přijdu za 2 týdny už by být vidět srdce mělo . Pro mě 2 týdny nejistoty . Je to takto v tomto tydnu v pořádku ? Nebo někdo už měl srdíčko vidět v tuto dobu ? Plus mám žaludek na vodě , po ránu je to hrůza 🤢,občas zimnici , někdy bych v práci i usnula . Dekuju ! 🙏

jjasmina
8. únor 2022

Já měla srdeční akci až 6+1, takže naprosto v pořádku, někdo má i později

elesse
8. únor 2022

Normalni, me si vzdy zvali az na 7+0, aby bylo hned jasno

anickaaa28
8. únor 2022

@sofi90 Ahoj úplně v pohodě. U nás šlo slyšet až 6+6, máš ještě čas.

pajav
8. únor 2022

Byla jsem na první kontrole v 6+1, také náznak srdeční akce, další kontrolu jsem měla za týden.. srdíčko už bylo krásně vidět.. neboj, bude to dobrý i když to čekání je strašný. Já od druhé kontroly mám další až za měsíc...

jjasmina
8. únor 2022

@pajav ty jo teda , já ze začátku chodila po 1-2 tydnech a pak po měsíci a byl to teda mor

andelka
8. únor 2022

V 6 tt jsem srdíčko nikdy neměla. Až tak konec 7 a 8 tt.

vh1610
8. únor 2022

@sofi90 neber to zle, ale jen bych te rada vcas varovala, at tenhle pristup zkusis co nejdriv a nejucineji zahodit. Jo, taky jsem byla a jsem pokorna, neberu to zdravi mimca jako samozrejmost.. ALE, plasit je uplne k nicemu. Srdicko jeste nemohlo byt videt, je to spravne, ja mela na prvni kontrole 5+4 jen dutinku a nic (ma starej ultrazvuk). Vis proste, at neprochazis tim tehotenstvim cela stazena a porad s myslenkama, ze je treba neco blbe... delas to nejlepsi a vic neovlivnis... VER. 🙂 A drzim palce...

janule0123
8. únor 2022

@sofi90 mě si zvali až na 9plus 1 aby něco bylo vidět.. dřív ze to nemá cenu a je to na stres … takže klid 🙃

ha_ja
8. únor 2022

U prvního dítěte jsem měla srdíčko 5+2, u druhého 5+4...ale je to individuální, každá jsme jiná, záleží kdy byla ovulace, kdy se vajíčko zahnízdilo i jak dobrý má lékař ultrazvuk. Buď v klidu a užívej si těhotenství, z dva týdny určitě srdíčko bude. ♥️

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru