5+4tt - lékař mě posílá do nemocnice. Někdo podobně a dobře to dopadlo?

hupice
22. pro 2021

Prosím o zkušenosti... 34DC jsem měla hcg 295, 38DC 1700. 39DC mi dělal doktor uzv, našel dutinku 7mm. Rekl, že hcg podle něj roste pomalu a čekal nález alespoň 17mm a už něco v něm. Bude mi 34, jedná se o první tehu, podařilo se nám napotreti. Přikládám foto utz. Lékař mě posílá do nemocnice na další utz a krev pro vyloučení mimodelozniho a přiklání se k neprosperujicimu tehu. Prosím máte někdo podobnou zkušenost a že by to dobré dopadlo? Přijde mi to vše hrozně brzo a nález i hcg mi přišlo v normě 🤷🏼‍♀️ovulace určitě nejdříve 16DC, možná déle. Styk 15,16,17 DC.

lachipie
22. pro 2021

Záleží kdy byla ovulace, mohla být později. Já jsem měla v 5+1 hcg 626 a na ultrazvuku nebylo vidět nic. Až v 6+1 byla vidět dutinka zatím bez srdeční akce. Srdeční akce byla až o další týden později. Dutince je dneska 7 let.

hupice
autor
22. pro 2021

@lachipie lékař mě právě div nehnal rovnou na revizi... Přijde mi to vše strašně brzy

lachipie
22. pro 2021

@hupice uvidíš co ti řeknou v nemocnici, ale hcg podle mě roste ukázkově

hupice
autor
22. pro 2021

@lachipie to mu přišlo také maličko. Říkal že se má zdvojnásobit co 24hodin. Všude jsem četla že práve ob den. Je to starší lékař, nijak jsem se nehadala, ale neviděl na tom zkrátka nic co by bylo správne.

lachipie
22. pro 2021

@hupice moje gynda taky říkala zhruba obden, ale každému můžu růst jinak. Podle mě je fakt brzo na závěry, že to je neprosperující těhotenství...

mamikry
22. pro 2021

@hupice S HCG nemam zkusenost, ale ja jsem byla na prvnim ultrazvuku 5+4, byla taky videt jen dutinka. Do toho jsem spinila, tak jsem radeji sla pro vylouceni mimodelozniho. Doktor mi rekl, ze na mimodelozni tehotenstvi to nevypada, tak jsme to nechali osudu. Pozval si me za mesic, a to uz tam byl maly snehulacek i se srdickem. Tak to muze vse jeste dobre dopadnout. Do nemocnice zajdi, tim nic nezkazis. Moc drzim palce, at se male ukaze.

merope
22. pro 2021

@hupice Jedna věc je nechat se vyšetřit v nemocnici - a druhá jít na revizi - to první, tím asi nic nezkazíš, zvláště v této situaci bych názor jiného lékaře uvítala. S revizí bych čekala 🙂.

mishka87
22. pro 2021

@hupice já šla tak nějak ve stejné době k doktorovi s pozitivním testem, ale silnými bolestmi v podbřišku. Na ultrazvuku vůbec nic nebylo vidět, jen volná tekutina a proto mě poslal do Nemocnice pro potvrzení/vyloučení mimoděložního těhotenství. Tam jsem si skoro týden poležela a až pak se plod ukázal na ultrazvuku. Teď je mu 7 let a je živý až moc 🙂

hupice
autor
22. pro 2021

@mishka87 moc díky. Vím, že se může stát cokoliv. Sama bych preferovala až kontrolu po novém roce a bude a nebo... Tohle mě překvapilo jak to takový radikální v tak ranne fázi.

chrystyanna
22. pro 2021

@hupice do té nemocnice dojdi na to nimi děložní, to není sranda. Pak můžeš jít domu,a čekat. Bud se miminko bude vyvíjet nebo ne. Ty tabulky jsou většinou na 28 dnů cyklus a ovulace 15 den.. Jakmile máš třeba 30,17 a miminko se zavrta pořádně 20 den tak už je "Zpožděné".

terezuka
22. pro 2021

@hupice Priklanim se k vyckani na pozdeji. Me doktor chtel videt az v 6+neco, protoze prave takhle brzy by nic nevidel, ani to, zda je to v deloze ci mimo. Navic mam zpozdenou ovulaci (16-18DC), takze to mam cele opozdene. Srdecni akce u mne byla videt az v 8tt.
K te revizi - neni to nutnost. Kor kdyby to nevyslo v takto rane fazi, je mozne vyckat na spontanni potrat (dlouho trva, nez telu dojde, ze plod uz nezije, klidne i 6 tydnu). Mne vyckani na SP velmi psychicky pomohlo. Tim chci rict, ze se nemusite bat rychleho rozhodovani v nemocnici, mate cas.

bemo
22. pro 2021

Můj lékař viděl prázdnou dutinku v 7+0tt a pozval si mě za dva týdny. Nevím jak má kvalitní utz. Já měla během všech těhotenství 2 lékaře a jeden špičkově vybavenou ordinaci a hidne dobrý utz a ten druhý nic moc a zdaleka tam toho nešlo vidět tolik. A to mi i on sám potvrdil. Já bych určitě počkala.

levandule85
23. pro 2021

@hupice To znamena usg 5tt+4? Pocitam dobre? Mela jsem mimodelozni vloni a na usg nebyl videt v 6tt (podle MS) ani gestacni vacek, nic, a usg rostlo pomalu - obden cca 300-450-600, takze jsem sla na operaci a potvrdilo se. Ted jsem tehotna v 17tt. Od zacatku jsem mela obavy a nechavala si tyden merit obden hcg a rostlo ukazkove, tj zdvojnasobovalo se. Na usg jsem sla az v 7+4 podle MS a ejhle! byla jsem teprve 5+5 a na usg jen gestacni vacek. Mela jsem tedy ovulaci o 13 dni pozdeji nez jsem si myslela podle cyklu. Mimi roste ukazkove, vse v poradku. Nezda se mi tedy u tebe, ze by bylo neco spatne 🤷‍♀️ Mas viditelnou dutinku i rostouci hcg 🤷‍♀️

hupice
autor
23. pro 2021

Moc děkuji všem za názory. Jsem na cestě do nemocnice, tak uvidíme. Jsem v 5+6, 41DC. Ovulace mohla být nejdříve 16DC, nejdříve, spíš později. Nekrvacim, nespinim... Přijde mi to vše hrozně uspěchané...jsem ten typ, co každé čekání na výsledky div nemá infarkt, takže bych preferovala nevědomost do sedmého týdne a vidělo by se. Tak děkuji všem a dám vědět, jak to dnes dopadlo, i když mi to zase přijde hrozně brzy na všechno.

merope
23. pro 2021

@hupice Osobně vidím právě tu návštěvu lékaře v nemocnici jako lepší, protože tam se na to podívají a pokud je vše ok, tak tě nebudou dál stresovat - kdežto ten tvůj gynekolog by tě nejspíše stresoval kontrolami ještě mezi svátky a kdo ví zda jen jednou. Jinak já když se pokoušela vecpat k doktorce někdy jako 6+2tt, tak mi rovnou do telefonu řekla, že tam ještě vůbec nic neuvidí. Já teda prvotní hCG měla 1500, tak neřešila pomalý růst, já řešila až moc velké špinění / slabé krvácení. V tom 6+2tt byla už dutinka, srdíčko až o týden později. A to jsem měla vše z IVF, takže kontrolovaný a plně řízený cyklus.

hupice
autor
23. pro 2021

Tak jak jsem dnes dopadla : na usg dutinka 8mm, bez struktur, dle usg stáří 5+3, dle MS 5+6. Dynamika hcg: 16.12. 295, 20.12. 1742, 23.12. 4340 (41 DC, 5+6). Další kontrola v nemocnici 30.12. a uvidí se. Máte zkušenost, že by se struktury ještě mohly objevit?

pexi
23. pro 2021

@hupice já jsem u první na 1. utz měla jen dutinku. O 2 týdny později mi dr. řekl, že už tam vidí mrně (koukala jsem s ním a neviděla absolutně nic 😂). Teď už je to školková holčička 🙂

alyssa1
23. pro 2021

@hupice v 6 tt jsem mela ve zprávě taky bez struktur, vse bylo pak ok.

anyyyn
23. pro 2021

Já byla na první kontrole až 9+2😄. Mimi na kazdé kotrole vypadá tak o 5 dní mladší (teď 21tt), takže myslim že tak brzo by taky moc vidět nebylo. Chce to čas, ono se to vyvrbí😉. Držim palce, ať je to dobrý🍀

levandule85
23. pro 2021

@hupice Hcg ti roste hezky, ze neni videt v 5+3 bych si hlavu nelamala, opravdu za tyden dva by to mohlo uz byt lepsi. Nestresuj se, jsou svatky. Verim, ze to dobre dopadne a drzim pesti 🍀

hupice
autor
24. pro 2021

@levandule85 mně právě říkají že i hcg roste pomalu... Já bych se celkem ráda nestresovala, ale porad mě někam honí 🙈už jsem se zarekla, že pokud ještě někdy, tak volám doktorovi až sedmý týden a bude to buď a nebo, tohle je výživný... Včera v nemocnici 4 hod, v úterý u doktora 2,5🙄a stejně to dopadlo, jak jsem čekala, že je moc brzo na to, aby mi někdo něco řekl. Ale moc ráda slyším, že aspoň vám tady se to hcg libi (i když vím, že ani tohle nemusí nic znamenat)

levandule85
24. pro 2021

@hupice Me take rostlo obde dvojnasobek…fakt nerozumim, proc se jim to zda malo 🤷‍♀️ Tady jsou hladiny: https://www.maminkam.cz/hodnoty-hcg-v-tehotenstvi

hupice
autor
30. pro 2021

@levandule85 tak pokud by to někdo sledoval... Dnes na utz 15,5mm gestacni váček, zloutkovy, ale embryonální pol a náznak srdeční akce 💖

lachipie
30. pro 2021

@hupice gratuluji ❤️

hupice
autor
30. pro 2021

@lachipie dekujuuuu. Nevím jestli už to je TO srdíčko o kterém tu vždycky maminky píši... Ale něco tam je no

levandule85
31. pro 2021

@hupice hcg mas ukazkove, srdicko bije…jeste aby nezlobil ten hematom a vsechno bude super 😘 krasneho Silvestra a hodne stesti do noveho roku!

hupice
autor
31. pro 2021

@levandule85 moc dekuji... Včera jsem začala krvácet, nejdříve jasná krev, pak jak když dostanu menstruaci... Tak dnes zas uzv a srdíčko se drží. Snad jsem krvacela z hematomu, ale tedy myslela jsem, že už to prcek vzdal.. Tak je to držák a snad se nás bude držet dal 🙏🙏🙏🍀🍀🍀💖💖💖🍻🍻🍻

mishulka26
31. pro 2021

@hupice měla jsem to podobně nejdřív jsem špinila a po pár dnech jsem krvácela jasnou krví tak jsem jela na pohotovost s tím, že jsme o miminko přišli, ale na ultrazvuku v pořádku i srdíčko tlouklo což předtím ještě ne 😀 asi to byl hematom a pak už byl klid a mám z toho syny 2,5 roku 😉 držím palce ať je prcek stejný bojovník jako ten náš 😊

hupice
autor
31. pro 2021

@mishulka26 moc děkuji za překrásná slova 💖💖💖😘😘😘😘🍀🍀🍀🍀🙏🙏🙏

hupice
autor
31. pro 2021

Zatím jsem všude četla, že většinove to bylo zle znameni...tak doufám a přeju si, aby se to naše klistatko udrželo 🍀

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru